Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a Pároddal nem vagytok...

Ha a Pároddal nem vagytok közös kasszán, ki veszi a babának a kellő dolgokat?

Figyelt kérdés

32 évesek vagyunk, tervezett baba, imádjuk mindketten a Párommal. Nem vagyunk közös kasszán, bár együtt élünk. A gyermekre én kapom a családi pótlékot és ugye a GYED-et. A Párom dolgozik, kb netto 100-at kap, 3 műszakos munkarend mellett. Szeretjük egymást és a kislányt is, de így alakultak az anyagiak. Pl én fizetem a saját lakásomra a lakáshitelt (svájci frank alapú... 25 ezerről 48-ra nőtt). A Páromnak van hitele, a kocsira, az havi 25 ezer, azt ő fizeti. Mindkettőnknek van mobilszámla, kb havi 8-10 ezer Ft. A kajába ő ad havi 15 ezer Ft-ot, minden mást én fizetek, rezsi, internet, stb.

Neki más a felfogása, a szüleivel nem jövök ki jól hogy meg tudnám kérdezni tőlük, miért alakult így a Párom gondolkodása?

A kislánynak kb 80 %-ban én veszem az ételt, pelenkát, ruhákat, kozmetikumokat, mindent. 14 hónapos.

Nálatok hogy van ez?

2011. aug. 5. 13:43
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nekem hihetetlen hogy külön kassza. Eszembe sem jutott hogy vannak akik így élnek. Nekem is az természetes hogy közös élet közös minden. Furi de biztos működik ha ti mondjátok.
2011. aug. 5. 19:09
 22/25 anonim válasza:

Off: 15:29-re:

Én írtam, 25 éves nő vagyok, 7 éve stabil párkapcsolatban, albérletben együtt élünk, kocsi és egyéb hitel is van. A munkahelyünk mindennek elmondható, csak stabilnak nem, csak a kényszer tart ott... Minden vágyunk 1-2 baba. De! Megmondtam, hogy amíg nem sürget a biológiai órám, addig mindent megteszek azért, hogy ne ilyen körülmények közé szülessen a gyerekünk. Pedig igen csak kilátástalan a helyzet, de mindenképp rendezném a hátteret.

Persze, az más, ha becsúszik... Természetesen nagyon boldogan megtartanám! Lehet az lenne a legjobb és nem a megfelelő időpontra várni...

2011. aug. 5. 19:15
 23/25 anonim ***** válasza:

Èn írtam hogy külön kassza de közösen fizetjük a kiadásokat.

Èn az utolsó elöttit azért nem értem, mert ha közös a számla akkor mindenki tudja ki mire költ. Pl karácsonykor akarsz valami drágább dolgot venni a párodnak és kérsz rá pénzt? vagy mondod hogy szivem ne nézd meg a számlát mert vettem le róla pénzt?

Vagy ha akarsz egy drága ruhát venni ami a párodnak nem tetszik akkor veszekedtek vagy lenyeled hogy nemet mond? vagy ö nyeli le ha te 10-ik fúrora nemet mondasz?

habár nekünk nagyon magas a keresetünk és mondhatni hogy marad bármire így mindketten külön spórolunk és éppen házvásárlás elött állunk mindenki annyit ad bele amennyit tud majd abban az arányba iratjuk a nevünkre ahogy adtuk.

kérdezö ha külön kasszán vagytok akkor a legjobb a közös kiiadásokra egy számla vagy ahogy kolléganöék csináljak egy doboz ahova minden hónapba ugyan annyit tesznek bele és a csaj azt osztja be mindenre a hónapban.

2011. aug. 5. 20:58
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Beszéltünk is most a Párommal, meg is egyeztünk hogy ettől a hónaptól így fog működni. Az összeget kiszámoljuk a hétvégén.

A babát mi terveztük, a hitelektől függetlenül. A kislányunknak is megvan mindene, öltöztetjük is szépen, a nagyszülők is besegítenek. Szóval anyagi gond nincs, csak az én agyam kezdett kattogni ezen a dolgon. Hasznosak voltak, amiket írtatok, tényleg hálás vagyok :)

2011. aug. 5. 22:31
 25/25 anonim ***** válasza:
:-)
2011. aug. 5. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!