Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a Pároddal nem vagytok...

Ha a Pároddal nem vagytok közös kasszán, ki veszi a babának a kellő dolgokat?

Figyelt kérdés

32 évesek vagyunk, tervezett baba, imádjuk mindketten a Párommal. Nem vagyunk közös kasszán, bár együtt élünk. A gyermekre én kapom a családi pótlékot és ugye a GYED-et. A Párom dolgozik, kb netto 100-at kap, 3 műszakos munkarend mellett. Szeretjük egymást és a kislányt is, de így alakultak az anyagiak. Pl én fizetem a saját lakásomra a lakáshitelt (svájci frank alapú... 25 ezerről 48-ra nőtt). A Páromnak van hitele, a kocsira, az havi 25 ezer, azt ő fizeti. Mindkettőnknek van mobilszámla, kb havi 8-10 ezer Ft. A kajába ő ad havi 15 ezer Ft-ot, minden mást én fizetek, rezsi, internet, stb.

Neki más a felfogása, a szüleivel nem jövök ki jól hogy meg tudnám kérdezni tőlük, miért alakult így a Párom gondolkodása?

A kislánynak kb 80 %-ban én veszem az ételt, pelenkát, ruhákat, kozmetikumokat, mindent. 14 hónapos.

Nálatok hogy van ez?

2011. aug. 5. 13:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
13:50-es vagyok. Az is eszembe jutott még, hogy a tápszert pl. a férjem veszi, mert neki van egészség pénztár kártyája.
2011. aug. 5. 14:01
 12/25 anonim ***** válasza:
88%

nyilván azért alakult így a párod gondolkodása mert te hagyod. ne viccelj, mennyire jó lehet, hogy van egy nő aki eltartja, most, főz rá, gyereket szül neki?

és ez havi 15e-be kerül neki! ez tényleg vicc!

más apukák halálra dolgozzák magukat, hogy havi 150-200E-t keressenek, hogy el tudják tartani a családjukat!

tényleg szégyelje magát a párod, szerintem üljetek le és beszéljétek át ezt, a gyedet nem azért kapod mert fejős tehén vagy!

2011. aug. 5. 14:03
 13/25 anonim ***** válasza:

Mi külön kasszán vagyunk, de nem teljesen.

Mindegyikönk külön számlára kapja a fizetését, és van egy közös kasszánk. Erre minden hónapban a közös költségünk felét oda utaltuk. Pl lakás, rezsi, kaja, és egyéb dolgokra. Erröl veszünk fel pl ha sütizni megyünk és erröl fizetjük a kaját mindent. Ebbe bele tartozik a gyerek dolgai is.

Na persze sokszor van hogy saját kártyámról fizetek egy szebb ruhát neki vagy elmegyünk ruhákat venni és a párom fizet mindent, de a föbb dolgokat közös számláról fizetjük.

a többi pénzünkkel saját magunk gazdálkodunk és arra és annyit költünk amennyit akarunk.

2011. aug. 5. 14:05
 14/25 anonim ***** válasza:
75%
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok, de ezt hogy tudjátok követni? Nálunk úgy van, hogy a gyed+csp kártyára érkezik, az összes számla átutalásos, de a gyed+csp nem elég rá, így arra mindig kell befizetni. A férjem fizuja készpénz, ő ezt mindig beteszi az itthoni dobozba, én kiszámolom mennyi kell még a bankba, azt befizetjük, a maradék a kaja, tankolás, gyerekek. Ésszerűen költekezünk, kb. havonta hasonló összegek mennek el, ami marad hó végén a dobozban, megbeszéljük kell-e valamire (pl. most a gyereknek autósülés, vagy téli cipő majd, vagy autón kell-e valamit szerelni, ilyenek), vagy félretesszük.
2011. aug. 5. 14:06
 15/25 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy megy, hogy fizukor a fizunk (bevételünk) felét utaljuk rögtön a közösre. Ebből fizetünk mindent, két kártya van ehhez a számlához, így tudjuk használni egymástól függetlenül.

De abból sem csinálunk ügyet, ha bevásárolok és a saját kártyámmal fizetek. Szóval nem állunk neki fillérre kiszámolni. Ez nekünk arra jó, hogy általában jócskán marad pénz a közösön, és ezekből a maradékokból tudjuk később a nagyobb kiadásokat (pl. nyaralás, felújítás) finanszírozni.

2011. aug. 5. 14:10
 16/25 anonim ***** válasza:

Mi is külön kasszán vagyunk.

Nekem tgyás + családi, párom dolgozik. Ami fix: párom fizeti a lakáshitelt 120.000, én fizetem a villanyt és a saját hitelemet, illetve a gyerekek körüli kiadások java része is az én számlámról megy. Párom ad a kajába, de az változó, hogy mikor mennyit. A bevásárlásokat legtöbbször én intézem, de sokszor van, hogy Ő fizet. Nálunk ebből soha nincs vita. A nagyobb kiadásokat, pl a téli tűzifa vásárlása az mind az Ő kontója.

2011. aug. 5. 14:21
 17/25 anonim ***** válasza:

Tesómék is külön kasszán vannak, egy gyerekük van, de nem csinálnak belőle problémát. Egyszer egyikük, másszor másikuk fizet, nem fillérezgetnek, a megtakarításuk pl közös. Tehát arányosan fizetnek mindent a gyereknek, maguknak, az otthonukra az autóra.

Szóval működhet is ez.

Nálunk közös kassza van, férjem fizet minden számlát én a gyerekek körüli dolgokat, és általában a saját dolgainkat, pl általában én veszek ruhát a férjemnek is. (vagy együtt) A bevásárlást meg mikor hogy jön ki. Sose volt még probléma ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Ha elfogy a pénzem még a hó vége előtt, akkor meg simán kérek tőle, és egy szó nélkül ad. Bár ez inkább ilyen karácsony vagy egyéb ünnepek előtt fordul csak elő.

2011. aug. 5. 14:53
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek:

Ha jól értem élettársiban vagytok és Te jöttél a lakással (amihez csúnyán szólva semmi köze) ő meg a kocsival (amihez meg neked nincs). Mobil egyénileg - tiszta sor, de miért nem lehet a kaja, számla, baba költségeket egy közös alapba tenni ?

Persze világos, hogy a gyed mellett nem fogod tudni a frankhiteles lakást fizetni - beszéljétek meg, hogy a lakhatás, mosás, kaja miatt amíg együtt vagytok szálljon be nyugodtan.

Őszinte tiszteletem, hogy kijöttök ennyire kevés pénzből, én a dupláját keresem és csak 43a hitel, de nem marad belőle semmi :(

2011. aug. 5. 15:01
 19/25 anonim ***** válasza:

Off Csak egy pillanatra arra a beszólásra reagálnék, hogy valaki ennyi fizuval meg hitellel bevállal egy gyereket. Ha csak az anyagiakon múlna, sokan nem szülnének. A mi hitelünk törlesztőrészlete is duplája !!! lett, a fizunk meg annyi, mint 10 éve. És akkor gyerek nélkül éljük le az életünket?

Kérdező, szerintem havonta ugyanakkor összeget tegyetek egy dobozba és abból legyen fizetve rezsi, kaja, gyerek. Ami marad, abból meg a saját ruházkodás.

2011. aug. 5. 15:29
 20/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt. Át fogom gondolni és leülünk majd beszélni. Ahogy látom, többen vagytok külön kasszán, csak van egy közös alap és abból vannak a fix kiadások, rezsi, kaja, gyermek. Ezt fel fogom vetni a Páromnak.

Lehet félreérthető voltam, nálunk sincs soha vita a pénzügyekből, mert nem csinálok vitát.

Max GYED-et kapok, az 95.000 Ft netto, plusz a családi, tehát úgymond többet kapok kézhez mint a Párom. Ezen a környéken (Nógrád megye) az Ő havi 100 netto fizetése jónak számít, sajnos többet nem nagyon lehet kapni, hacsak nem igazgató az ember :(

Igen, Ő jött az én lakásomba lakni, mert bár neki is van egy kertes háza, de én nem akartam falura költözni, így ő jött be és itt is dolgozik ebben a városban. A kocsiját Ő már 6 éve fizeti, az az Övé, Ő is tankol bele. A lakásfelújítási hitelemet meg én fizetem szintén 6 éve, nincs is közös néven sem az autó, sem az én, sem az ő lakása. Engem anyum nagyban támogat anyagilag, tehát remekül megélünk, nem arról van szó, hogy kevés a pénz. Jut mindenre, 3x voltunk idén wellness napokon a Párommal és a kislánnyal (ezeket az utakat felesbe fizetjük), eljárunk néha szórakozni ( szülőknél a kislány addig ), néha vacsorázni. Nincs gond anyagilag, csak mégis, most elgondolkodtam, hogy akármennyi pénzem van, az mind elmegy a kiadásokra. A Párom meg a múlt hónapban egy kismotort vett, előtte egy fúrógépet....szóval Neki több marad. Nem vagyok irigy, mert dolgozik éppen eleget, csak elgondolkoztam.

Tényleg köszönöm a válaszokat, be fogjuk vezetni a közös számlát s mindketten leteszünk x összeget s abból fizetjük a közös kiadásokat.

2011. aug. 5. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!