Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A hozzátáplálással meg kell...

A hozzátáplálással meg kell várni, hogy betöltse a hat hónapot?

Figyelt kérdés
Ezt most úgy értem, hogy megvolt a szülinap, aztán másnap már lehet adni a pépet? Az én babám 5 és fél hónapos, anyatejes, és már nagyon érdekli, hogy mi mit eszünk. Almát ettem, ő az ölemben ült, nyúlkált érte, odatettem a szájához. Először fintorgott, aztán elkezdte "rágcsálni" (két foga már van), cuppogott rajta, néhány pici darabkát le is nyelt. Tetszett neki... akkor most adhatok már neki szilárd kaját, vagy várjam meg, hogy betöltse a hat hónapot?
2011. aug. 4. 15:13
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 3és fél hónapos volt mikor adtam neki reszelt almát.
2011. aug. 4. 15:15
 2/29 anonim ***** válasza:

5 hónapos volt a fiam amikor lekezdtük a kóstoltatást, dokink szerint ez a 6 hónap félreértés, nem az után kell elkezdeni, hanem addig. tehát mi elkezdtük a kóstoltatást 5 hónaposan, 6 hónaposan meg elkezdtük kiváltani az étkezéseket.

a pépek meg pótlásnak számít inkább mint kóstoltatásnak, ha éhes, add nyugodtan, pont az mint a tápszer, ha meg el szeretnéd kezdeni a kóstoltatást, kezd almával vagy répával, felesleges a tejpép ha van elég tejed

2011. aug. 4. 15:22
 3/29 anonim ***** válasza:
Alig múlt 3 hónapos a kislányom és elkezdtem a kóstoltatást. Most volt négy és a tízórai már bébiétel. Élvezi nagyon, tök ügyesen eszik kanállal. Mondjuk ő tápszeres, de ha anyatejes lett volna, 4 hónapos kor körül kóstoltattam volna már.
2011. aug. 4. 15:48
 4/29 anonim ***** válasza:
Dehogy kell megvárni, hogy betöltse a 6 hónapot. Fiam az ötöt töltötte be, épp aznap evett először almát.
2011. aug. 4. 17:05
 5/29 xStefix ***** válasza:
0%

Én megvárnám.

Az, hogy őt érdekli, mindenképp jó jel a jövőre nézve, de nem biztos, hogy a pocakjának is jót tenne.

Bár ez már mindenképp sokkal jobb, mint 3-4 hónapos babát etetni.

2011. aug. 4. 17:06
 6/29 anonim ***** válasza:
17.06-os!Áruld el légyszíves a te babád mennyi idős?
2011. aug. 4. 17:30
 7/29 anonim ***** válasza:
Nekünk 2 ismerős gyerekorvos, és egy védőnő is mondta, hogy 4 hósan elkezdhetem nyugodtan, mivel tápszeres! Anyatejeseknél 6 hónaposan ajánlják! Én 4 hósan elkezdte gyümölcsökkel!
2011. aug. 4. 18:18
 8/29 xStefix ***** válasza:

3,5 éves. 40 hónapig szoptattam.

A csak tápszeres babáknál sem javasolt 6 hónap előtt elkezdeni, ezt sajnos az eüsök nagy része sem tudja jól. Ezt sem. :(

2011. aug. 4. 19:57
 9/29 anonim ***** válasza:
Stefi, elmondanád, hogy Te honnan tudod, hogy 6 hónaposan kell elkezdeni, és nem az a doki aki mást mond? Ez is egy olyan dolog, amit minden anyuka maga dönt el, és az orvosok védőnők álláspontja is évente változik. Szerinted aki nem szoptat 40 hónapig hanem csak 12-ig, az megfosztja valamitől a gyermekét?
2011. aug. 4. 20:53
 10/29 anonim ***** válasza:

Végre itt vannak rugalmas anyukák!!!

Az én babám is kizárólag anyatejes (4,5 hónapos), és ő is majd kiszedi a kezemből a kaját. Hétvégén elkezdtem őt kóstoltatni, ma evett pár falatka almapépet, és nagyon élvezi!

A védőnőnk azt mondta, hogy érdemes előbb lassan(!) elkezdeni, mint 6 hónap. 6 hónap után elkezdik hirtelen terhelni a baba gyomrát - az sem jó...

Szóval, csak érzéssel!

Ja... és a tápszeres babáknak nem nyitott az emésztőrenszerük 6 hónapig??? Szerintem a mi generációnknak is nyitott volt, anyáink meg 2 hónaposan tehéntejet adtak. Lett valakinek valami baja?

2011. aug. 4. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!