Hány kg és hány cm 4,5-5 hós babátok? Fiú, lány? Egy evésnél kb hány gr-ot eszik?
1 fiú: (SZ: 4400 gr, 57 cm)
4. hó: 7250 gr és 70cm
5. hó: 7750 gr és 73 cm
nem tudom mennyi evett, sajnos:-(( korán hozzátáplálta, ilyen korában már volt 1 szilárd étkezés, a többi anyatej, de étvágya mindig volt rendesen
2. lány szül: 3950 gr, 56 cm
4.hó: 5900 gr/ 66cm
5.hó: 6400 gr/ 69 cm
igény szerint cicizett, sosme mértem mennyit evett
Kislányom 3140 grammal és 50 centivel született. Most 5 hónapos, 7,8 kiló, 70 centi.
Egy evésnél elég változó, hogy mennyit eszik. Reggel olyan 120-150 ml-t, este 210-240 ml-t is.
Tízóraira gyümit, de az is változó. Most egy egész adagot megevett, tegnap pl. 40 grammot.
Ebédre általában egy üveg főzelék el szokott fogyni, uzsonnára meg tejpépet adok, de abból sem eszik meg egy egész adagot.
Szóval nem is tudom, mitől ennyi a súlya! :)
másodiknak:
szerintem nagyon sok a 3x szilárd kaja 5 hónaposan
A szoptatott babáknak ez így is van, de a kislányom 1 hónapos kora óta csak tápszeres.
Nem hiszem, hogy a védőnő is és a gyerekorvos is hülye lenne. A tejpép meg jóformán szinte tápszer, csak kanállal eszi.
Nekünk is azt mondta anno a védőnő, hogy a baba ütemétől függ, mikor lehet kiváltani egy étkezést.
Van baba, aki hetekig nem eszik meg 20-30 grammnál többet, van, aki meg elsőre megenne egy egész üveggel.
Most ha a gyerekorvos meg egy védőnő is mondta, hogy ez így jó, akkor nem tudom, mi ezzel a gond??
Én pl. a lányomnál nem akartam kiváltani még a tízórait annak idején, de egyszerűen nem volt hajlandó utána tápszert inni. 50-60 gramm gyümi, és elvolt ebédig. Annyira baba függő! Miért kell belekötni a másikba??
Amúgy a kérdésre válaszolva, a lányom 5 hónaposan volt 65 centi és 5800 gramm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!