Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Véleményetek? Teázás (viz)...

Véleményetek? Teázás (viz) vagy sem?

Figyelt kérdés

Először is nem vitára vagyok kiváncsi!!!

Azt szeretném, hogy ki miért döntött egyik mellett...az elejétől teáztatom lányom- nyári baba- most 8hos. Nem volt sosem baj vele, hogy nem inna eleget vagy nem fogadja el. A szopiba nem zavart be, hogy kapott teát is.

De sok kérdező anyuka van, akinek babája nem akarja elfogani a folyadékot, mert nem is ismeri 6 honapig...és jön a küzdelem a picikkel.

Tehát ezért nem értem miért vagyok annyira rossz, h már az elejétől adtam neki ...Mecsk teát iszik- nem kell cukrozni- és emésztésben is segit.

Kiváncsi vagyok más érvekre is....

Boldog babázást!

2009. ápr. 9. 08:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én gyümölcslé víz keverékével itatom, sem teát sem vizet nem fogad el, úgy voltam vele, valamit kell innia. Kb. 30-70% a víz javára.
2009. ápr. 9. 08:30
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Én nem adtam teát se és vizet se a kislányomnak. Ő akkor kapott szopit, amikor jelezte, így fölöslegesnek tartottam. Augusztus végén született, tehát akkor már nem volt akkora kánikula, hogy a szoptatás magában nem fedezte volna a folyadékszükségletét. Mivel már van rajta kívül 3 nagy gyerekem, így kitapasztaltam, hogy megy a dolog + folyadék itatása nélkül is. A babám 6 hónapos kora után, amikor láttam, hogy érdekli az evés (szinte kinézte az ételt, poharat a kezünkből) kezdett gyümölcsöket kapni. Eleinte nem kért se teát, se pedig vizet a gyümölcsök után, mert mindig megszoptattam az evés után is. Most 7,5 hónapos most már eszi a gyümölcsöket és főzeléket is kap, de azért a szopi nem marad el ezek után se..:)) Egyébként most már az étkezések között kap inni is, főleg vizet. Sosem kellett küzdeni, hogy elfogadja a folyadékot... Szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó és a babájánál bejön..ezen nem múlik semmi. Ha valaki nem ad külön inni, úgy is jó, de ha ad, úgy is... Nem ezen fog múlni, hogy a gyerekből milyen ember lesz. Boldog babázást!
2009. ápr. 9. 08:34
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Kisfiam is nyári volt és 6 hónapos koráig nem kapott semmi mást csak anyatejet és tökéletesen elég volt. Semmi szükség feleslegesen terhelni a gyomrát vizzel vagy cukros teával.
2009. ápr. 9. 08:36
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
én is 6 hónaposan kezdtem el kínálgatni vízzel,szopi mellett,mert úgy hallottam (védőnő),hogy a tea a szoptatás során a hasban elszaporodó bélflórát tönkre teszi,tehát pont a szopi előnyét veszi vissza. Emiatt csak szükség esetén ajánlott,pl. hasfájás. egyenlőre sem gyümölcslét,sem zöldséglét nem szeretnék adni neki,mert ha szomjas megissza a vizet is vagy szopizik,nem örülnék neki,ha az édes italokra szokna rá vagy az ízük miatt fogyasztaná csak őket.Nekünk nem volt baj soha a kínálgatással,nem erőltetek semmit,annyit igyon-egyen,amennyi neki kell,persze kínálgatom,mert magától még nem biztos,hogy eszébe jutna.
2009. ápr. 9. 08:59
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

Én is az elejétől itatom. Teát csak akkor adtam neki, ha könnyíteni akartam a kakiláson, amúgy sima vizet iszik. Nagyon örülök, hogy megissza a vizet, mert nagyon sok anyuka írja, hogy nem hajlandó a babája elfogadni.

Szerintem igenis szüksége van a babának az anyatejen kívül is folyadékra. Pláne, hogy az anyatej emésztése nehezebb, mint a sima víznek/teának. Mi sem örülnénk annak, ha egyfolytában tejet kéne innunk szomjoltásra. Nem értem, hogy sok anyuka miért rosszallja az anyatej melletti folyadékpótlást.

2009. ápr. 9. 09:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nehéz egyértelmű választ adni.Babánk 3 hónapos,eddig egy-két alkalommal kínáltam teával.(Mecsek)A mi esetünkben -abban az időszakban- beteg,hasmenéses volt a baba és nagyon étvágytalan és így mindenképpen kellett pótolni a folyadékot.Azóta viszont nem próbáltam,mert nem tudom eldönteni,hogy mi lenne a jó.Már tegnap is nagyon meleg volt,hamarosan jön a kánikula és valószínűleg őt is megviseli,ahogy minket is.Valószínűleg megkínálom majd,ha igényli úgyis kiderül.Üdv
2009. ápr. 9. 09:07
 7/10 anonim ***** válasza:
augusztus végén született a babám
2009. ápr. 9. 09:14
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Bocs, rossz gombot nyomtam... :) Tehát: Augusztus végén született a babám, volt mikor nagyon sírt, kb. 1 hónapos kora körül, akkor hallottam olyat, hogy talán szomjas, más anyuka mondta, hogy itassam meg. Próbáltam neki vizet adni, de nem kellett. Utána olvastam, hogy a víz/tea lemossa azt a védőréteget a bélrendszerében, amit az anyatej képez és 2 hét kizárólagos szoptatással lehet visszaállítani. Az anyatej pedig egyben szomjoltó is. Emiatt nem is kapott azóta sem más folyadékot. Már 7 hós múlt, kb. 2 óránként megkínálom cicivel, ha szomjas iszik pár kortyot, ha nem éhes, szomjas, nem kell a cici. Hozzátáplálást már elkezdtük, délelőtt gyümi, délben még most próbálgatjuk a krumplit, de utána is szopit kap (bár gyümi után már nem mindig kell neki). Én ezért nem adtam neki mást. A védőnőm is azt mondta, hogy kánikulában is elég, ha 1,5-2 óránként szopival kínálom a szomjoltásra. Persze, ha nyáron olyan helyzetben leszünk, hogy nem tudom szoptatni, én is megpróbálok majd neki vizet adni. Majd kiderül. Nem hinném, hogy ezzel bármi bajt csinálok, hasfájós sem volt soha a babám, így teát sem kellett adni neki. Nagyon egészséges, mosolygós, kiegyensúlyozott kisfickó.
2009. ápr. 9. 09:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is 8 hónapos, július végén született. Én is kizárólag szoptattam 6 hónapos koráig, amikor csak igényelte, aztán azóta kap forralt vizet is a tej mellett.

Semmi problémánk nem volt az átállással.

Én nem vagyok sem tea, sem gyümölcslé párti pusztán azért, hogy ne szokjon hozzá az ízesített italokhoz, így később is inkább vízzel oltja majd a szomját (könyvekből, + védőnői tanácsból gondolom).

Persze ez nem jelenti azt, hogy amikor fájt a pocija, nem kapott rá édeskömény teát. Természetesen kapott, mert azzal segítettem rajta.

A kérdésről azt gondolom egyébként, hogy egyáltalán nem vagy rossz, hogy így csináltad. Mindenki úgy csinálja, ahogyan jónak tartja, és amelyik az ő napirendjébe beleillik, illetve az ő babájánál beválik.

Azt azonban még nem hallottam, és nem is tapasztaltam, hogy a kizárólag szoptatott babák nem fogadják el később az egyéb italokat. Ha nem azonnal, hát 1-2 héttel később elfogadják az új ízeket (ahogyan a szilárd ételnél sem válik be minden mindenkinek azonnal), én olyan 1 évesről legalábbis nem tudok, aki az anyatejen kívül mást nem inna meg.

2009. ápr. 9. 09:22
 10/10 anonim ***** válasza:

sziasztok! az én fiam sajnos tápszeres baba, ráadásul a sűrűbbet eszi és nagyon szorulásos. szegény volt hogy sírt, miközben kinyomta a kakit, persze egy napi kínlódás után.

próbáltam itatni plusz folyadékkal, de 10-20 ml volt a maximum amit megivott. olvastam, hogy a baba nem jelzi a szomjúságot, ezért érdemes kínálgatni, de ha nem kell, akkor a baba nem szomjas és kész.

és tényleg! most 6 hónapos, jött a meleg és iszik mint a kefekötő. ugyanannyit eszik mint eddig!

tény, hogy a kakigondunk is ezzel oldódott meg...

2009. ápr. 9. 09:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!