Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babám nagyon ijedős....

5 hónapos babám nagyon ijedős. Ez normális? A fülét sem merem átlövetni, mert félek, hogy még ijedősebb lesz.

Figyelt kérdés
2011. aug. 3. 11:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Ettől ne félj! A kisbabák memóriája egy hétig terjed.Szóval ha kilövik a fülét, aznap lehet, hogy nyűgösebb lesz, de másnap már semmi baja nem lesz.Ettől nem lesz ijedősebb, mivel nem is fog rá emlékezni.A babák öntudata 2-3 éves korban alakul ki, ezért nincsenek emlékképeink csecsemőkorunkból.Nem fog emlékezni rá!Az én lányom is egy kis mimóza, de csak akkor sírt, amikor kilőtték.Utána se volt itthon semmi baja, ez nem olyan, mint az oltás.Kb. 2 másodperc az egész.Ő is ennyi idős volt, mikor kilőtték a fülét.
2011. aug. 3. 12:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ilyen a vérmérséklete. Szerintem, ha nem muszáj, ne maceráld. Keresztlányom is ilyen volt, és maradt is (csecsemőkorában elég volt, hogy ránézzenek és sírva fakadt szegényke) Az enyém az un "talpraesett típus". Mindenről meg volt már újszülött korában a véleménye, pl hogy ki nyúlhat hozzá. Orvosnál pl úgy megfeszítette magát mint a bot :) Az ortopéd orvos majdnem letolta a vizsgálóágyról amikor a csípőjét próbálta megvizsgálni :)
2011. aug. 3. 12:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor minden baba ijedős? Ő az első gyermekünk és nem tudom, hogy normális-e, de megijed a zacskócsörgéstől is. Tegnap meg a redőny szaladt le és úgy elkezdett sírni. Az idegenektől nem fél, meg érdekes, de a kutyaugatástól, porszívótól sem.
2011. aug. 3. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!