Ajándékba kaptunk egy maxi-cosi autósülést 9-18 kg. A bababoltba úgy adták el,hogy ezt a 0-18 kg-os kategóriában árulják ezért nem is tudták kicserélni.Az én fiam még csak 7 és fél kg ( 5 hós),de a bébihordozót széltében hosszában kinőtte!Szerintetek ezzel a szűkítővel használhatnám az ülést?Elsősorban azok véleményét várom akik próbálták már ezt a terméket vagy valami hasonlót!Akik csak leakarnak degradálni és kioktatni azok kérem kíméljenek!
Barátnőmék ezt használják, de nem az autósüléshez, hanem a bébihordozóba rakják, szükítőnek, a most egy hónapos kislányuk köré, arra tökéletesen jó. :) 5 hónaposan még nem szabad(na) a babat 9-18 kg-os ülésbe tenni... Tud ülni amúgy már? De mondjuk mások tapasztalata engem is érdekelne... kíváncsiságból, az én gyerekem már 3 éves.. de mindig érdekelnek az ilyen újdonságok.
2011. aug. 2. 22:54
2/19 anonim válasza:
Ül már magától a baba?
Mert a 9-18-asokat általában csak menetiránynak megfelelően lehet bekötni, és addig nem szabad így tenni a babát, amíg nem ül stabilan. Úgyhogy a stabilan ül, akkor szerintem már bele lehet rakni az ülésbe, de azért ameddig tudjátok, húzzátok, minél később kelljen belerakni...
2011. aug. 2. 22:56
3/19 anonim válasza:
Nem akarlak kioktatni, de nem szabad szűkítővel sem használni, mert nem az számít, hanem hogy szemben van bekötve. Az pedig csak akkor biztonságos, ha már stabilan ül, tartja afejét.
Gondolj bele egy nagyobb fékezésbe, a picivel mi történhet... Míg egy nagyobb babának mx megfájdul picit a nyaka.
Csak jótanács, nem kioktatás. Egy ismerősöm gyereke nemrég halt meg autóbalesetben...
2011. aug. 2. 23:07
4/19 anonim válasza:
nem szabadna úgy se használni, attól még rossz pózban van, az öv nem jó helyen, nagyon balesetveszélyes. inkább vegyél egy nagyobb hordozót, ennyéirt már kapsz azt is :)
2011. aug. 2. 23:20
5/19 anonim válasza:
Igaza van a többieknek, hiába lenne jó szűkítővel, nem szabad beletenni a babát, mert ha ez 9-18-as ülés, akkor csak menetiránynak szembe lehet bekötni, úgy meg stabilan ülni nem tudó babát nem szabad szállítani az autóban. :(
2011. aug. 3. 09:13
6/19 anonim válasza:
1. vagyok. Kérdező, amúgy nem értem, hogy nőtte ki a hordozót a babátok 5 hónaposan 7,5 kg-osan. Nekem nagyméretű lányom van, és 9 hónaposan 9,5 kg volt, és még a babahordozóban vittük őt, 10 hónapos volt, mikor megvettük neki a 9-18-ig ülést. :)
2011. aug. 3. 09:17
7/19 anonim válasza:
Az én kisfiam is 5 hónapos volt amikor kinőtte a hordozót. Nem minden hordozó egyforma. Nekünk elég szűk fajta volt. Mi vettünk neki egy 0-18kg-ig való gyerekülést. Egyetértek az előttem válaszolókkal abban, hogy fontos, hogy menetiránynak ellentétesen legyen az ülés bekötve.
2011. aug. 3. 10:56
8/19 A kérdező kommentje:
Na szóval a kioktatást megkaptam,köszönöm!Konkrét tapasztalatot meg egy szálat se!Köszönöm!!!
Amúgy Giordani3 per8 bébihordozóból kilóg a gyerekem lába és vállszélességben szűk neki amúgy amúgy!:D
Csak azt nem tudom mit vártam,mert ez az oldal csak a sok okoskodóról szól!Ja külön köszönet annak a kommentelőnek is aki már a barátom gyereke meghalt című sztorival rémisztget!Borzalmas!
2011. aug. 3. 21:58
9/19 anonim válasza:
Az a borzalmas anyukám, hogy nem fogod fel agyilag, hogy ha egy olyan babával az autódban karambolozol, aki még nem tud stabilan ülni, de be van ültetve menetiránynak szembe, majd a feje az ütközéstől előre bukik, akkor ez csúnya maradandó sérüléshez, bénuláshoz vezethet. De tedd csak bele nyugodtan így az autódba, te szerencsétlen!
2011. aug. 3. 22:01
10/19 anonim válasza:
"Na szóval a kioktatást megkaptam,köszönöm!Konkrét tapasztalatot meg egy szálat se!Köszönöm!!! "
már ne haragudj, de nincs olyan felelőtlen anya itt az oldalon aki beleültetné szabálytalanul a babáját menetiránnyal szemben.
most ezen buktál ki??? szerintem meg tök jó, hogy ilyenek az anyák, természetes, hogy féltjük őket és nem kockáztatunk...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!