Mitől lehetnek ezek a kiütések a fenék és comb hajlatában?
Kisfiam (14.hónapos) bal fenék hajlatában és combján apró piros kiütések jöttek ki 4-5 napja, amik azóta "elszaporodtak" ránézésre olyan, mint az ekcéma. Orvos látta, azt mondta, hogy ez valami allergia, irritáció, de nem ekcéma. Végiggondoltam ezerszer, de nem kapott semmi új ételt/italt, nem váltottunk mosóport/öblítőt/szappant/pelenkát...stb.
Sudocremmel kentem, nem használt, Halicar homeopátiás kenőccsel kenem tegnap óta az orvos javaslatára, de szintén nem javul, sőt, egyre több van, terjed.
Arra gondoltam még, hogy úgy egy hónapja kap rendszeresen tejet, és hogy esetleg arra reagál így, hogy telítődhetett vele a szervezete, így mától már nem adom neki a tejet. Lehetséges ez? Vagy mitől lehet még?
Volt valakinek hasonló, és ha igen, végül mi mulasztotta el?
Nem vagyok orvos (!), de én lepődtem meg a legjobban, amikor a 22. hónapos gyerkőcömnél azt mondta a doki, hogy "ez anyuka pelenkakiütés". Én mindig azt hittem, az kisebb korban van (0-12 hónaposan), és új pelenka használatától. Hát nem :) Kaptunk rá speciális keveréket (doki írta rá a "hozzávalókat és gyógyszertárban keverték ki), attól elmúlt.
De ez csak egy tipp.
Vagy nálunk mostanában a melegtől szoktak előjönni ilyen kis pöttyök. (ezekben a hideg hetekben egy se volt rajta, azért vagyok nyugodt)
de egyébként lehet a tejtől is, ahogy írod!
Ha a tej hiánya elmulasztja a pöttyöket, akkor az a "bűnös" . Sajnos ilyenkor csak sakkozni lehet.
Szia!
A tej miatt lehetséges. Ne adj neki egy darabig, és ha elmúlik akkor valószínűleg attól volt. De ha elviszed orvoshoz akkor kérhetsz allergia tesztet. Vérkép, plusz van olyan is ami rögtön kimutatja, ha allergiás valamire.
Köszönöm a válaszod, hát igen, a meleg az nálunk kilőve, mert most jött ki, amíg hideg volt. És kiderült, hogy a fiadnál mi okozta a kiütéseket, vagy végül nem?
Én is pelenkakiütésre gondoltam először, csak pont olyan részen kezdődött, ahol nem annyira fedi a pelenka. Mostanra meg már a sok kis kiütés egybefüggő piros foltokká állt össze, azért is írtam, hogy olyan mint az ekcéma.
Most akkor várakozó állásponton leszünk, remélem tényleg a tej van a dologban (csak fura, hogy egy hónapig semmi tünetet nem okozott, ha tényleg az a ludas).
Most komolyan! Doki látta és nem mondott mást, csak hogy nem ekcéma? Jó orvos.
A fiamnak is volt ilyen, én is pelenkakiütésre gyanakodtam. Aztán elvittem orvoshoz, mert hólyagos lett, és 2 el is fertőződött, a pelus gumírozása kikezdte, írt rá Castellani ecsetelőt, és adott beutalót bőrgyógyászatra. Ott írtak Bactroban kenőcsöt, és vettek kenetet. Kiderült, hogy egy vírus okozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!