Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan osszák be a napjukat...

Hogyan osszák be a napjukat azok a kisbabás anyukák, akik mindennap főznek, ragyog a lakás a tisztaságtól és rengeteget játszanak a babájukkal de nincs segítségük?

Figyelt kérdés
Hogy bírják ezt erővel? Mi a titok?
2009. ápr. 8. 13:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

én első

Kb másfél-két éves korukig időnként (amikor nekem dolgom volt) a járókában voltak. Utána már akkorák voltak, hogy egyszerűen kivettem őket belőle és mentek egyedül. Nem volt üvöltés, mert akkor már egyedül is utánam tudtak jönni, ha akartak. Igazából csak a legnagyobb követett még utána, a többiek már inkább a tesóhoz mentek játszani. Bár az is előfordult, hogy a nagyobbak másztak be a kicsihez játszani.

2009. ápr. 8. 16:06
 12/18 anonim ***** válasza:
32%
Nekem is az volt a természetes hogy a babázás mellett a háztartást is tudtam vezetni.Leraktam a lányom előszőr a járókába majd a habtapijára(persze oda megy ahova akar) én meg csinálom a dolgom.Ha főzök oda mászik hozzám ha takaritok épp akkor a járókában figyel.Nálunk ez nem volt gond soha és minden nap eltudom végezni a dolgom anélkül hogy balhé lenne.Sztem ez szoktatás kérdése.
2009. ápr. 8. 16:14
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

utolsó válaszolónál kíváncsi lennék mennyi idős a baba? Mert a válaszból számomra az derül ki, hoyg már nagyobb. Egy 4-6 hós babánál nehéz ilyet mondani, hogy szoktatás kérdése...

A kérdésre válaszolva: az egyetlen titok szerintem ebben az, hogy kinek mekkora az alvásigénye. Nekem nagy szerenscsémre, kevés. 5 óra alvástól én már jól vagyok, és nem csuklok össze a nap végére. Általában 5-kor kelek, akkor eszik a gyerkőc, de még fél 7-ig visszaalszik. ilyenkor főzök meg a családnak és a gyereknek is gyorsan. mikor ébred mindenki, gyorsan beszórok-kiszórok a mosógépbe. Aztán délelőtt alszik egyszer a gyerkőc egy órát, ilyenkor ha pl van vasalnivaló, gyorsan megcsinálom. mivel ilyen ninsen minden nap, magamra szánom azt az egy órát. tornászok, elolvasom a mailjeimet, ilyesmik. ha szerencsém van, apa itthon van, egy órát figyel a gyerekre, ilyenkor elszaladok bevásárolni, postára, bankba, stb. ha nem, akkor ez tovább tart, mert akkor viszem magammal a gyereket is. délután séta másfél óra. szerencsémre nem alszik a kocsiban, így mikor hazaérünk, délután van másfél órás alvása. Ilyenkor jön a takarítás halkabb része, illetve ha nincs takarítanivaló, akkor angolt tanulok. aztán este fél 8 körül már alszik a gyerkőc, utána 11-ig enyém a nap még. ilyenkor még tanulok, férjemmel vagyok, olvasok, vagy éppen csak a tévét kapcsolgatom. Viszont tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb anyukának az 5 óra alvás baromi kevés:-( őket nem irigylem, mert nekem reggel és este az a 3-4 óra rettentő sokat jelent!

2009. ápr. 8. 20:09
 14/18 anonim ***** válasza:
Én hajnalban kelek, és késő este fekszem le. Napközben gyerekezek, mert egy percet sincs el egyedül(1 éves lesz),pláne, hogy jó idő van folyton kinn kell lenni, mert ha nem iszonyatos balhét rendez. És mielőt bárki belém kötne kicsi korában is ez volt a menetrend. Igy alig alszom pár órát, mert csak akkor van időm bármire is mikor a kicsi alszik. Ennek eredménye, folyton hulla fáradt vagyo és döntöm magamba a kávét (nem szoptatok már). De sajna a házimunkát el kell végezni, mert senki nem fogja helyettem megcsinálni.
2009. ápr. 8. 22:00
 15/18 anonim ***** válasza:

15.49-es

Irigykedve olvastam a 20.09-est, aki nemcsak az 5 óra alvásigénye miatt "szerencsés" szerintem.

A baba 1 órát alszik délelőtt, délután másfelet... szerintem akiknek a napi időbeosztás nem megy úgy, ahogy a kérdésben van írva, az ő babájuk kevesebbet alszik. Enyém délelőtt 20perc - fél óra - ritkábban 1 órát, amit nem lehet előre tudni.

"ha szerencsém van és apa itthon van" - ez megint nem sok mindenkinél fordul elő, hogy apa vagy bárki délelőttönként otthon van!

"elszaladok bevásárolni, posta...stb" - amíg alszik, egyedül hagyod??? És mi van, ha felébred? Szerintem a nagy többség babája, akik itt megoldásokat keresnek, nem alszik menetrendszerűen 1 órát, úgyhogy fel sem ébred, de egyedül azért nem hagynám akkor sem... Szerintem itt valamit félreértettem, vagy van valaki, aki ilyenkor vigyáz a babára?

Délutánról azt írod, "szerencsémre nem alszik a kocsiban", így otthon másfél órát - ilyen baba se sok van, inkább olyasmiről hallani, hogy az autózást végigalusszák.

Ha mindehhez hozzáveszem, hogy teljesen egyedül vagyok, segítség nélkül, a babám napi 7-11 órát alszik, leginkább 9 órát (éjszaka+nappal együtt), éjszakánként 1-2-3 óránként felébred, nekem is 7-8 óra lenne az alvásigényem (meg még a családi dolgok, haláleset...stb intézése), azt hiszem, egész ügyesen megoldom a napi főzést és a háztartást.

Nem akartam kötözködni vagy ilyesmi, és köszönöm, hogy leírtad, ez is egy támpont sokunknak, hogy ehhez képest hol vagyunk, hogyan oldjuk meg, és biztos sok mindenkinek jó ötleteket adtál, akik e lehetőségeket nem látták.

2009. ápr. 9. 11:49
 16/18 anonim ***** válasza:
67%
Én azt nem értem, h' mi az a rengeteg házimunka, amit minden áldott nap órákig kell csinálni. Én reggel felporszívózok és felmosok (mióta mászik minden nap), de ez max. negyed óra. A főzés max. háromnegyed óra, mosógépbe ki-be pakolás 5-5 perc, de mosni sem kell minden nap. A bevásárlást a férjem intézi. És mi az, h' nincs segítség? Mégis kinek kéne elvégezni bármit is? Nálam még soha nem végzett házimunkát egy rokonom sem, és nagyon rühellném, ha nem így lenne. Ha az ember gyereket vállal, attól a házimunka nem lesz lényegesen több, főleg ha figyelembe vesszük, h' nem kell dolgozni járni. Akik most mártírhalált halnak, mire számítanak, ha vissza kell menniük dolgozni?
2009. ápr. 10. 23:01
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

Úgy gondoltad, hogy akik segítségről beszélnek, "háztartási alkalmozattat" értenek alatta? Az a tapasztalatom ismerősi körökben, hogy sokan, akiknek segítsége VAN, ezt kérik a nagymamától, rokonoktól (ők azok, akiknek gyaran még fitnessterembe is van ideje járni heti X-szer, meg továbbélni a shoppingolós leányéletüket), persze ez is megbeszélés kérdése, de akinek nincs, az már annak is örülne, ha valaki a kezeiben tartaná a kicsit, amíg... mire is kell a segítség?

A segítség ahhoz kell, hogy amíg pl. lemész a hideg pincébe, bepakolni a mosógépet télen, addig valaki foglalkozzon a babával, ha olyan a babád, hogy nincs meg egyedül. (Mert szerintem 1-2 hete van csak jobb idő.)

Aztán ahhoz, hogy amíg negyed óráig (vagy lakás nagyságától függő ideig) felmosol, a baba ne kússzon utánad a hideg kövön. Az enyém még csak kúszik, így nincs rálátásom, hogy mikortól hagyható egyáltalán a kemény járólapon anya után mászni (?)...

Aztán akkor is kell segítség, ha a baba fél a porszívó hangjától, mert akkor valakivel tőled távol kell, hogy legyen - hát én még baráti, családi körömben eddig nem hallottam olyan babáról, aki nem ijed meg a porszívó hangjától.

Úgy gondolom, egy idő után megbarátkoznak vele, megtanulnak balesetmentesen közlekedni, és amire visszamész majd dolgozni, nem is lesz szükséged ilyen segítségre. :))

2009. ápr. 10. 23:37
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező nem arra gondolt hogy nincs segítsége aki kitakarít helyette, hanem (magamből kiindulva) arra hogy amikor olyan dolga van akkor valaki egy kicsit vigyázna a gyerekre. Pl.: én amikor takarítom a fürdőszobát különféle vegyszerekkel akkor igen nem szeretném hogy ott kusszon másszon a lábam alatt, vagy amikor a függönyt le kell szedni akkor is jó móka a gyereknek ha utánad mászik csak egy kicsit veszélyes.És még sorolhatnám azokat az eseteket amikor jól jönne egy kis segítség hogy vigyázna a gyerekre.De mivel nincs berakom az ágyába.Csak hogy ezt ő nem igazán díjjazza.

Egyébként én nem tudok megfőzni 45 perc alatt.Sajnos bár ez biztos nagy segítség lenne.

2009. ápr. 11. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!