Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen babátok van? Nyugodt,...

Milyen babátok van? Nyugodt, akit, ha odarakod, ott marad, vagy egy örökmozgó?

Figyelt kérdés
melyik a jobb? egy vagány,akit nem kell noszogatni,hogy pl felüljön a lóra,körhintára,vagy,aki el tud magában is játszani..van különbség ebből a szempontból a lányok-és fiúk közt?
2009. ápr. 8. 12:51
 1/7 anonim ***** válasza:

2 fiam van. Az első örökmozgó volt pici korától fogva, még aludni sem ért rá. Ma is ilyen, rengeteg energiája van, amit egyszerűen képtelen levezetni. Emellett nagyon jól el tud játszani magában is. Másik kisfiam még elég picike, de ő már sokkal nyugodtabb, de azért ő is elég sokat mozog.

Az, hogy melyik a jobb, nem kérdés, mert egyik sem. Az örökmozgó állandóan mozog, a nyugodtat noszogatni kell. Szerintem nem is nem kérdése, hanem genetika.

2009. ápr. 8. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Saját véleményem: Én úgy vagyok vele, hogy inkább belevalóbb, élénkebb gyerek legyen, mint egy kis visszahúzódó, csendes típus. Szerintem jobban tud majd boldogulni az életben. A kisfiam jókedvű, nyugodt baba, állandóan mosolyog és nagyon zsivány! 7 hónapos, de hihetetlen mire képes. Ha valamit meglát, akar, biztos, hogy addig fickándozik, kúszik, amíg vagy el nem éri magától, vagy oda nem visszük, hogy megnézze. Persze mindig az kéne neki, amit nem szabad (billentyűzet, egér, telefon, stb.). Igaz, nem adok neki mindent oda, mert van ami veszélyes lehet a számára, ilyenkor kis hiszti, de szerencsére mással le lehet kenyerezni. Én imádom, hogy ilyen, mégha egy eleven gyerekkel több baj is van. Mióta forogni, kúszni tud, azóta egész jól elvan egyedül is, kb. 10-15 percet is elbirkózik egy pillepalackkal. Régebben max. 5 perc és már kiabált, állandóan foglalkozni kellett vele.

Boldog babázást!

2009. ápr. 8. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom egy örökmozgó. Ha áramfejlesztőt kapcsolnánk rá, Paks nyugodtan leállhatna. Alvásra is sajnálja az időt, állandóan pörög, felmászik mindenre, amit csak el lehet képzelni. Egy másodpercre sem lehet egyedül hagyni, mert annyi elég neki, hogy feljusson az íróasztal tetejére. Nehezen viseli, ha valamit nem szabad, húszszor is újrapróbálkozik, nem adja fel. Minden érdekli, zene, tánc, vers, mese, ügyességi játékok, de leginkább a szekrényekből, fiókokból való kirámolás. Most 14 hónapos, azt hiszem felköthetem a nacit, hogy követni tudjam!
2009. ápr. 8. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Az én drágám nyugis, mosolygós, barátságos, egyedül is ellevős fajta.

Kiságyával sose volt baja, néha kifejezett igénye van egyedül lenni.

Én modnjuk ilyet is szerettem volna. Persze most rosszul érint, hogy a játszótéren ő mindenkivel barátságos, a vadabb gyerkőcök meg tőle vesznek el mindent, de őszintén szólva akkor is jobban örülök, hogy nyugis, mert látom a barátnőim idegei cafatokban lógnak sokszor a nap végére egy örökmozgó mellett:)

Mi hamar szerettünk volna kistesót, és nincs semmi segítségem itthon, így örülök, hogy nem kell "meghalnom" az első időkben míg egyik kicsi másik pici.

Pláne ha kapok egy örökmozgót másodiknak:)

Amúgy ez szerintem is genetika kérdése, mert semmit se tettem azért, hogy ő ilyen legyen.

2009. ápr. 8. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam nagyon vagány.

Jön-megy,kúszik-mászik,feláll-leül,mopedezik!:),kipakolja a ruhát,anya meg vissza és ehhez hasonlók.

Egy percet sincs nyugton,de szerencsére jó az alvókája.

Szombaton lesz 9 hónapos.

2009. ápr. 8. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam nagyon eleven, és keveset alszik pici kora ota. Aktív, nem eroltettem, de mégis hamar kúszott, mászott, 10,5 honaposan elindult és meg sem áll...Es én sem, mert mindnehol ott van és mindig láb alatt. Orulok, hogy minden érdekli, felfedezi a világot és nagyon értelmes, de sajnálom,hogy nem tudtam a járokába szoktatni. Maga csak addig játszik, amig valaki mellette van (akár fozok, olvasok - csak legyen valaki a szobában).De ha gondol egyet, akkor pordul-fordul, és megy, szaladgál...

Van néhány egykoru baba a kornyéken, ránézésre is nyugodtabbak. Anyuka leultette, és ottmaradt..míg arrébb nem tette...El sem tudom képzelni. De néha jo lenne:!)

2009. ápr. 8. 23:28
 7/7 A kérdező kommentje:

hát igen...

néha jó lenne egy kis nyugi-de azért jó az ilyen kis "felfedezőkkel"

2009. ápr. 9. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!