Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumizik a babátok? Ha nem ha...

Cumizik a babátok? Ha nem ha igen miért?

Figyelt kérdés
Azt hallottam nem egészséges, ez igaz? Ha sosem adok neki, akkor is idővel hozzászokik és megnyugszik magától? Vagy mit lehet neki a cumi helyett adni, hogy megnyugodjon?
2009. ápr. 8. 11:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ksifiam is a cicit használta volna cuminak de én ezt nem bírtam mert igy is olyan fájdalmakat okozott a szoptatás, hogy sírva álltam neki 2 óránként.

Úgy tudom az első pár hónapban egyes babáknak olyan erős szopási kedvük van hogy azt csak úgy lehetne teljesíteni ha szinte egy feszt mellen lenne.

Félreértés ne legyen, akinek ez jó az nyilván így csinálja, de az én fiam akkor egyfolytában evett és borzalmas hasfájásai voltak, így muszáj voltunk ráállni vmiféle rendszerre és ekkor került elő a cumi.

Elfogadta, szerette, és 3 hónaposan (mikor már túl volt ezen az erős ingeren) teljesen magától nem kérte többet.

Azóta se cumizik, és az ujját se szopja.

Ja és 6 hóig kizárólag szopott, majd 1 éves korában nem kérte a cicit többbet.

2009. ápr. 8. 13:46
 12/13 anonim ***** válasza:
37%

kb ket napos volt, amikor rátalált a hüvelykujjára. pofánnyomta magát, a mutatóujja meg a középső ujja a szemében landolt, és elég nagy körme volt,és húzta lefelé.. elég ijesztő látvány volt, és véraláfutásos is lett a jobb szeme alatt az egyik ilyen "mutatványtól".

talán a negyedik este döntöttünk úgy, hogy adunk neki, én eddig nem bántam meg. A gyerekorvosunk is azt mondta, hogy inkább, mint a kezét.

Akkor baj a cumi szerintem, ha törődés helyett nyomod a szájába, amúgy szerintem jó dolog (úgy is hívom, hogy a varázscumi :)) megnyugszik tőle. Pl amikor fáj a hasa, és vigasztalhatatlan, akkor a sírás miatt még több levegő megy be, és ráadásul elég oxigént se kap, mert rendszertelenul kapkodja a levegőt..inkább cumi, akkor cummog :) meg allitolag jobb mint a huvelykujj.

Ráadásul nem igényli a babám mindig, van amikor kinalom neki, de jelzi, hogy kösz, nem kell. :)

-------------------

Újra divat lesz a cumi

Sok szülő és ápolónő ellenzi a cumi használatát, a legújabb eredmények szerint azonban ezt rosszul teszik, mert a cucli segíthet megelőzni a bölcsőhalált.

Az ellentábor szerint a cumi hátráltatja a beszédképesség fejlődését, deformálja a fogsort, és kapcsolatba hozható a középfülgyulladással is - a brit neveléskutatási társaság londoni konferenciáján ismertetett kutatási eredmények szerint azonban nincs igazuk.

A Wolverhamptoni Egyetem egyik munkatársa elmondta: az ápolónőknek inkább bátorítaniuk kellene a szülőket a cumik alkalmazására, mert az védi a csecsemőket alvás közben; a kisbabáktól csak egyéves korukban kell megvonni a cuclit.

"A cumit gyakran démonizálják az egészségügyi dolgozók, mert sokuk szerint a helytelen nevelést szimbolizálja; pedig hasznos dologról van szó. Csak akkor káros, ha az anyák a gyermekek elhallgattatására használják" - jelentette ki Judy Whitmarsh.

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 300 bölcsőhalál történik; a cumi azonban hasznos lehet, mert megakadályozhatja, hogy a puha ágynemű elzárja a csecsemők légútjait.

Forrás: STOP/InfoRádió

-----------------

2009. ápr. 8. 16:53
 13/13 anonim ***** válasza:
9.5 hós, sose adtam neki és örülök. 2-3hós korában szopta az ujját, aztán,mikor felfedezte a kezét, azóta kimaradt. el sem tudom képzelni egy nagy műanyag nyavajával az arcában..Szopik még most is, ha nyűgös, cici,babusgatás stb. megnyugszik. Szerintem helyesebb, mint a cumi. Mindig úgy éreztem, a cumival, akárcsak a bébikomppal azt fejeznénk ki, hogy most nem érünk rá.
2009. ápr. 8. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!