Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cumizik a babátok? Ha nem ha...

Cumizik a babátok? Ha nem ha igen miért?

Figyelt kérdés
Azt hallottam nem egészséges, ez igaz? Ha sosem adok neki, akkor is idővel hozzászokik és megnyugszik magától? Vagy mit lehet neki a cumi helyett adni, hogy megnyugodjon?
2009. ápr. 8. 11:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem cumizik.Ha akartuk neki adni,akkor mindig kiköpte.Szerintem azért,mert szopik és a cicin szokott nyammogni.Úgymond a cici neki a cumija.
2009. ápr. 8. 11:22
 2/13 anonim ***** válasza:
65%
Nyugodtan adjál neki cumit,semmi baja nem lesz tőle.Az én kisfiam is néha napján cumizik,főleg a babakocsiban,séta közben,amíg el nem alszik.Csak arra figyelj,hogy ne gagyi cumit vegyél.Ajánlom az Avent cumikat,kicsit drágább mint a többi,de én ebban bízom.(Mégse Kínába készül,mint a többi,legalábbis nem az van ráírva)
2009. ápr. 8. 11:25
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
7 hós kislányomnak sem kellett soha a cumi,Ő megtalálta a hüvelykujját és mindig azzal alszik el és azzal nyugtatja magát!4 hónapig szoptattam,de már 2 hónaposan megtalálta az ujját!
2009. ápr. 8. 11:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én 1 hónapos kislányom cumizik.Bár nem örülök neki,de szinte egyfolytában cicin lógott volna már a kezdetektől,meg sajnos hasfájós is.szerintem nem ártasz vele,mert a későbbiekben lelehet róla szoktatni.
2009. ápr. 8. 11:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanaz a helyzet mint a 2. válaszolónál. Nem kellett neki, mostanában sétánál játszik vele míg el nem alszik.

Add oda neki a cumit, majd ő eldönti, hogy kell-e neki.

2009. ápr. 8. 11:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
3.válaszoló vagyok!az biztos h könnyebben le lehet szoktatni a cumiról mint az ujj szopizásáról:)De hát nálunk ez van?Költséghatékony a kislányunk:):):)
2009. ápr. 8. 11:33
 7/13 anonim ***** válasza:
64%

Enyém nem cumizik. Még kb. 1 hós kora körül egyszer nagyon sírt, nem tudtam miért és akkor adni akartunk, de kiköpte, így azóta sem volt a szájában. Amúgy nagyon cumiellenesek vagyunk a párommal, egyrészt mert nem szeretném, ha a fogait elnyomná, másrészt nem látnék a gyerekemből semmit, mert a fél arcát egy műanyag vacak takarja. Így ha mosolyog egyből látom, még akkor is, ha csak éppen "bazsalyog". Kisfiam is a cicimen cumizott míg picike volt, aztán szépen elhagyta. Mostmár csak akkor kell neki a cici, ha éhes vagy szomjas, amúgy eltol magától (én meg találgatok tovább mi a baj :)). Az ujjszopásra sem szokott rá, mióta foga van, azóta rágcsálja, de ha adok valamit a kezébe, akkor azt rágja. Ettől függetlenül szerintem babafüggő is, hogy cumizik-e vagy sem. Van, amikor nincs más megoldás mint a cumi, de én örülök neki, hogy a fiam nem szokott rá. Persze még lehet, hogy később lesz ilyen, de remélem nem. :) Most 7 hós.

Ha nyűgi felveszem, megbabusgatom, adok neki játékot, átrakom másik helyre, próbálom lekötni a figyelmét. Szerencsére igen jókedvű, kiegyensúlyozott baba, így nagyon ritka mikor sír, vagy nyűgös, akkor általában oka van (fogzik, fáradt, éhes, szomjas, stb.). Már eléggé kiismertem, hogy tudjam mi baja lehet, így hamar orvoslom a problémát. Szerintem türelem kérdése, egy néhány hetes, hónapos baba nem nyűglődik ok nélkül és szépen lassan ki kell ismerni a természetét, a szokásait és akkor talán nem kell cumit adni neki. De nem ítélem azt sem, aki cumiztatja, mivel mint írtam, ez is valószínűleg babafüggő is.

Boldog babázást!

2009. ápr. 8. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
7,5hós kisfiam cumizik.Ő nagyon oda van érte.5,5hós koráig szoptattam,de nálunk amikor haza hoztuk már kellett.Elalvásjoz mindig kell neki,de mikor mélyen alszika kkor kiszokott esni a szájából, és éjszaka is ha felébred valami miatt akkor is csak vissza dugom a szájába,és alszik is tovább.Napközben is szinte egésznap a szájéában van,most már van hogy napközben azért elveszem tőle amikor nem figyel,és csak akkor adom oda ha már nagyon nyügölödik.Én nem aggódom miatta,majd ha kint van már pár foga akkor mondjuk elfogom tőle venni sűrűbben,hogy kevesebbett legyen a szájába.De egyébként úgy tervezem,hogy ha magátől nme teszi le elöbb, akkor olyan 2 éves kora körül szoktatom majd le róla.
2009. ápr. 8. 11:53
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam csak az elalváskor cumizik. Attól megnyugszik és sokszor ki is esik neki később.
2009. ápr. 8. 11:54
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor majd ha kell neki odaadom, ha nem akkor nem, majd ő eldönti :-)
2009. ápr. 8. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!