Mennyire figyeltek arra, hogy a még ülni nem tudó babát úgy vegyétek fel, hogy nem ültetitek?
Akkor hogy fogom meg? - második kommentre. Vállamra dől a baba, átkarolom a messzebb lévő karommal, a combtövét oldalt fogom, magamhoz tartom. Másik karommal meg a hátát, derekát tartom.
Vagy szoktam úgy is (amikor még kisebb volt), hogy a messzebb lévő karommal a lábszárát ahogy be van hajlítva térdben, tartom meg.
Amúgy nekem anyukám mondta, amikor hazajöttem a kórházból, hogy nem jól tartom, mert ültetem. Addig nem is tudtam, hogy erre figyelni kell.
Érdekes, mert mamám és nagynéném is simán ültette a pár hónapos babámat (szóltam érte), de gondolom a sajátjukat is ültették - de nem látom, hogy bajuk lett volna ebből felnőttkorukra.
Szerintem ma már sok mindent túlvigyáznak a szülők és szakkönyvek, orvosok is. Meg eleve, amikor a baba pl. húzza magát ülésbe, vagy ahogy fent írtam nekünk csak félig ülve szeret enni, akkor az ember csak nem kötözi le, hogy azért se üljön. :)
Mi a kezdetektől nem vigyáztuk őt túl, rengeteget volt hason, vállon sokat nézelődik, nem óvatoskodtuk túl a felvevést sem. Nem biztos, hogy ezért, de a hölgyemény nagyon kis erős, pedig kis súllyal született időre, és nem egy díjbirkózó alkat. A 3 hós oltásnál mondta is a doki milyen erős, mert felhúzta ülésbe a kezénél, megnézni a fejtartását, és ő nem ülésbe jött, hanem állásba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!