Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6hetes a babám és fáj a...

6hetes a babám és fáj a pocija már több gyógyszert kipróbáltunk de sajnos nem vált be egyik sem. Nincs széklete egyedül nem tud csak segítséggel félek hogy megszokja és nem fog tudni majd magától. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Meddig fog fájni a pocija?

És mikor fog tudni magától kakilni?

2009. ápr. 7. 23:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Írok egy példát, én így csináltam:

Napok óta nem volt kaki, egész éjjel üvöltött, + napközben is szenvedett.

H Laevolac szirup

K semmi

Sz cukros kamillatea

Cs semmi

P glicerines kúp

Sz ha estig nem ment a kaki, akkor este vagy V reggel Laevolac szirup

2. héten még így ment, másik tápszerre váltottunk.

Aztán már csak heti 2 alkalommal kellett lazító, majd egyszer, aztán egyszer sem.

Nem szokott hozzá, és a hasfájás is szép lassan elmúlt. Most már minden nap produkál egyet legalább, segítség nélkül.

Tápszeres a babád?

Az én kicsimet a Humana fogta, érdekes módon csak 1 hónap használat után.

Váltottunk Beba HA Start Aktívra, azóta nincs baj.

Adj neki folyadékot (tea, víz), az is lazítja a székletét!

2009. ápr. 8. 05:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Gripe wotwer nevű víz hasznos hasfájásra és a székletet is lazítja! Ja a kaki nálunk is ritka(heti 1) Már nem is idegesítem magam rajta... Hőmérőzés után kakil 1 nappal.. szerinted??? (4 hós kisjány anyuja!)Mi anyatejessek vagyunt.
2009. ápr. 8. 07:27
 3/6 anonim ***** válasza:

szia! nálunk egészen a 3. hónapig katasztrófa volt a helyzet. görcsös kaki, felfúvódás, hasfájás.

minden szert kipróbáltam, de igazán semmi sem volt jó.

a kakit úgy "varázsoltam ki" a védőnő javaslatára, hogy törlőkendővel megmaszíroztam a kicsim végbélnyílását. finoman, így lett neki inger és nem kellett lázmérőzni.

a székletlazítók nem használtak, még jobban fájt a hasa. a pocak maszírozása jó volt, a tornáztatás is.

ja! és ha katasztrófa helyzet volt, a meggymag párna sokat enyhített a görcsökön!

aztán valahogy megoldódott minden magától. végre iszik is eleget (igaz csak hippes málnás teát fogad el, vagy baracklevet).

kitartást!

2009. ápr. 8. 09:21
 4/6 anonim ***** válasza:
szia, ha hat hetes, akkor már kipróbálhatod a gipe watert -más néven angolvizet. Ez segít kakilni és jó a görcsökre is. A laveolaccal vigyázz, mert puffaszt, és még jobban görcsölhet tőle. Ha anyatejesek vagytok nem is kell minden nap kakilni. Ha tápszeresek akkor kétnaponta kéne kakilnia. A hőmérőzés nem a legjobb megoldás, inkább glicerines kúpot használj kb 1/8-ot vagy max 1/4-et. Ezt többször is használhatod, nem lesz baj.
2009. ápr. 8. 11:39
 5/6 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy az ilyen kis picikék még nem tudnak kakilni! Ezt is meg kell tanulják! Kb 2hónapos korára megtanul majd akkor és úgy nyomni ahogy kell! Sok sikert.
2009. ápr. 8. 11:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 8. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!