Meddig kell a májat főzni a babáknak?
Figyelt kérdés
Soha nem ettem meg a májat.Kisfiamnak ma készítek először meddig kell főzni,hogy jó legyen?Honnan tudom,hogy megfőtt?
Még a szagától is felfordul a gyomrom,nem szeretném megkóstolni :(Ti csak simán vízben szoktátok? 6 hós múlt,4 hónapos kora óta eszik szilárdat.A védőnő javasolta,hogy kezdjem el,mert vérszegény.
2011. júl. 31. 12:01
1/4 anonim válasza:
kb 10-15 perc.Én egy pici vízben megpároltam és petrezselyemmel "fűszereztem".Ezután a saját levével(nem sok)mixeltem és jégkockatartóba kanalaztam.Megfagy,utána egy műanyag fedelesbe át,és akkor csak egy egy kockát előkapsz és beleteszed az épp aktuális főzelékbe,így nem kell "rosszul lenned" :) csak alkalmanként.Ja és rengeteg vas van a céklában is,1 krumplival főzve mixelve,mert májat még nem lehet sokat csak heti 1x 2x,próbáld meg azt is.
2/4 anonim válasza:
Nagyon hamar megfő. 10 perc alatt tuti. Vágd ketté, látni rajta, ha már jó! Ha meg még nem - véres a közepe - , akkor visszateszed pár percre.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,közben már elkészítettem és a kisfiam jóízűen megette :)
Jó ötlet,hogy előre készítsem el,a husit is így csináltam neki.
2011. júl. 31. 13:44
4/4 anonim válasza:
Esetleg érdemes volna neki kölest is adni (főzelékbe, gyümölcsbe), abban is elég sok vas van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!