Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érezzem magam kirekesztve,...

Érezzem magam kirekesztve, mert nem tudtam szoptatni?

Figyelt kérdés

4,5 hós koráig tudtam szoptatni a gyerekem (mellette tápszereztünk is, mert kevés volt), egyik napról a másikra ő hagyta abba. Kipróbáltam sok mindent, hogy legyen tejem, de alig segített.

Erre a lakóhelyemen nemrég szerveztek egy ünnepséget (!) azoknak az anyukáknak, akik min. fél éves korukig vagy azután is szoptattak.

Olyan bénának és kirekesztettnek éreztem magam, amikor ezt megtudtam :-( Mintha nem lennék jó anya, mert nekem nem ment, nekem nem jár elismerés.

2011. júl. 31. 09:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%

Ne érezd magad kirekesztve. Üdv a "jó anyukák" klubban! :) Mert mi is nagyon nagyon szuper anyukák vagyunk! Az anyaság nem csak azon múlik, hogy szoptatsz-e vagy sem.

Én egyáltalán nem tudtam szoptatni (most nem részletezem), lefejve kapta a tejet a kisfiam, végig kellett pótlás is, most már csak tápszeres, de köszöni szépen, remekül van.

2011. júl. 31. 11:15
 12/19 anonim ***** válasza:

Remek anya vagy, egyszerűen így állt be a szervezeted, ez van.

A buli meg nagyon gáz, diszkrimináció a javából... :( Pfff. Próbálj nem törődni velük, te más vagy, mint ők.

Annak a válaszolónak, akinek a védőnője az orra alá dörgöli, jó nagy tapló nő lehet, és nem szakmába való.

Egy jövőre végzős hallgató.

2011. júl. 31. 11:27
 13/19 anonim ***** válasza:
Szia nem azon múlik a jó anyaság kérdése,hogy meddig tudod szoptatni a gyerekedet.Bár én szoptatom a fiamat de nem azért érzem magam jó anyának.Nálunk is volt ünnepség de azért mert agusztus 1. a szoptatás világnapja.És a védőnők szervezték.
2011. júl. 31. 13:17
 14/19 anonim ***** válasza:

Ezen ne idegeskedj!

Itt a lakótelepünkön van rajtam kívül 4-5 kisbaba. Az összes anyuka azért van elkeseredve, mert 2-4 hónapig tudta szoptatni a babáját (én szerencsés vagyok, 11 hónaposan még tejcsizünk...). Mindegyik kicsi gyönyörű, egészséges, kiegyensúlyozott!!!

Egyébként is: engem egyáltalán nem tudott szoptatni anyukám, mégis egész életemben alig voltam beteg!

2011. júl. 31. 13:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
ez csak most téma, mindenki veri a mellét, hogy ő mennyire jó anya, mintha ő tehetne mindenről. Soha nem szóltam meg azt, aki nem tudott vagy akart szoptatni, aki császárral szült, ezek a dolgok már az óvodában sem fognak számítani. Csak egyes emberek szeretik különbnek érezni magukat olyan dolgoktól, ami másnak meg nem megy. Buták, ne foglalkozz velük.
2011. júl. 31. 13:49
 16/19 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Tök igazad van, ez csak most téma. Egy barátnőm 11 évvel ezelőtt szült (császárral, de 1 percig nem volt kiakadva), és bármennyire is erőltetem az agyam, egyszerűen nem emlékszem, hogy szoptatott-e. Pedig abban az időben szinte "ott laktam" náluk, rengeteget voltam a kicsi körül. Mert nem volt téma, engem sem érdekelt, meg senkit, egyszerűen ment minden a maga útján, természetesen, és az internet még nem volt teleszemetelve.
2011. júl. 31. 14:56
 17/19 anonim ***** válasza:
Én is csak 2 és fél hónapig szoptattam a fiam és tudjátok mit, egyáltalán nem is bánom. Mindenki felfújja azt a szoptatás dolgot. Ki a fene kérdezte már meg tőled életed során, hogy meddig ettél anyatejet??? Senki!!!!! Ugyanolyan ember lett belőled, mint aki 6 éves koráig az anyja mellén lógott. Mert ilyen is van és szerintem ez már átmegy a gusztustalan határán. Én nem hinném, hogy abban az anyatejben már van bármi is a 4-6 éves gyereknek, ami tápláló, vagy jó lenne. Egyedül maradtam már terhesen a babámmal, 3 hónapig nem aludtam annyira hasfájós volt és minden nap azon aggódtam, hogy lesz-e elég tejem a következő etetésig. Túlparáztam és majd beleőrültem már az egészbe. Aztán meg jött az anyós mindig azzal, hogy nem a hasa fáj, éhes az a gyerek. Figyeltem az étrendemre, gusztustalan ízű teákat ittam és semmi nem segített. Fáradt voltam, kimerült és nem volt segítségem. Hát elegem lett és azt mondtam áttérek a tápszerre. Megszünt a hasfájás, tudtam én is pihenni és sokkal és sokkal nyugodtabban foglalkoztam a fiammal. És nem vagyok rossz anya, mert nem szoptattam évekig. A fiam kiegyensúlyozott egészségbomba. :-) Úgyhogy szerintem erről nem kellene már ennyit beszélni. Szoptasson, aki tud és aki, akar, addig ameddig tud és akar. Ettől nem lesz jobb anyuka, leglábbis a nem szoptatóknál jobb biztos nem.
2011. júl. 31. 21:10
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én helyzetem meg pont ellentétes. 4,5 hós az én lányom is, most kezdtük el kóstolgatni a gyümiket meg zöldségeket, mert úgy gondoltam, hogy nem sietek hozzátáplálni ha van elég tejem. Tőlem meg mindenki azt kérdezi, hogy "Na és mi mindent eszik már a pici?" És amikor mondom, hogy még csak kóstolgatunk, akkor megrökönyödve néznek rám, "Ennyi idősen csak szopik?!" felkiáltással.

Szóval akármit is csinálsz, úgyis lesznek emberek, akiknek nem fog tetszeni. Ne foglalkozz velük.

2011. júl. 31. 22:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Mekkora hülyeség! Ne foglalkozz vele! Én sem tudtam szoptatni, szinte egyáltalán, "béna" volt hozzá a lányom is, és a tejem se indult meg, pedig próbáltam mindent: tea, tejszaporító golyók, mellszívó... Ettől nem lettem depressziós, bár jó lett volna ha tudok szoptatni, vagy legalább fejni neki. De a természet másképp akarta. Most akkor ez az én hibám lenne? Ugyan. Nem ezem múlik, hogy valaki jó anya lesz-e.
2011. aug. 1. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!