Ha megkóstolta az alma levét másnap a pürés részt adhatom neki?
3,5 hónapos kisfiamnak ma adtam alma levet. Nagyon ízlett neki. körülbelül mikor, mennyi nap alatt érem el hogy egy étkezést az uzsonnát kiváltom gyümölccsel. Nem siettetem csak nem tudom még felmérni.
Szilva levet hol lehet kapni ami babának való? csak pürét találtam. Székletgondok miatt adom a gyümölcsöt.
Köszi a válaszokat.

A lányomnál 4 hósan kezdtük el bevezetni a gyümölcsöket, szintén almával ( nekünk is székletprobléma volt, és orvosi javaslatra próbáltuk ki, mielőtt vki lepontoz).
Én első alkalommal pár kanálka préselt és átszűrt almalevet adtam neki, másnap már a léhez kevertem egy kis pürét is, de még mindig inkább folyós volt, harmadnap meg már sima pürét kapott (gond nélkül csúszott neki, nagyon szerette első perctől kezdve. Azóta is vevő az új hamikra szerencsére).
Nekünk kb 3 hét telt el, mire a tízórait teljesen sikerült kiváltani gyümölccsel.
Szilvám volt egy kevés a fagyasztóban, azzal kezdtem először: pürésítettem, aztán szűrőn átnyomkodtam. Mióta ez elfogyott, azóta üveges szilvapürét veszek neki, igaz hogy van benne egy kis cukor, de ennyi talán nem árt, mert úgyse minden nap ezt kap.
Nekünk még székletlazító a körte is, ha esetleg ez a gondotok - de van ,akit meg fog, szóval óvatosan.
Bevált még a sárga- és az őszibarack is lazítónak, ezek ált a legtöbb babánál ilyen hatásúak.
Remélem tudtam segíteni
Őszibarackot nem ehet allergiás rá. (Állítólag) Két hetesen a vérvételből ezt mondták. Az orvos szerint nem lehet az mivel még nem találkozott vele, mármint az őszibarackkal. Hát az ember lány azt sem tudja mit csináljon. Ahány orvos annyi féle tanács és mind ellentmond.
A köret jó ötlet az próbálom az alma után.

2. vagyok
nekem a doki anno azt javasolta, hogy délelőtt kóstoltassak 1-2 kanállal, mert így a nap nagyobb részében tudom figyelni, hogy lesz-e vmi nemkívánt reakció.
Ha az őszibarack nálatok kérdéses, akkor a sárgát még mindig megpróbálhatod szerintem.
Az őszibarack amúgy sok gyereknél először okoz pöttyöket,de pár hónap múlva meg nem. Később lehet hogy kipróbálhatod azt is.
(Nekünk nem volt allergia-vizsgálat, én mindent próba-szerencsealapon kóstoltattam vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!