A 32 hét előtt született babáknak milyen életkilátásai vannak?
Nekem ugyan időben jött a babó, de ismerősömnek 29. héten toxémia miatt. Nem volt egy kiló a kicsi és elég sokáig korházban voltak, de a kisfiu, nagyon erös volt pici és ma egy makk egészséges kétéves. Semmi baja nincs, eleinte persze le volt maradva a kortársaihoz képest a mozgásfejlődésben, de azt is ügyesen behozta.
Feküdj sokat és a lehető legkevesebbet mozogj, hátha bira még benn a manó. Sok szerencsét kivánok nektek és persze nagyon jó egészséget
Köszönöm a bíztatást. Az egy kilót már egészen biztosan "meghaladtuk", mert 26 hetesen mérték annyinak. Most nem tudom, hol tarthatunk nem kicsi a korához képest, az szinte biztos, de holnap megyek uh-ra, majd kiderül...
Amúgy a súlya is sokat nyom a latban, hogy mennyire marad vissza valamilyen rendellenesség? Ti hogy tudjátok?
2-ik válaszolónak: igaza van a dokidnak. Sajnos én már nem vagyok tapasztalatlan a témában, az első gyermekemmel 30 hetesen nyílt ki a méhszáj szinte észrevétlenül, akkor kihúztuk 36 hétig, tehát még ő is korababa, bár nem a klasszikus értelemben. Most viszont éppen betöltött 25 hetes voltam, mikor éjszaka elég erőteljes keményedésre ébredtem, és mivel 1 órán belül 5 X bekeményedett a hasam, hajnal 2-kor berohantam a kórházba... Hál istennek, hogy "túlaggódtam" mert egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj. De ez nálam úgy tűnik, anatómiai dolog, a fájdalmatlan keményedésektől is nyílik, de ez nálad is előfordulhat annak ellenére, hogy még nagyon fiatal a terhességed! Amit tanácsolni tudok:
1. ne a hagyományos magne B-t szedd, hanem a béres magne B-t ugyanis ötszörös a hatóanyagtartalma, mint a "sima" magne B-nek, na, én ebből szedek napi 3X1-et, azaz 750 mg magnéziumot ( a másikban 3X2 szemben van 300 mg)
2. Vegyél egy üveg Metaxa-t és legalább este lefekvés előtt, de ha erősen keményedik a hasad, akkor akár naponta 3X is igyál meg egy kb 2 centesnek megfelelő kortyot belőle! Nem vicc, az első gyereknél is így húztuk ki a lehető legtovább, és a dokim most is itatja velem, hamarabb hat minden magne b-nél... A babának kevesebbet árt, mint amennyit használ azáltal, hogy segít tovább benntartani.
Én ezeken kívül még kapok most egy injekciót is, amit Bécsből kellett behozatnunk, így "csak" egy hetet voltam kórházban, most itthon lehetek addig, míg nem keményedik túlzottan rendszeresen a hasam. Akkor megint kórház, magnézium infúzióval feltöltés.....
Első vagyok, ez az alkohol dolog tényleg nem hülyeség, mielőtt még a kérdezőt teljesen dilisnek néznék. Nekem egy ismerősömmel is ezt itatta a doki, és szigorúan feküdnie kellett.
Nekem is sokat keményedett a hasam kb a 25 héttől, mégis majdnem a 42 hét végéig húztuk tejesen zárt méhszájjal.
köszönöm :-)
Szegény sorstársamat biztosan elijesztettem, mert nem reagált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!