Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar enni semmit...

Miért nem akar enni semmit napközben a fiam?

Figyelt kérdés
1 éves a fiam, 4 foga van kint. Kb. egy hete a reggeli-esti tápszeren kívül nem hajlandó semmit enni. Néha sikerül beleerőltetnem napközben egy kis gyümölcsöt vagy főzeléket, de csk pár kanállal. Egy hete hasmenése is van, így megint fogzásra gondoltam, de nem látok semmit a szájában. Napközben jó kedélyű, nem lázas, éjjel is alszik. Viszont ahogy evésre kerül a sor, kézzel-lábbal tiltakozik, dörzsöli a szemét (alvás után is), nyűgösködik, hiába próbálkozom vagy ötféle étellel, turmixolással stb. De szerencsére rengeteget iszik, így nem szárad ki. Szerintetek miért nem eszik? Azelőtt jó evő volt, már szépen ette a darabos ételeket. Félek, hogy le fog fogyni.
2011. júl. 29. 15:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Off!

Nálunk is ez van pár napja.Én már arra kényszerültem hogy a 4 hónapos sütőtökös bébiételeket veszem neki,azt megeszi,nagyon szerette régebben is.Bár az én fiam 10 hónapos.Ma tízórai gyümit evett pár kanállal,ebédre evett,de azt jól kitoltam időben,igy már éhes is volt.

2011. júl. 29. 16:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi is átestünk ilyen heteken, majdnem két hétig tartott. És ez majdnem mindig előjön amikor jön a foga(most szemfog jön) Napközbe el van, éjszaka is alszik rendesen, de amikor meglátja a kaját, h viszem felé spurizik, v épp az etetőszékől majd kiesik annyira tiltakozik.

Ilyenkor amit elfogad az a joghurt, krémtúró, rudi, kukac, kifli amivel dörzsölheti egy kicsit az ínyét is, de ezt is úgy, h csak odaadom neki és hagyom, h egyedül egye. Se főtt ételt, se szilárdat nem fogad el ezeken kívül. Sőt, volt olyan már, h 3 napig semmit nem evett és a semmit monst tényleg semmit jelent. Csak ivott, de azt rendesen, napi 4-6 250ml-s üveggel elfogyott.

Ha gyümit eszik, meg egy pár falat főzeléket és mellette iszik rendesen hagyd egy kicsit. De megpróbálhatod hűtötteket is amiket írtam. V adsz neki egy kis fájdalom csillapítót és utána eteted.

Én hagytam, mondjuk nekem a fiam elég jó súlyban van, így nem aggódtam, h nagyon lefogyna, de nem fogyott, tartotta a súlyát.

2011. júl. 29. 21:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Második: Köszönöm, azért ez megnyugtatott! Akkor nem aggódom annyira. Én is csak pár kanál gyümit tudok belediktálni nagy nehezen, de legalább rendesen iszik. Most 9 kiló 20 deka és szerencsére nem fogyott. Kekszet, kiflivéget ő is elrágcsálja egyedül. Azért remélem mihamarabb vége lesz ennek, mert már egy hete tart. Te milyen fájdalomcsillapítót adsz neki? Nekem Dentinox van itthon.
2011. júl. 30. 11:36
 4/4 anonim ***** válasza:

második vagyok, én amikor már nagyon rossz a helyzet panadolt adok neki.

Csak hogy megnyugtassalak még egy kicsit az én fiam ma evett reggel egy kisszelet sütit(mást nem volt hajlandó) "ebédre" meg egy szelet dinnyét és ennyi volt a napi kajája eddig:( de mellette rengeteget ivott

2011. júl. 30. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!