Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy 9 hetes kisbabá...

Normális, hogy 9 hetes kisbabám szinte semmit nem alszik napközben?

Figyelt kérdés
Gondolom, nem normális... Ha el is szunnyad, 10-20 perc múlva felébred. A másik véglet, hogy néha 4-5 órára is elalszik, egyik nap ilyen, a másik olyan. Természetesen mindent megpróbáltam, nem közvetlenül evés után fektettem le, játszottam vele, fáradt is a szeme, de egyszerűen nem tud elaludni. Nem akarom, hogy már ilyen korán rossz szokások rögzüljenek, ezért szeretnék tanácsot kérni: Ti hogyan, hol altattátok nappal?
2011. márc. 18. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálunk a büfi alatt aludt be sokáig. Szóval a mellkasomon volt, úgy sétálgattam vele, kb. 10-15 percig. Annyi idősen mindig elaludt. Bár a mai napig így alszik el.

Most már 13 hós múlt. De muszáj volt sétálgatni vele, egyébként nem bírtam volna ébrenmaradni, annyira álmos és fáradt voltam. Este most már melléfekszem, úgy alszik el, nappal séta közben, vagy kézben. Nagyon fontos nekik az alvás, remélem írnak neked jókat! Nálunk szinte a mai napig a mellkasunkon alszik, sokszor ha letettem, nem sokra rá ébredt is, rajtunk 1-2 órát is alszik/aludt. Kell neki a közelségünk.

2011. márc. 18. 22:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt csak korábban alakult ki. Olyan 4 hetes korától egészen 7 hetesig. Mellkason tudott elaludni, meg kellett várni még olyan mélyen van, hogy letehessük. Igyekszem minden igényét kielégíteni, ha ez a testközelség igénylése akkor azt. De most pár napja észrevettem, hogy nincs szüksége rá, hogy a mellkasunkon altassuk, szeretné ha letennénk és ő elaltatja magát!

Szerintem sokat legyen testközeben úgy talán könnyebb lesz. Szerintem ne hallgass azokra, akik szerint így elkapatod, most tudod kialakítani benne a megrendíthetetlen bizalmat, ami szerintem mindennél többet ér nektek!

2011. márc. 19. 08:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem normális.Ő már nagyobb baba, egyre jobban csökken majd a napközbeni alvásigénye.Az én lányom is kb. ennyi idősen kezdett el nem aludni.Egyre többet akart ébren lenni.Sajnos azóta se alszik órákat.Nem tudom, használtok -e cumit, de esetleg kipróbálhatnád azt, hogy ha nyöszörög, nem mész be azonnal, és nem kapod fel rögtön.Én sokszor itt hibáztam, utólag már nagyon okos az ember!Vagy menj be, simogasd meg, adj neki cumit, de ne vedd fel! A lányom is sokszor magától visszaaludt, ha hagytam, és nem vettem fel.A másik ami eszembe jutott: nem hasfájós? Mert a görcs fel tudja ébreszteni a legmélyebb álmából is.Sajnos tapasztalat.
2011. márc. 19. 09:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok... Sajnos az a baj, hogy ha nappal nem alszik, este is nyűgösebb, és nehezebben jön a szemére az álom. Nincs semmi rendszer a napjainkban, és lehet, hogy ez zavarja meg.

Igen, valószínűleg görcsölget a pocakja, de sajnos ez ellen nem tudok tenni. Tornáztatom, masszírozom, de mindig felébreszti az álmából a hascsikarás. A cumi megnyugtatja, elszunnyad, de aztán felébred. Úgy sajnálom, mert látom rajta, hogy nagyon fáradt.

Mindegy, próbálkozok mindennel, és még egyszer köszönöm, hogy írtatok!

2011. márc. 19. 10:50
 5/7 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Nagyobb baba??? 9 HETESEN? Esetleg majd 9 hónaposan.

Nálunk csak annyi a fix a mindennapokban, hogy a híradó alatt fürdünk. Ő alakította ki, hogy 8-kor alszik el (altatom). Megfigyeltem, hogy ha este 6 után eszik, akkor utána hosszabbat alszik, így a 6 óra körüli evést követően kezdtem el fürdetni, aztán alvás. Most hogy nagyobb, jobban lehet sakkozni az idővel. De a nap többi része leginkább a reggeli ébredéstől függ, hogy hánykor ébred. Ne görcsölj rá, de azért figyeld meg, hátha Te is találsz egy ilyen időpontot, amihez tudsz igazodni.

A hasfájás meg ilyen sajnos, mi is mindent kipróbáltunk, csak az idő segített. Én hason kezdtem éjjel altatni, talán akkor nem fájt annyira a hasa, meg akkor a büfi is ki tudott tutira jönni és ha kivettem, mert sírt, akkor az alvó párduc póz vált be, az alkaromra fektettem, ilyenkor is segítség nekik a testközelség, jobban viselik a fájdalmat. Barátnőm hajszárítozta a kislánya hasát, nekik az vált be, a meleg+zúgás.

Az alvás/altatás kérdése is nehéz ügy, nálunk nem megy még mindig egyedül, de már sokkal jobb a helyzet, melléfekszem este és kis pörgés után alszik, nem reklamál, hogy sétálgassak vele.

2011. márc. 19. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, nagyobb baba, egy újszülötthöz képest, aki reggeltől estig alszik, és csak az etetés alatt van ébren.Egy újszülött egész nap alszik, egy 2 hónapos baba már nem.Én is meg voltam lepődve, hogy a kislányom, aki csak a szoptatásra kelt fel, de fél óra múlva már aludt a vállamon, ennyi idősen aludt kb. 5-ször fél órát egy nap.
2011. márc. 20. 07:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolóval értek egyet. Újszülötthöz képest nagyobb a baba és sokkal másabb a napja is. Nálunk is így van.
2011. márc. 20. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!