Milyen gyakorisággal kell az újszülöttel védőnőhöz járni?
A védőnő fog hetente járni hozzátok az első 6 hétben, mellette a gyerekorvos is (nálunk hétfőn jött a dokinéni, csütörtökön védőnéni).
Szép szülést! :o)
A védőnő hetente ki fog jönni, aztán majd ritkítja ezeket a látogatásokat. Kb. két hónaposan kell előszört tanácsadásra menni a babával, ezt a gyerekorvos és a védőnő közösen tartja. Ez azért kell, mert itt receptet is írathatsz (pl. fürdetőkrém, Vigantol, tápszer - ha nem mindig kap a baba, meg sokmindent), meg itt kapja az oltásokat. Ezt meg fogja mondani a védőnő,hogy mikor kell menni, illetve a babának lesz egy kiskönyve, abba is beleírják neked, hogy mikor van a tanácsadás.
A második válaszoló ne írjon már állandóan csupa nagy betűvel, ez elég nagy bunkóságnak számít, szóval mostmár lehetne hanyagolni!!!
Nekem az első babám születésekor kijött a védőnő 1× meg a gyerekorvos is 1×. Mivel kb.3percnyire laktunk a rendelőtől(gyalog) én rendszeresen lejártam. Főleg azért,mert nem szerettem volna,hogy állandóan jöjjön. Ennek ellenére mindenben segített és jó volt a kapcsolatunk.
Aztán jött a második baba,akinél elköltöztünk. Na ott hetente jött a védőnő,hogy feltartson,mivel ha véletlenül kérdeztem is valamit akkor sem tudott kielégítő választ adni. Viszont azt elértem,hogy legalább telefonáljon mielött jön, mert nálunk az a divat,hogy csak beállít.
Aztán megint költözés. Itt havonta megjelenik,aki szintén nem hív fel,csak beállít. De ő legalább tapasztalt és tud felelni a kérdéseimre. Nagyon kedves és szimpatikus.
Mi havonta járunk a doktornőhöz tanácsadásra(nem mindig a mi védőnőnk van ott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!