Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeretnénk majd tesót a...

Szeretnénk majd tesót a kisfiamnak. Mennyi az ideális korkülönbség?

Figyelt kérdés
Úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy akkor "érkezzen" a második baba, amikor a fiam kb. 2 éves lesz. Arra lennék kíváncsi - akiknek 2 év van a babák között -, hogy nem lenne ez túl korai? A terhesség nem túl megterhelő ilyenkor? Akkor azért még sokat kell emelgetni a manót, közben pedig a pocaklakó már bent van. Nem lehet ebből baj? Szerintetek mennyi idő az ideális a testvérek között?
2009. ápr. 6. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából 3 év mire a tested vissza áll az eredeti állapotába. Nálam 2,5 év van a kicsi és a középső között nekem jó volt így.Szerintem nekik is jobb. Az öcsém és köztem is ennyi van nekünk is jó volt.
2009. ápr. 6. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is a 2 év az ideális. Férjem és bátyja között is 2 év van, anyósom szerint semmi gond nem volt velük.

Öcsém és köztem 6,5 év van, nagyon sok.

Nekünk 5 hós volt a lányunk, mikor úgy döntöttünk, várjuk a kistesót. Még nem jött:-(

2009. ápr. 6. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nekem a doki mondta,hogy 7-8honap a regneralodas szules utan...amugy en is ugy kepzelem h mire 2eves lesz a kisfiam allunk neki a teso projectnek..mire megszuletik a nagyobbik 3 eves lesz..bar a tesom gyerekei kozott egy ev van..semmi baj nem volt..
2009. ápr. 6. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2 év 1 hónap van a gyerekek közt.Ha most összejön a 3. akkor Ő 2 és fél évre jönne a 2.-hoz képest!Annyira jól kijönnek egymással,össze fognak nőni teljesen.Nekünk így tökéletes!Terhességek alatt is minden oké volt pedig mindkettő császáros lett!
2009. ápr. 6. 16:54
 5/8 anonim ***** válasza:
ezt csak te érezheted mennyi türelmed van ! én nem válaltam a két kicsit egymásután mert nem szerettem volna én nyügösködni, így nálunk nagy a korkülömbség és nem bántam meg nekem ez a tökéletes !
2009. ápr. 6. 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Igazából erre te tudod megadni a leghelyesebb választ, te ismered magad igazán. Gondold végig lenne e türelmed, vagy hogy bírnád e hogy a második kicsi állandóan sír, éjszakázik és lenne erőd mellette a másikra. Persze ezt nem tudod úgysem 100%-osan előre, de egy 60 %-nyira biztos érzed magadon, hogy mennyire vagy türelmes, mennyire fáradsz le a mostani gyerekedtől stb. stb.

Jó hogy elolvasod, megkérdezed mások tapasztalatait, tán volt is már ilyen kérdés még régebben is itt, nézd meg azokat is, de igazán úgy is te fogsz dönteni a saját ismereteid alapján. Meg hát nem utolsó szempont, hogy lesz e aki vigyázzon rájuk hogy te ki tudj kapcsolódni, apuka mennyit van otthon, mennyit tud, akar segíteni majd stb.

Aztán meg úgy is akkor látod meg amikor ott lesz. De szerintem mire ez megvalósul, úgy is azt fogadod el ami van. Vhogy a kilenc hónap alatt rákészül a szervezeted valamennyire. Meg hát akárhogy is van, visszacsinálni már úgysem fogod tudni. :)

Úgyhogy csináld úgy ahogy helyesnek érzed. Aztán mindig fogsz olyannak találkozni akinek ez vagy az kevés időnek számít két gyerek között, másnak sok lesz. Neked jó legyen az a lényeg! Hogy szellemileg, fizikailag tudj velük foglalkozni és teljes anyuka tudja lenni.

2009. ápr. 6. 17:11
 7/8 anonim ***** válasza:
én minden szepontott néztem mert nem szerettem volna két kicsivel elválni!
2009. ápr. 6. 17:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi most várjuk a tesót a lányom 8 hónapos,mi így döntöttünk,elég nyugodt a babám elvan apával nagyon ugy hogy apa sokat segit! lEGALÁBB EGYÜTT NÖNEK FEL,de ezt te érzed hogy birnád e 2 picivel!
2009. ápr. 6. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!