Szeretnénk majd tesót a kisfiamnak. Mennyi az ideális korkülönbség?
Nekem is a 2 év az ideális. Férjem és bátyja között is 2 év van, anyósom szerint semmi gond nem volt velük.
Öcsém és köztem 6,5 év van, nagyon sok.
Nekünk 5 hós volt a lányunk, mikor úgy döntöttünk, várjuk a kistesót. Még nem jött:-(
Igazából erre te tudod megadni a leghelyesebb választ, te ismered magad igazán. Gondold végig lenne e türelmed, vagy hogy bírnád e hogy a második kicsi állandóan sír, éjszakázik és lenne erőd mellette a másikra. Persze ezt nem tudod úgysem 100%-osan előre, de egy 60 %-nyira biztos érzed magadon, hogy mennyire vagy türelmes, mennyire fáradsz le a mostani gyerekedtől stb. stb.
Jó hogy elolvasod, megkérdezed mások tapasztalatait, tán volt is már ilyen kérdés még régebben is itt, nézd meg azokat is, de igazán úgy is te fogsz dönteni a saját ismereteid alapján. Meg hát nem utolsó szempont, hogy lesz e aki vigyázzon rájuk hogy te ki tudj kapcsolódni, apuka mennyit van otthon, mennyit tud, akar segíteni majd stb.
Aztán meg úgy is akkor látod meg amikor ott lesz. De szerintem mire ez megvalósul, úgy is azt fogadod el ami van. Vhogy a kilenc hónap alatt rákészül a szervezeted valamennyire. Meg hát akárhogy is van, visszacsinálni már úgysem fogod tudni. :)
Úgyhogy csináld úgy ahogy helyesnek érzed. Aztán mindig fogsz olyannak találkozni akinek ez vagy az kevés időnek számít két gyerek között, másnak sok lesz. Neked jó legyen az a lényeg! Hogy szellemileg, fizikailag tudj velük foglalkozni és teljes anyuka tudja lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!