Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sírdogál, nyöszörög és...

Miért sírdogál, nyöszörög és akar állandóan felülni a baba szopizás közben?

Figyelt kérdés

Most 6 hónapos, de tulajdonképpen már az elejétől. Pár másodperccel a szopit elkezdve, de néha később kezdődik. Hol gyakrabban, úgy, hogy szinte már lehetetlen az evés, hol ritkábban.

Amikor 3-4 perc után, azt gondolom, hogy a másik mellem kell neki, talán már nehezebben folyik a tej, és ez gyakran be is jön: a másik mellen nyugodtan továbbeszik. De nem mindig.

Arra is gondoltam, talán túl gyorsan eszik, vagy a mellemből túl gyorsan jön a tej, és nem tudja olyan gyorsan lenyelni, és ez valahogy hasfájást okoz. (?)

Az is felmerült bennem, talán ilyenkor nem is éhes, hanem fáradt, vagy fáradt+éhes, mert sokszor elalszik szopi közben (már a születésétől, de egyre ritkább ez), de mivel mérjük, tudjuk, hogy eszik is, és talán a fáradtság miatt nyűgös. (?)

Vagy a hasfájós időszak "enyhe változata" húzódott el? (Az első 4 hóban volt.)

2009. ápr. 5. 22:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Bocs, félreérthető voltam: az éjszakai nyugis alvást úgy értem, hogy amikor felébred sír, majd szopizás közben nem akar felülni és nem nyöszörög, mint nappal, pedig közben is hallani hogy megy a hasa.

Most próbálom a napszakonkénti különbségeket figyelni. Azt hiszem, reggel a 7 órai etetésnél csinálja ezt, és ahogy megy az idő, délutánfelé egyre jobban, este a legjobban, de ezt még jobban megfigyelem. Ha bárhová utazunk, felborul az egész napirend, ő is más, emiatt nem egyszerű ezt figyelni. (Várostól távol a bevásárlás is több óra, rokonok is távol, sok szülinap, most jön a húsvét, szóval sok ilyen van sajnos, heti 2-3-4szer valami.)

2009. ápr. 10. 10:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Ha tulpörög nehezen alszik el és enni kér mert azon elöbb elalszik,de közbe csak cumizik nem eszit,talán csak az elején.Éjszakai kaja? 7-hetes korig kell megoldani a problémát.Felül és nyügi,nem akar enni,minden érdekesebb a kajánál?Mindent kiprobálsz,mindenhol etettél,még sem eszik.Ismerös!Egyetlen megoldás viszaveni a kaját,sok.Vagy vársz 8-hós korig és nem emeled meg.7-hosok vagyunk én viszavettem,dijazom,hogy határozott orvosunk van,mert megoldotta a problémám.Mondtam a szomszéd is enyit eszik, nem vagyunk egyformák.Ő rajta nem látszot,mi jol néztönk ki,van nállunk dagibb és még is eszik,söt zabál.Nem vagyunk egyformák!
2009. ápr. 11. 14:53
 13/15 A kérdező kommentje:

14.53, köszönöm válaszod Neked is.

Visszavenni a kaját, szerintem tápszeres babánál kivitelezhető. Vonjam meg a mellem vagy hogyan? Tápszeres babánál egyébként sok minden beállítható (erről szól a Suttogó).

Úgy néz ki az etetés per pillanat, hogy nem vagyunk a testsúlyok magaslatán. Normális a súlya, de ezt úgy érem el, hogy mindig mérjük evés előtt+után. Ha ráhagynám, képes abbahagyni előbb, aztán előbb megéhezne és az egész nap etetéssel menne el. Sosem lehet tudni, miért hagyja abba, pl a gázképződés miatt is abbahagyhatja, attól függetlenül, hogy közben mással foglalkozik, mert más is érdekli.

Amikor 1 hósan abbahagytam a mérést, 3 hét múlva az orvos tápszeres kiegészítést javasolta ha ez nem változik, mert a súlya a még normál határ alsó értéke volt. Szerencsére a méricskéléssel megoldottuk, mert az én ételallergiám miatt különösen fontos az anyatejes etetés.

Éjszakai átalvást 7 hetes korig megoldani? Tényleg nem vagyunk egyformák. Az én angyalkám eleinte felcserélte a nappal-éjszakát, az első 2 hét az átszoktatással telt. A kórházban még este 10-kor kezdett éber lenni, 2 hét múlva már éjjel 2-3-kor, 3 hét múlva már átaludta az éjszakát, egészen 3 hónapos koráig! Este 9-10-től másnap fél 8 - 8-ig!

Csakhogy nemcsak az éjszakát, a nappal nagy részét is átaludta, délelőtt 11 körül és este 6-7 körül ébredt fel, ezek egyre ritkultak. Aztán 3 hónaposan hirtelen megváltozott minden, azóta ez van. (Már majdnem 7 hónapos.) De hallottam olyanról is, akinek 9 hósan változott meg, az addigra kialakított átalvás felborult, szóval ez még változhat ennyi idősen. Ha csak átmenetileg borul fel, akkor lehet fogzás vagy hasonló az ok, de ha tartósan, arra azt írják, hogy ilyen korban még változhat az alvási ritmus.

2009. ápr. 11. 15:33
 14/15 anonim ***** válasza:
Azt is odairtam,hogy ismerös,mikor ez az amaz fontosabb mint a kaja.Én csak azt irtam le ami velün volt.Ja! Mi este szopizunk csak!Bocsi hogy észrevettem a kérést és ugy éreztem,hogy irok mert velünk is megtörtént.Sok sikert az átálláshoz.Talán 1-2 hó és leszokik a furcsa evésröl és ö maga fogja megoldani a problémát.Jó babázást!Bocsi ha nyersen fogalmaztam,nem volt szándékos.
2009. ápr. 11. 15:55
 15/15 A kérdező kommentje:

15.55: Bocs, nem akartalak megbántani, én meg leírtam a mi esetünket, amit addig nem részleteztem, így nem tudhattad. Köszöntem is válaszodat, és ezt is megköszönöm! Nem tudhatjuk, hogy kinek lesz hasznos még! Amikor egy kérdést beírok, a hasonló kérdéseket, amit a gép kiad, én is elolvasom.

Neked is jó babázást és minden jót kívánok!

2009. ápr. 11. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!