Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem gagyog? Aggódjak?

Miért nem gagyog? Aggódjak?

Figyelt kérdés
7 hónapos kislányom egész nap sikítozik. Sok helyről hallottam, hogy ilyenkor már mondogatják a mamamam meg bababa, szóval iyesmiket. Egyéb hangokat is ad ki, de nem nevezném gagyogásnak. Aggódjak?
2009. ápr. 5. 21:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

ne:)))

2000ből 3 gyerek mondja ilyen idősen ezeket a szavakat...

2009. ápr. 5. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Ne aggódj!! Most ez neki az újdonság, ezt fedezte fel, a sikítást és ezt jól be is gyakorolja...majd mond mást is.
2009. ápr. 5. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:
A beszédfejlődés egyik fontos lépcsője, amit a kislányod most csinál. Emellett a nyálfújás, levegő ki-be fújása jellemző erre a korra. Azok a "szavak", amiket írtál nagyon kevés babánál jelennek meg ilyen korán. Az, hogy esetleg néhány bab mondogatja is ezeket, nem jelenti azt, hogy ők hamarabb fognak igazából is beszélni, mint a te kislányod. Az én 7 hónapos lánykám is kiabál, sikítozik, fújja a nyálát, néha-néha kijön egy-egy "ga", "ba", de semmi több. NEKEI Még ez a természetes. Elővettem a nyagyokról írt füzeteimet és ilyen idős korukban ők is enyit tudtak. A lányom 1 évesen szavakat mondott, 1,5 évesen gyönyörűen beszélt. A nagyobb fiam csak később kezdett beszélni, igaz, beszéd nélkül is tökéletesen meg tudta magát értetni (ő volt az 1. babám). A kisebb fim is 13-14 hónaposan kezdett el beszélni, 2 évesen ő is szépen beszélt..
2009. ápr. 6. 08:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocsi, kicsit kapkodtam, becsúszott néhány gépelési hiba :(((
2009. ápr. 6. 08:10
 5/6 anonim ***** válasza:

szia!

nálunk igaz mondogatta ezeket a lányom, de ő meg nem kuszik, mászik, nem áll vagy ül fel még magátol mint más babák...sőt a forgást (hátról hasra és vissza) is 7.5 hos koráig kb 2-3 alkalommal tette meg. Aztán most csinálja.

8hos a drágám- de én pont a mozgása miatt "aggodtam".

De nem kell aggodni beérik egymást a picik, és megtanulnak mindent:)

Boldog babázást!

2009. ápr. 7. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérlek, irj privit, hogyan oldódott meg a dolog!

Mi is ugyanezzel a problémával küzdünk és nagyon el vagyok keseredve!

2009. szept. 22. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!