Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért égő sokáig szoptatni?

Miért égő sokáig szoptatni?

Figyelt kérdés
Miért gondolják egyesek, hogy nem "egészséges", ha szopik egy 2-3 éves gyerek.Azt mondják, hogy nem tud elszakadni az anyjától, de a cumizás az nem baj ő szerintük? A cumizás is lelki okokból van, olyan mint a cici.
2011. júl. 26. 14:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezen már én is elgondolkodtam párszor. Én 3 hónapos korig tudtam szoptatni, de az elejétől tápszeres kiegészítéssel, mert sose volt több tejem 20-30 ml-nél, és a többi (60-130 ml) tápszer kiegészítés volt. De legalább megpróbáltam. :) Szóval mi 3 hónaposan hagytuk abba, és én őszintén bevallom, nem is bántam, mert - kövezzetek meg, és pontozzatok le nyugodtan - de én nem szerettem a szoptatást, de anyum szerint azért nem, mert nem volt elég tejem, és csak kínlódás volt az egész...

Na, de nem ezt akartam mondani, hanem azt, hogy a mellettünk lakó kisfiú pont egyidős a lányommal (3 évesek lesznek decemberben) és őt még szoptatja az anyukája, ráadásul rendszeresen, éjjel és nappal is. Mikor megyünk együtt a játszótérre, ott is, az életerős kis vasgyúró rámászik az anyjára, és szó szerint kirángatja a blúzából a cicit, és rácuppan. És ilyenkor mindenki összesúg, meg mutogatnak rájuk, meg elfordulva beszélgetnek róluk.... Hát.. Fura ez a világ. Mindenki rossz és h.lye, aki kevés ideig szoptat, meg aki sokáig, az is.. Szomorú, hogy anyukák ilyeneken képesek egymást marni.

2011. júl. 26. 14:50
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

Nem égő, és szerintem mindenki azt csinál amit akar.

Nekem egy kicsit furcsa. Ha figyel az anyuka, hogy ez a lakáson belül maradjon, az még oké, de azért utcán, egy szopó 3 éves... Hát nem mindennapi látvány lenne, na. Meg ugye a 2-3 éves, beszélő kisgyerek is már, aki cibálja anya pólóját és cicit követel... De nekem a cumi is taszító látvány egy 2-3 éves szájában. Én 15 hónapig szoptattam, nekem ennyi elég volt, és a picinek is. Azt semmiképp sem vállalnám be, hogy 3 éves kor körül is szoptassak, mert az akkori dolgokra már simán emlékezhet a gyerek, és ki tudja, ez milyen hatással lenne a később kapcsolataira...

2011. júl. 26. 14:53
 13/20 anonim ***** válasza:
14:50 igen, valószínű ezért nem szeretted. meg azért sem, mert pont az eleje a legkellemetlenebb, bármikor beindul a tejleadó inger, csöpög össze-vissza a tej, sokaknak fáj a szoptatás. aztán ez a 3. hónap után mind rendeződik, de pont eddigre apadt el a tejed
2011. júl. 26. 14:55
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy teljesen felesleges dolog és mindig azzal jönnek, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga. Most nem tudok adatokat mondani, de ha ezt az állatvilágban megnézzük, pl. csimpánz, valószínű sokkal hamarabb megtörténik az elválasztódás. Most akkor mi is a természetes?
2011. júl. 26. 14:58
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
14:50-esnek: mutogatni tényleg nem kéne, de akkor is kínos látvány!A szoptatás a csecsemőkért van (innen a csecsemő elnevezés), és nem a gyerekekért.3 évesen miért nem iszik vizet vagy teát vagy gyümölcslevet vagy akármit??Nem egyszerűbb lenne?Mint a padon 20 ember előtt elővenni a cicit? A szoptatás bár nem a nőről szól, hanem az anyáról, de az tény, hogy kivillan a mell.Az az anyuka ilyenkor nem pirul?Soha nem szoptattam nyilvános helyen, mindig úgy mentünk el itthonról, hogy előtte megetettem.Én kíváncsiságból egyszer megkóstoltam az anyatejet.A mai napig mindent megkóstolok, mielőtt a babámnak adnám.Semmi extra!Kb. mint a cukros víz.Nekem nem ízlett.Nem hinném, hogy egy 3 éves,aki ihat már Kubut, vagy bármit, inkább a tejhez ragaszkodik..
2011. júl. 26. 14:58
 16/20 anonim ***** válasza:

14:50 vagyok, hát igen, nekem sok kellemetlenségem volt a szoptatással. Vérző, begyulladt, sebes mellbimbó. Fájt a szoptatás, de nagyon. A homlokomon folyt az izzadtság közben. (decemberben). Védőnő azt mondta, ha nem a saját szemével látja, el se hiszi, hogy ilyen van. És mindez 20 ml tejért... :(( De azért nem adtam fel, küzdöttem. Híztam 5 kilót a 3 hónap alatt, mert ugye ilyen tea, olyan kapszula, levesek, alk.mentes sörök, tápláló étel, sok folyadék. Eredmény: Tej semmivel se lett több, csak én 5 kg-mal. (egész terhesség alatt 11 kg-ot híztam).

Szóval szumma szummárum, szerintem sok ilyen van, mint én... akár önhibáján kívül is, és az ilyenek hajlamosak leszólni a sokáig szoptató anyukákat. Én nem!!! Mert örülök, ha látom hogy valami jó az anyának és a babának is. :) Nálunk a szoptatás se nekem nem volt jó, se a gyereknek.. de főleg nekem nem.

2011. júl. 26. 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Örömmel szoptattam, sosem fájt. Nem volt elég erős a szopóreflexe a fiamnak, nekem sem volt több 20-30ml-nél (két mellből). Az első hónap után +tápszert is kapott, de csak az egyik szoptatás alkalmával. Majd egyre többet és többet, 4 hós koráig tudtam szoptatni. Amikor ő átaludta az éjszakát én még mindig keltem 2x,3x, hogy fejjek. Mivel minden szoptatás után fejtem. Mégis elapadt. Homeos golyók, teák stb. mindent kipróbáltam, de fejben lélekben soha nem adtam fel. Nem azért nincs teje az embereknek mert rosszul élik meg a szoptatást, fáj stb. ez egy egészen más történet. Ha boldog, egészséges a gyereked és te is, akkor mindegy, hogy azt szoptatással vagy tápszerrel érted el. S, hogy ez mennyi edeig tart?.....
2011. júl. 26. 15:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Megint 14:50 vagyok. Hát igen.. Csakhogy a szomszéd kisfiú - ha olyanja van - nem fogad el semmit a játszótéren a cicin kívül. Persze, néha kínos. Főleg hogy kb. 4 évesnek néz ki :))
2011. júl. 26. 15:03
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

a 14.58-asra szeretnék reagálni, az állatvilággal kapcsolatban

"A csimpánzok és a gorillák általában a terhesség idejének hatszorosáig szoptatnak. Ez alapján az emberek 4,5 évig szoptatnának."

2011. júl. 26. 15:22
 20/20 anonim ***** válasza:
50%
Ha így van, visszavonom. Meglepő
2011. júl. 26. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!