Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért égő sokáig szoptatni?

Miért égő sokáig szoptatni?

Figyelt kérdés
Miért gondolják egyesek, hogy nem "egészséges", ha szopik egy 2-3 éves gyerek.Azt mondják, hogy nem tud elszakadni az anyjától, de a cumizás az nem baj ő szerintük? A cumizás is lelki okokból van, olyan mint a cici.
2011. júl. 26. 14:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ha ugyanúgy rendesen eszik is mellette mindent és van is étvágya és csak úgy néha néha kedve szottyan egy kis cicizéshez nem baj..de ha nincs rendes kajára étvágya ,és annyira anyás hogy alig lehet leszedni az anyjáról az már 3 évesen probléma már csak az óvoda miatt is.
2011. júl. 26. 14:33
 2/20 anonim ***** válasza:
33%
Mert korlátoltak.
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 25 hónapig szoptattam a kisfiamat. Ő még szopizott volna, de nekem már fájt, kellemetlen volt. De már csak este kérte, és minden sírás nélkül elvettem tőle. Megértette, hogy már nekem nem jó és fáj. Így úgymond nem viselte meg, engem annál jobban:-) Imádtam a szopizós időszakot. Nagyon kiegyensúlyozott, boldog kisfiú.
 4/20 anonim ***** válasza:
50%

nem égő, de azért egy 3 évest szoptatni gáz.....

mert a mell a tej miatt van, nem amiatt, hogy egy ovis korú gyerek - aki már rég nem baba - cicizzen.

és egy ovis gyerek sztem már ne is cumizzon. az sem egészséges.

2011. júl. 26. 14:34
 5/20 anonim ***** válasza:
38%

de ha 2-3 éves dörmit, tejszeletet,cukort, chips-et eszik az nem gáz??

az anyatejnél nincs egészségesebb!!!

2011. júl. 26. 14:38
 6/20 anonim ***** válasza:
47%
Én mindkét lányomat 3 évig szoptattam. Nem hiszem, hogy emiatt bármi hátrányuk volt/van/lesz. Persze a fél világgal összevesztünk hogy káros, ne élvezkedjek (!), meg minek. A férjem volt egyedül mellettem, ő mondta, hogy a gyereknek jót teszek... Sose bántam meg! Ha lesz még gyerekem őt is megvárnám míg magától leszokik.
2011. júl. 26. 14:39
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A szoptatással kapcsolatban én úgy vettem észre, hogy semmi sem jó. Mindenkinek megvan a saját véleménye, és ha te nem úgy csinálsz, akkor egy dög vagy.

Nálam eddig csak egy dolog verte ki a biztosítékot, amikor egy dokumentumfilmben mutatták, hogy egy 8 éves kislány még mindig szopott. Nekem ez már furcsa.

Ha kevés ideig szoptatsz, akkor biztos nem tettél meg mindent.

Ha sokáig szoptatsz, akkor meg perverz vagy.

S köztes út nincs, mert ha azt hiszed te pont jó ideig szoptattál, akkor biztos van valami más tökéletlenséged. Neked is és a gyereknek is.

Valahogy nem lehet jót tenni. Legalábbis mások szerint.

Viszont a gyerekednek te vagy a legjobb és kész. Más nem számít.

2011. júl. 26. 14:42
 8/20 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem égő.De az tény, hogy nem a legszebb látvány, amikor egy 2-3 éves kisgyerek az anyján csüng, és éjjel-nappal a cicin lóg.Ne érts félre, szép dolog a szoptatás, összeteszem a kezem, hogy 8 hónapig volt tejem.És nem égő, csak inkább kellemetlen.Egy 3 éves gyerek az én szememben már nem baba.Kínos lehet vendégségben vagy bárhol félrevonulni, és elég intim is.Hozzáteszem, a cumi sem a legjobb, de arról a szülő tehet, ha egy 4 éves gyerek cumizik.Le kellene szoktatni róla!Nem hiszem el, hogy egy 2-3 éves gyerek, aki már ehet mindent, azt is, amit a szülei, és rengeteg finomság van, nem hiszem, hogy ennyire ragaszkodna az anyatejhez.Inkább az anyának lehet ez megnyugtató érzés, szerintem ez egy ilyen lelki dolog, egyfajta kötődés.Valójában inkább az anyák ragaszkodnak hozzá.Kislányom 8 hónaposan egyik este úgy döntött nem szopik tovább.Kérdezte unokatesóm, hogy nem sírtam, amikor lemondott róla.Mondtam, hogy nem.Mert akkor már hónapok óta alig-alig hízott, magánrendelésen kötöttünk ki, kivizsgálásokon, mire kiderült, hogy azért nem hízott szegénykém,mert kevés volt a tej.Gyakorlatilag éhezett!Mindenki csodálkozott, hogy miért ilyen sírós, csak csóválták a fejüket..azért, mert szegénykém állandóan éhes volt!!Amióta tápszert kap, nyugodt, vidám, nem sírós baba.Így én is nyugodtabb vagyok.Kibír 3-4 órát egy evéssel, régebben pedig volt, hogy óránként kellett mellre raknom.Szép és jó dolog a szoptatás, de nem mindenáron!Úgy nem, ha csak kínlódás már az egész.Annak viszont örülök, hogy a legfontosabb hónapokban kapta vele az ellenanyagokat, szopizott egész télen.(mondjuk, azóta se volt beteg, mióta tápszeres)Annyi minden van, amit egy ekkora gyerek ehet-ihat, és olvastam, hogy egy éves kor után már a tápértéke se olyan a tejnek.Lelki okokból ragaszkodnak hozzá.
2011. júl. 26. 14:43
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

3 évig még nem gáz, inkább utána. ha egy 4-5-6 éves gyerek cicizik, akkor nagy a gyanúm rá, hogy nem is ő a cicifüggő, hanem az anyuka.

Barátnőm szoptatta a babáját közel 2 éves koráig, (ez még szerintem is ok)aztán egészségügyi okok miatt abba kellett hagyniuk. Kérdeztem, hogy hogy ment? Azt mondta, simán, egyik napról a másikra, mert a gyerek igazándiból már nem igényelte, csak ha már adta neki, elfogadta.

2011. júl. 26. 14:47
 10/20 anonim ***** válasza:
14:43 as válaszoló majdnem azt írta, amit én, pedig esküszöm csak most olvastam el :)
2011. júl. 26. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!