Kezdő, fiatal és gyakorlott anyukák! Hogyan oldjátok meg a kutya kérdést?
Nekem egy 14 éves kutyám van, aki 3éve, mióta férjhez mentem a szüleimmel maradt (nem akartuk kizökkenteni a megszokott életéből). Most pont velünk van, mert a szüleim nyaralnak. Hát mit ne mondjak, a 17hós fiamat úgy kell folyton szólongatni, h ne piszkálja már. Közép uszkár, szóval nem egy vadállat típus, de mikor a száját csapkodja a gyerek, meg erőből markolja a hátát + tépi a szőrét, na akkor azért aggódom rendesen. Hiába nem engedjük a fiunknak, h bántsa, mégis mindig odanyúl.
Én biztos nem vennék kutyát egy pici gyerek mellé. Se kölyköt, se felnőttet. A kölyök kutyák vadócak (irtó hegyes fogakkal), bepiszkítanak, a felnőtt pedig kitudja hogyan lett nevelve. És muszáj velük sétálni is.
Macskánk van egyébként, benti. Azt sokkal könnyebb gyerek mellett tartani. Legalábbis nekünk. A gyerek csak nagyon ritkán tudja megtépni, mert inkább elmenekül előle ( a kutya előbb vágja hanyatt magát). A körmét leszoktam vágni, így karmolni nem tud, harapni meg nem szokott. Az egyetlen probléma a folyton hulló macskaszőr, ami mindenhol ott van, így minden nap porszívózok.
Kedves utólsó, egy rendben tartott, tiszta, ápolt, rendszeresen élősködő- és féregmentesített kutya vagy macska egyáltalán semmilyen problémát nem jelent a gyerek, vagy a kisbaba számára. Sőt, amellett, hogy az immunrendszere csak erősebb lesz, rengeteg lelki jó hatása is van az állat közelségének.
Üdv: egy doki :-)
nekünk is "harci kutyáink" vannak, egyenként 40 kg-osak. kezdettől kinti-benti kutyák, érzés szerint közlekednek, de esőben, télen leginkább bent vannak. a fiam másfél éves, soha semmi baja nem volt, még egy nátha sem. a kutyákat, amikor megtanult kúszni-mászni, pár hónapig nyúzta, most már viszonylag kulturáltan foglalkozik velük. persze néha beletúr szájukba, fülükbe stb., és ő is a szájával fogja azt, ami már nem fér a kezébe.
mi együtt sétálunk, két kutya + babakocsi, vagy egyik kezemben a pórázok, másikkal a gyerekét fogom. persze ha olyan helyen vagyok, elengedem őket.
én még nem vennék kiskutyát a helyedben, inkább mondjuk amikor már 3-4 éves lesz. amíg a kutya nem szobatiszta, rengeteget kell takarítani utána és napi 200x kivinni, áadásul szeleburdi, rágcsál, harap stb. ha a kertben lakna, akkor esetleg... de inkább várnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!