Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdő, fiatal és gyakorlott...

Kezdő, fiatal és gyakorlott anyukák! Hogyan oldjátok meg a kutya kérdést?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy ha van kutyusotok a kisbaba, vagy babák, gyerekek mellett, mikor, hányszor viszitek le sétálni, hogy van rá is időtök? Gondolkozom a 13 hónaposom mellé egy kiskutyát venni, mert megőrül értük, de egyenlőre nekem csak egy nagy kérdőjel, hogy az élet egy kiskutyával hogyan oldható meg a baba mellett... Köszi mindenkinek!
2011. júl. 25. 15:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is hamarabb lett családtagunk a kutya,mint a gyerekeink.Benti kutya,pedig azóta családi házunk van.Ha valaki felelősségteljes,kúltúrált kutyatartó,betartja a alapvető szabályokat(pl.kutyát nem hagyjuk egyedül a picivel,higéniára,állatorvosi fokozott dolgok,féregtelenítés ,a lakás tisztán tartására stb.)és tisztában van a kutyája adottságaival,(nem minden kutya alkalmas gyerek mellé)akkor nem lehet gond.DE abban egyet kell hogy értsek aki azt válaszolta hogy egy kis-kutya időt igényel(több időt),hisz a szabályokat,a szobatisztaságot neki meg kell tanulnia,és addig bizony előfordulnak,"balesetek",bosszantó rágicsálások,rossz időben is vinni stb nem kivitelezhetetlen,de így a kicsid kora miatt,lehet hogy előnyösebb egy két évre elhalasztani mindamellett abszolút pártolom,ha ésszerűek a viszonyok!Egy 3 éves és egy 8 hónapos kisfiúk :) és egy 4éves francia-bulldog "anyukája"
2011. júl. 27. 14:39
 12/19 anonim ***** válasza:
65%

Nekem egy 14 éves kutyám van, aki 3éve, mióta férjhez mentem a szüleimmel maradt (nem akartuk kizökkenteni a megszokott életéből). Most pont velünk van, mert a szüleim nyaralnak. Hát mit ne mondjak, a 17hós fiamat úgy kell folyton szólongatni, h ne piszkálja már. Közép uszkár, szóval nem egy vadállat típus, de mikor a száját csapkodja a gyerek, meg erőből markolja a hátát + tépi a szőrét, na akkor azért aggódom rendesen. Hiába nem engedjük a fiunknak, h bántsa, mégis mindig odanyúl.

Én biztos nem vennék kutyát egy pici gyerek mellé. Se kölyköt, se felnőttet. A kölyök kutyák vadócak (irtó hegyes fogakkal), bepiszkítanak, a felnőtt pedig kitudja hogyan lett nevelve. És muszáj velük sétálni is.

Macskánk van egyébként, benti. Azt sokkal könnyebb gyerek mellett tartani. Legalábbis nekünk. A gyerek csak nagyon ritkán tudja megtépni, mert inkább elmenekül előle ( a kutya előbb vágja hanyatt magát). A körmét leszoktam vágni, így karmolni nem tud, harapni meg nem szokott. Az egyetlen probléma a folyton hulló macskaszőr, ami mindenhol ott van, így minden nap porszívózok.

2011. júl. 27. 14:39
 13/19 anonim ***** válasza:
19%
Hiába pontoztok le, akkor is ez a véleménymem, mert mi megjártuk, én meg kimondottan. Semmi bajom az állatokkal, de az állat AKKOR SEM LAKÁSBA VALó. Még olyat írni, hogy behordja a gyerek játékait. Gondolom nem a kezébe vixi be, hanem a szájába, tudod az mennyi baktérium, a kutya kinyalja a saját seggélt, utánna meg a gyereked arcát nyalogatja. Ez tényleg megható. Aztán ne csodálkozz ha lerohad a bőre. á és még sorolhatnám, de nem akarok veszekedni senkivel. Mindenkinek saját privát dolga, mivel betegítti, teszi a gyereke egészségét. De azért kérdezz meg egy dokit, majd meglátod mit fog mondani.
2011. júl. 27. 14:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utólsó, egy rendben tartott, tiszta, ápolt, rendszeresen élősködő- és féregmentesített kutya vagy macska egyáltalán semmilyen problémát nem jelent a gyerek, vagy a kisbaba számára. Sőt, amellett, hogy az immunrendszere csak erősebb lesz, rengeteg lelki jó hatása is van az állat közelségének.

Üdv: egy doki :-)

2011. júl. 27. 14:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos is azt fogja mondani hogy egy NORMÁLIS,ÉSSZERŰ,SZABÁLYOKAT BETARTÓ kutyatartástól semmilyen baja nem lesz.A közös játék-rágcsálás nem ebbe a kategóriába tartozik valóban...(de egyébként egy féregtelenített,oltott és tisztán tartott kutya esetében az sem betegíti meg,csak gusztustalan)de a kérdező gondolom nem is így gondolja a viszonyokat.A mi orvosunknak 4 gyereke és 2 kutyája van.És még sosem voltak betegek a gyerekeim.És egyébként kedves a véleményed,amit kulturáltan megosztottál velünk,köszönjük :) a francia-bulldog tartó anyuka voltam
2011. júl. 27. 14:59
 16/19 anonim ***** válasza:
32%
Az vagyok akit itt most nem szeretnek. 14:44es :D nem akartam senkit megbántani, lehet nekem vannak rox tapasztalataim. De engem senki nem tud meggyőzni, arról hogy Kutya, vagy bármilyen állat, meg egy baba...áááá...bár mielőtt lepontoztok, mikor kicsi voltam volt egy kutyám ami 16éves koromig elkisért és 2szer mentette meg az életem még csecsemökoromba, de az kertesházi kutyus volt, az ilyen elfogadható, de ahogy írtátok csak a tiszta meg hasonlók...
2011. júl. 27. 15:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
nem a gyerek jatekait hordja be a kutya,hanem a sajatjat!!! amivel a gyerek nem jatszik.. csak a tisztanlatas vegett.. :)
2011. júl. 27. 15:13
 18/19 anonim ***** válasza:

nekünk is "harci kutyáink" vannak, egyenként 40 kg-osak. kezdettől kinti-benti kutyák, érzés szerint közlekednek, de esőben, télen leginkább bent vannak. a fiam másfél éves, soha semmi baja nem volt, még egy nátha sem. a kutyákat, amikor megtanult kúszni-mászni, pár hónapig nyúzta, most már viszonylag kulturáltan foglalkozik velük. persze néha beletúr szájukba, fülükbe stb., és ő is a szájával fogja azt, ami már nem fér a kezébe.

mi együtt sétálunk, két kutya + babakocsi, vagy egyik kezemben a pórázok, másikkal a gyerekét fogom. persze ha olyan helyen vagyok, elengedem őket.

én még nem vennék kiskutyát a helyedben, inkább mondjuk amikor már 3-4 éves lesz. amíg a kutya nem szobatiszta, rengeteget kell takarítani utána és napi 200x kivinni, áadásul szeleburdi, rágcsál, harap stb. ha a kertben lakna, akkor esetleg... de inkább várnék.

2011. júl. 27. 16:36
 19/19 nini24 ***** válasza:
73%
Kérlek neeeee! Nagyon komolyan mondom! :( Nekem a baba előtt 2 kutyim volt, egy kistestű és egy nagyobb testű szánhúzó, mindez panelban! Hozzátartozik a dologhoz, hogy 70 nm-es panelban laktunk velük, majd vettünk sajátot, ami kisebb és rosszabb elosztású, meg hát jött a baba. Most lesz 11 hónapos, és 3 hete ajándékoztuk el a nagytestűt... :((((( A szívem szakadt meg, de nem tudtuk, tudtam a gyerekkel összeegyeztetni sajnos! Szőr mindenhol, sáros lábak, és még sorolhatnám... Nem tudtuk annyira tisztán tartani, hogy ne boruljak ki nap mint nap, és neki sem volt jó bezárva ide... Így kapott egy kertesházas családot... :( Ha tudnánk hirtelen venni egy kertesházat, azonnal visszahoznám őt, de így nem kínozzuk! A gyerek került előtérbe, és ez nem volt jó neki! A kisebb kutyit most naponta 2x visszük ki babcival együtt, 2x apa egyedül! Így vállalható! De nem vennék most a 11 hónaposom mellé kutyát! :(( Pedig kutyafüggő vagyok...
2011. júl. 27. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!