Mitől nőtt meg ennyire az étvágya 9,5 hónapos kisfiamnak? Vagy csak szerintem eszik sokat?
1 hete kb többet kér, főleg kenyérből!Reggelire, vacsira már kb 7 hónapos korától kap falatkákat, de mostanság megeszik 1 jó nagy szelet kenyeret legalább, reggelire is vacsira is.E mellett ebéd kb 200 ml itthon főzőtt étel husival(husileves zöldséggel, rizs zöldséggel, tészta)
Tízóraira, uzsira kap gyümit keksszel, zabpehellyel, joghurttal.Ez általába 150-200 ml(pl alma-barack, zabpehely, banán-szilva, meggy, keksz, vagy csak simán banán kekszel).
Mondjuk én főleg a kenyértermelését tartom soknak, de nem ismerek korabeli babákat, szóval nem tudom:)
Az igazság az, hogy a reggelinél,vacsinál szinte soha nem jelez, hogy elég, nagyon szívesen falatkázik.
Ja és ha nap közben mondjuk a nagyiéknál valaki elkezd enni, tuti kinézi a szájából...mondjuk örülök, hogy jó az étvágya, de nem sok ez a kenyérmennyiség?
Ja és mellette szopizik, reggel, este, meg nap közben is 1-2szer, de az már inkább ilyen "nasi".
Gondolom közrejátszik a mozgásfejlődés is, eddig csak kúszott, de most kezdett el négykézlábra állni, mindenhova fel akar kapaszkodni, kis sajtkukac, elég sokat mozog:)
amúgy 74 cm körül van és kb 9,5 és 10 kg között lehet.
Ha sokallod a kenyeret, akkor ne kenyeret adj neki.
Reggelire nálunk sláger volt a kukorica kása banánnal és pici fahéjjal, de lehet barackkal is.
Vacsira kaphat főzeléket, mint ebédre.
Ha ezt naponta váltogatod, már fele annyi kenyerek eszik majd.
Egyébként a kicsik még elég jól érzik mi kell nekik, biztos lemozogja a sok szénhidrátot.
Nekem két fiam van, 2év korkülönbséggel, nem voltak nagyon husi gyerekek, a minimumokat hízogatták havonta, de mind a kettő fiu a 10.hónapban 600grammot hízott. (előtte utána meg csak 150-20grammokat)
Nem tudom miért volt ilyen erős nálunk is mindkét fiamnál a 10.hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!