Mikortól KELL vendégségbe vinni a csecsemőt?
Szia
hát így hogy írod, hogy fejni kell, elég macerás. Mondjuk én is csak anyukámhoz jártam, vittem tápszert, de a mai napig nem alszik ott olyan jól, most lesz 14 hós. Pedig ott is van egy kiságya, de mégis más. Szóval, ha még ez nektek nem jó, akkor nem kell máshova menni.
Olyan, hogy kell, nyilván nincs. (első gyereknél, azért többediknél már bizony van :) Nálunk a 3. jön most, hozzá már nem fogunk tudni úgy igazodni mindenben, mint az elsőhöz)
Azért nekem fura lett volna, hogy a már majdnem 6 hónapos gyerekkel mindig otthon legyünk, és ne menjünk senkihez. De én szeretek társaságba járni, meg a gyerekek is, élvezik, élvezték, hogy nem mindig csak otthon vagyunk, már baba korukban is.
ez érdekes gondolat. két dolog jutott eszembe, egyik, hogy az elején még bárhol elalszanak, ahol rájuk jön. aztán ahogy kezdik elkülöníteni, hogy ez egy idegen hely, úgy egyre kevésbé megy ez könnyen. és aztán amikor meg jön az idegen dolgoktól való félelem, szeparációs szorongs, akkor előfordulhat, hogy akárhoy is szoktattad, egyszerűen irtózik mindennemű vendégségtől.....és mindez persze nagyon babafüggő is. az a szép az előzetes elképzelésekben, hogy sokmindent nem tud az ember megvalósítani, vagy csak később mint szeretné, egész egyszerűen azért, mert sok dolgot a baba határoz meg, az, hogy ő miylen, és mennyit és mit tud elviselni és feldolgozni. vannak halálnyugodt babák, akiket semmi sem hoz ki a s odrukból, és vannak izgágák. ez nem a szülő döntése.
egyébként meg az a véleményem, ha téged ez zavar, feszélyez, akkor a babádnakl sem lesz jó, és mindenki a saját gyerekét nevelje (jelen esetben anyukádnak nem kéne beleszólnia). :)
2,5 éves kislány anyukája + 35 hetes km
szerintem akkor vidd ha te is úgy akarod
Én sem alszom máshol szívesen, nehogy babával.
Épp egyidősek a gyerkőceink :)
Nem teljesen értem most az etetést. Most akkor még szopik? vagy lefejt tejet kap csak. Abban az a jó ha mentek, hogy ott hagyod a gyereket a tejjel meg a tápszerrel te meg mész kirándulni, sétálni... és van vaki vigyázzon rá (gondolom valamelyik nagyihoz mennétek). Szóval inkább neked lehet ez jó, a gyereknek szerintem édes mindegy. Azért idegesebb val a picúr, mivel te vagy idegesebb máshol. Nem tudod tartani a napirendet, nincs meg mindennek a helye mint otthon...
a gyereknek tényleg jó ha megszok máshol, hiszen pár hónap múlva már ott is hagyhatod éjszakára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!