Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól KELL vendégségbe...

Coffeez kérdése:

Mikortól KELL vendégségbe vinni a csecsemőt?

Figyelt kérdés
Kisbabánk 5 és fél hónapos, én nem szívesen viszem senkihez, mert akkor nem alszik és nyűgös, és akkor én is.. És macerás is, mert még fejek, és tápszeres. Hozzánk persze jönnek sokan, azzal semmi gond. Nem ér rá ez vendégeskedés mikor már csak 2x eszik tápit? Anyám szerint meg KELL tanulnia nem otthon aludni. Én sem szeretek máshol aludni, miért erőltessem rá egy kisbabára?? (örülök, ha otthon alszik..) Köszönöm!!!
2011. júl. 23. 13:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Szia

hát így hogy írod, hogy fejni kell, elég macerás. Mondjuk én is csak anyukámhoz jártam, vittem tápszert, de a mai napig nem alszik ott olyan jól, most lesz 14 hós. Pedig ott is van egy kiságya, de mégis más. Szóval, ha még ez nektek nem jó, akkor nem kell máshova menni.

2011. júl. 29. 12:11
 12/27 anonim ***** válasza:

Olyan, hogy kell, nyilván nincs. (első gyereknél, azért többediknél már bizony van :) Nálunk a 3. jön most, hozzá már nem fogunk tudni úgy igazodni mindenben, mint az elsőhöz)

Azért nekem fura lett volna, hogy a már majdnem 6 hónapos gyerekkel mindig otthon legyünk, és ne menjünk senkihez. De én szeretek társaságba járni, meg a gyerekek is, élvezik, élvezték, hogy nem mindig csak otthon vagyunk, már baba korukban is.

2011. júl. 29. 12:24
 13/27 anonim ***** válasza:

ez érdekes gondolat. két dolog jutott eszembe, egyik, hogy az elején még bárhol elalszanak, ahol rájuk jön. aztán ahogy kezdik elkülöníteni, hogy ez egy idegen hely, úgy egyre kevésbé megy ez könnyen. és aztán amikor meg jön az idegen dolgoktól való félelem, szeparációs szorongs, akkor előfordulhat, hogy akárhoy is szoktattad, egyszerűen irtózik mindennemű vendégségtől.....és mindez persze nagyon babafüggő is. az a szép az előzetes elképzelésekben, hogy sokmindent nem tud az ember megvalósítani, vagy csak később mint szeretné, egész egyszerűen azért, mert sok dolgot a baba határoz meg, az, hogy ő miylen, és mennyit és mit tud elviselni és feldolgozni. vannak halálnyugodt babák, akiket semmi sem hoz ki a s odrukból, és vannak izgágák. ez nem a szülő döntése.

egyébként meg az a véleményem, ha téged ez zavar, feszélyez, akkor a babádnakl sem lesz jó, és mindenki a saját gyerekét nevelje (jelen esetben anyukádnak nem kéne beleszólnia). :)

2,5 éves kislány anyukája + 35 hetes km

2011. júl. 29. 14:34
 14/27 A kérdező kommentje:
Mentünk mi is már. 2 hónapos korától vagy 5x. De azt tapasztaltam, hogy sehol sem akart elaludni, nem volt olyan nyugodt hely. Itthon fát is vághatok mellette, ha elaludt, de máshol.. Ezért most sztrájkba kezdtem, de anyám meg kikészít :(
2011. júl. 29. 14:35
 15/27 anonim ***** válasza:

szerintem akkor vidd ha te is úgy akarod

Én sem alszom máshol szívesen, nehogy babával.

Épp egyidősek a gyerkőceink :)

2011. júl. 29. 14:36
 16/27 A kérdező kommentje:
Gondoltam ha már nincs ennyi alvásigénye, akkor megyünk. Most még nagyon sokat alszik. 7-kor kel, 8-10-ig alszik, 11:30 megint alszik 13-ig, aztán 14-15 órakor még egy-két órát. Örülök neki, tudom hogy ez tök jó, nincs is Vele baj, nagyon jó kisbaba, de ha nem tud aludni,úúúúúúúú :)
2011. júl. 29. 14:47
 17/27 anonim ***** válasza:
Egy éves fiam még 2-szer alszik, 1-1.5 órát. Úgyhogy sehová se mennék, ha ilyen görcsösen ragaszkodnék az alváshoz. 5 hónaposan egy étteremben voltunk 20-an és ő 11-4-ig nézegetett, pedig már rég aludnia kellett volna. Este előbb letettem, és másnap is többet aludt. Kezdd el hozzászoktatni a csavargáshoz, légy rugalmasabb, mert később ahogy értelmesebb lesz, nehezen fog alkalmazkodni.
2011. júl. 29. 21:49
 18/27 anonim ***** válasza:
Az én lányom egy éves, és még mindig ilyen, ha elmegyünk valahova nem tud aludni, és csak nyűglődik végig, szóval nincs értelme erőltetni, mert nem ér annyit. Néha megyünk, ha nagyon muszáj, de inkább úgy szervezem, hogy ide jöjjenek, vagy legalább a kocsiban aludjon. Ezt Te tudod, ne hallgass másra, biztos, hogy idővel megváltozik ez, és akkor még rengeteget vendégeskedhettek! Nem értem, miért kell mindent erőltetni, és azt mondani, hogy ilyen kicsi babáknak ezt meg azt KELL csinálni! Ebben a korban a nyugira van a legnagyobb szükségük, szerintem! Szóval ne izgulj, és maradjatok otthon:)!
2011. júl. 30. 10:23
 19/27 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem most az etetést. Most akkor még szopik? vagy lefejt tejet kap csak. Abban az a jó ha mentek, hogy ott hagyod a gyereket a tejjel meg a tápszerrel te meg mész kirándulni, sétálni... és van vaki vigyázzon rá (gondolom valamelyik nagyihoz mennétek). Szóval inkább neked lehet ez jó, a gyereknek szerintem édes mindegy. Azért idegesebb val a picúr, mivel te vagy idegesebb máshol. Nem tudod tartani a napirendet, nincs meg mindennek a helye mint otthon...

a gyereknek tényleg jó ha megszok máshol, hiszen pár hónap múlva már ott is hagyhatod éjszakára.

2011. júl. 30. 14:33
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást! Utolsó előttinek üzenem, az én kisfiam nem nézelődne 11-4-ig. Max 4 és fél órát bír ébren, de azt is csak este. Ha már 2 órán (ébrenlét)túl vagyunk és nem tud pihenni,akkor iszonyúan nyűgös, a könnye folyik, a szívem szakad meg :( Ha saját ágyába dugom, max 5 perc és már durmol.. Sose sír, csak ha nagyon éhes vagy álmos. Nincs szívem nekem kínozni, csak azért hogy mami kikapcsolódjon.Ráadásul ha a nappali alvása felborul, akkor este se tud aludni (túl fáradt hogy elaludjon, nem tudom máshogy mondani). Szóval én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy kell-e erőltetnem, vagy ráér majd 1éves kor után szerintetek is. De akkor ezek szerint nem marad le semmiről :)
2011. júl. 30. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!