Mivel tudok segíteni a 6 hónapos kislányomon?
Hajnalban nagyon elkezdett szörcsögni és egy picit köhög is.
Próbáltam orrszívóval kiszívni neki, de nem sok jött ki. Anyatejet is csepegtettem az orrába.
Láza nincs, de elég nyűgös szegényke. :(
A baby luufot és is ajánlom,meg orrspray-(Fliuimarae,Sterimare)Cebion cseppet is nyugodtan adhatsz neki,napi annyi csepp ahány kg-ez C-vitamnin.Meg én Sinupret cseppeket adtam még a kislányomnak ilyenkor,csak erre vigyázz mert nagyon rossz az íze,valamibe keverd bele úgy add neki,ha adsz ilyet.
Jobbulást a picinek!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nem volt még beteg szegényke.
Felhívtam az orvosom és a bébi nasivin orrcseppet ajánlotta.
Mennyivel utána próbáljam kiszívni neki?
Adhatok utána neki enni?
Igen a Cebionnal vigyázz, mert ez mesterséges c vitamin és benne van a tájékoztatójába hogy túladagolás vesekövet okozhat. Benne van hogy napi 10 cseppnél több nem indokolt még kisgyereknek sem. Tehát inkább védőnőnél, orvosnál kérdezz rá mennyit adj a picidnek.
A Sterimar orrspré jó megoldás. Vidd be egy kisebb helyiségbe, vagy konyhába ha tudod zárd be az ajtót és kamillát forralj jó sokáig, hogy belengje a kamillagőz a helyiséget és hátha segít neki ez is. Mikor nekem kicsi volt a gyerkőc, akkor orrfolyásnál segített, de ha bedugult akkor is jó volt. Rosszat biztos nem csinálsz vele.
Valamint szerintem is jók lehetnek ezek a mellkasra való bedörzsölők.
Ha köhög és nem változik, vidd el gyerekorvoshoz. Ha rendes az orvos nem egyből antibiotikumot ír.
A Nasivin orrcsepp is jó a legkisebbeknek való, de vigyázz arra is mert tán max 5 vagy 3 napig adható és megvan hogy max hányszor naponta, mert ha többször vagy sok ideig kapja kiszáríthatja az orrnyálkahártyát. Erre figyelj. Benne van a tájékoztatóban.
Inkább akkor cseppents neki ha elalszik, előtt hogy közben kapjon levegőt, evés előtt is jó.
Csinálhatod úgy hogy megpróbálod kiszívni és kijön ami kijön ha jön, ha nem mindegy, akkor pedig cseppentesz, és vársz egy kicsit és megpróbálod újra. De lehet nem jön ki semmi. Mert én annál úgy vettem észre hogy vhogy belül oldja fel és vezeti le. De mindenképp próbáld meg utána kicsivel szívni hátha. Aztán később próbálkozz a sterimárral is, az tengervizes orrspré, segít nedvesen tartani az orr nyálkahártyát, és így a bacik kevésbé tudnak megragadni ott. Ezt korlátlan ideig is használhatod, nem káros. Akkor is használhatod ha nincs semmi baja a kicsinek. Én mondjuk úgy csináltam, hogy mindig ha gond volt akkor használtuk, aztán még rá egy két hétig, aztán hagytam hogy az ő szervezete csinálja magától a dolgokat ahogy kell. Amúgy ha száraz a levegő a lakásban azért is jó ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!