Lehet egyik tápszer táplálóbb a másiknál?
7 hetes a kisfiúnk és Beba Sensitive H.A.-t kap.
Kb 3-4 óránként eszik és mostanában nagyon sokat sír,még az etetések sem nyugtatják meg hosszú időre.Lehet hogy már nem kielégítő számára ez a fajta táp mert gyakrabban éhes tőle.120 ml-ből csináljuk neki már egy ideje,ami talán már nem is elég.Hasfájós volt az elején.Váltani kellenénk?Tapasztalat valakinél?
Próbáld meg, hogy kicsit gyakrabban eteted, tehát mondjuk fixen 3 óránként. (azért ennél gyakrabban nem kell). Lehet, hogy ha csak 10 perccel hamarabb kap kaját, az is sokat segít. Szerintem a több táp egyenlőre még nem szükséges, mert egy 7 hetesnek a 120 elég kell legyen. (A túl sok kajától is lehet has és gyomorfájás, túltelítettség érzés). Az én nagyobbik lányom majdnem 4 és fél kilósan született, és hatalmas étvágya volt, de ennyi idősen ő sem kapott 120 milinél több tápot.
Egyébként rengeteg más dolog is okozhatja a nyugtalanságot, a leggyakoribb a hasfájás. Mit csinál, amikor sír, nyugtalan? A lábát rángatja? Feszíti magát? Esetleg dobálja? Mert akkor a hasfájás az ok. Próbáld tornáztatni, úgy, hogy megfogod a lábszárát, és felváltva felnyomod óvatosan a hasa felé, mintha biciklizne. Ez nálunk sokat segített, mindkét baba nagyon hasfájós volt, és ez a módszer vált be a legjobban (még a cseppek sem segítettek).
Ha viszont a kezét tömi a szájába, tátogat, cuppogat, akkor tényleg éhes. Beszélj a dokitokkal, nekünk az vált be, hogy felírt nekünk AR tápszert, ami a bukós babáknak van. Ez jóval sűrűbb állagú, laktatóbb. (Igaz, az én lányom azért volt mindig sűrűn éhes, mert sokat bukott, a megevett kaja egy része mindig kijött, így hamarabb üres lett a pocak, Az AR -es táptól sem szűnt meg teljesen a bukása, de kevesebb és ritkább lett, és hosszabb időre jóllakott egy-egy etetéskor.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!