Miért nem szabad a pici babáknak cumisüvegből enni adni?
Kedves 11:46-os!
Elhiheted, nem mentegetni akarom magam, de az elejétől kezdve, hogy csak akartuk a babát és meg sem fogant úgy terveztem, hogy CSAKIS anyatejet adok majd neki. majdnem két hétig próbáltam és láthatod, hogy nem eszik 10 g-nál többet egy evésre, ebből volt, hogy éjszaka ki is hagyott egy evést, ha mondjuk 3 óránként nézzük az etetési időt! eleve nem született nagy súllyal és már szinte csont és bőr! ha te lennél ebben a helyzetben, hidd el, nem próbálkoznál, csak az anyatejjel tovább! közben látod, hogy a gyereked az öklét nyomja a szájába, de nem eszik és éhezik! én sem mondok le róla, továbbra is cicire rakom, ahogyan itt irta is valaki, hogy először cici, aztán tápszer! nincs sok választásom....
nem tehetsz róla,hogy ha kevés a tejed.
csináld úgy ahogy eddig. tedd rá cicire aztán meg jöhet a cumisüveg.a lényeg hogy lakjon jól.És ha már csak tápszert kap az sem katasztófa.rengeteg gyerek nőtt fel úgy hogy csak tápot kapott!
Egy a fontos ne stresszeld túl. Én is hasonló helyzetben voltam, mint te, és nem szabad foglalkozni olyanokkal, akik bántó dolgokat írnak.
Nekünk 2250 grammal született időre a lányunk, és hiába próbáltam mindent meg, fejtem, homeopátia, tejszaporító tea stb. nem indult be a tejem jobban. Nekünk is 10-20 grammokat szopizott, és volt olyan hét, amikor egy grammot nem hízott 2 hetesen, mert megpróbáltuk tápszer nélkül 3 napig. Kínszenvedés volt, ezért folytattuk cici+tápszerrel. Minden alkalommal 50 ml tápszert evett, majd ez nőtt, a tej mennyisége nem, pedig minden evés előtt cicivel kezdtünk. Halál lett volna kanalazni a később már 70-80 ml-ket... Egy nagy etetésből állt volna a nap, ha cici+tápszerkészítés+kanalazás+böfi... 2 hónapig tudtuk ezt így csinálni szopi+tápszer, akkor sajnos úgy döntött neki ennyi elég. Néhány napig még próbálkoztunk, de minden alkalommal üvöltött, ha nem az üveget kapta. Ez a cumizavar, láthatóan létezik, hiába írták fentebb, hogy ilyen nincs...
Még próbálkoztam egy ideig fejni, de az az eleve kevés tej napi egy evésre sem volt elég. Most 3 hónapos a leányzó, soha semmilyen betegsége nem volt még, teljesen egészséges, szépen fejlődik és már csak tápszeres. Ma voltunk a 3 hónapos státuszon 4080 gramm. Szép formás, a védőnő is mondta, hogy minden rendben van ezzel. 48 centivel született és most 56 centi.
Szóval szerintem add neki cumisüvegből, ha cumizavar lesz, akkor ez van, értelmetlen éheznie, az a fő, hogy fejlődjön szépen. :) Kitartás!
jaj Istenem. Igen sajnos vannak fanatikus tanácsadók, anyukák, akik fogják még a lelkiismeretedet bombázni, hogy csakis akkor vagy jó anya ha szoptatsz...tudom, én is megkaptam anno.
Egy hétig én hülye szinte éheztettem is a babám,rájuk hallgatva mert hát próbáltuk a szopit, de ha nincs elég tej, akkor fejen is állhatok nincs!
Ne ess ebbe a hibába, adj szegény Babudnak cumisüvegből tápit nyugodtan, persze a szopit próbáljátok előtte mindig!
Értékelem a védőnőd igyekezetét, de valósítsa meg - mondjuk éjszaka - ő. :)
Az én babám 7 hónapra született. Amíg kórházban volt - 5 hétig - gyomorszondán vagy cumisüvegből táplálták, szopizni nem volt hajlandó. Amikor hazakerült, mindezek után eldöntöttem, hogy már pedig az én babám szopizni fog. Mindenki - gyerekorvos, védőnő, család - őrültnek nézett, hogy ha ennyi ideig nem szopizott már nem is fog. És láss csodát, - igaz, hogy eleinte napi 12-14 mellretétel árán - de megtanult szopizni. Viszont éjjelre nem volt elég tejcsi, így amíg a tartalék tartott a tejcsit, amikor már nem volt, a tápszert cumisüvegből kapta. És nem felejtett el szopizni... Egy a lényeg: előbb mindig szopizzon, és utána a pótlást add üvegből!
Csak ügyesen!
Köszönöm!
Igy is tettem, ahogy mondtátok és én is helyesnek találtam, hogy először cicire tettem fél órára, aztán mikor láttam, hogy bóbiskolt, akkor elkészitettem neki a tápszert, jah és tápszer előtt adtam még neki egy kevéske baba mosoly teát, kb. 3-4 kortynyit.
Köszönöm a segitségeteket! remélem most már minden rendben lesz és szépen fog fejlődni a kicsikém, és remélem, hogy sikerül némi anyatejet is mellé adni.
Nekem borzasztó kevés tejem volt az első 3 hétben, és mindemellett a Babóm meg lusti és kényelmes. Úgyhogy néhány alkalommal kapott kiegészítésképp tápit cumisüvegből :-), én meg fejtem és fejtem rendületlenül, és meglett az eredménye! Igaz sajnos a ciciből már nem kellett, de a lefejt tejet itta csak, én 3 óránként fejtem, 7 hónapos koráig, mostanában kevesebbszer. A picim 9 hónapos és 9 kg kereken :-)
Kitartás!!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!