Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem szabad a pici...

Miért nem szabad a pici babáknak cumisüvegből enni adni?

Figyelt kérdés
Azokra gondolok, akik tápszeresek. az én babám most lesz 2 hetes és nincs elég tejem, csak kevés, és a védőnőm megtiltotta, hogy cumisüvegből adjak neki enni, csak kiskanállal vagy pohárból itassam.
2011. júl. 22. 10:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Kedves 11:46-os!

Elhiheted, nem mentegetni akarom magam, de az elejétől kezdve, hogy csak akartuk a babát és meg sem fogant úgy terveztem, hogy CSAKIS anyatejet adok majd neki. majdnem két hétig próbáltam és láthatod, hogy nem eszik 10 g-nál többet egy evésre, ebből volt, hogy éjszaka ki is hagyott egy evést, ha mondjuk 3 óránként nézzük az etetési időt! eleve nem született nagy súllyal és már szinte csont és bőr! ha te lennél ebben a helyzetben, hidd el, nem próbálkoznál, csak az anyatejjel tovább! közben látod, hogy a gyereked az öklét nyomja a szájába, de nem eszik és éhezik! én sem mondok le róla, továbbra is cicire rakom, ahogyan itt irta is valaki, hogy először cici, aztán tápszer! nincs sok választásom....

2011. júl. 22. 12:16
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

nem tehetsz róla,hogy ha kevés a tejed.

csináld úgy ahogy eddig. tedd rá cicire aztán meg jöhet a cumisüveg.a lényeg hogy lakjon jól.És ha már csak tápszert kap az sem katasztófa.rengeteg gyerek nőtt fel úgy hogy csak tápot kapott!

2011. júl. 22. 12:28
 13/22 anonim ***** válasza:
94%
3, vagyok.a gyerek egészsége az első.mint ahogy írtam is én nem kanalazgatnék,cumisüvegből adnám a tápszert de azért keresgélnék a jobb minőségű közül,és ahogy itt sokan írták,elöbb cici,aztán 10,15 perc szopizás után ad neki tápszert.aztán fejd le.közhely,igyál rengeteget,és pihenj amennyit csak tudsz.nekem a homeopátiás bogyó sokat lendített a tejtermelésemen,és a sok fejés.akár óránkánt is tedd cicire.de ami fontos,ha nagyon stresszelsz rajta attól még rosszabb lesz,most már ott a táoszer igy megnyugodhatsz hogy végősoron nem lesz éhes,de amkint tudsz tedd cicire,mert ő szaporítja a legjobban a tejet.
2011. júl. 22. 12:30
 14/22 anonim ***** válasza:
96%

Egy a fontos ne stresszeld túl. Én is hasonló helyzetben voltam, mint te, és nem szabad foglalkozni olyanokkal, akik bántó dolgokat írnak.

Nekünk 2250 grammal született időre a lányunk, és hiába próbáltam mindent meg, fejtem, homeopátia, tejszaporító tea stb. nem indult be a tejem jobban. Nekünk is 10-20 grammokat szopizott, és volt olyan hét, amikor egy grammot nem hízott 2 hetesen, mert megpróbáltuk tápszer nélkül 3 napig. Kínszenvedés volt, ezért folytattuk cici+tápszerrel. Minden alkalommal 50 ml tápszert evett, majd ez nőtt, a tej mennyisége nem, pedig minden evés előtt cicivel kezdtünk. Halál lett volna kanalazni a később már 70-80 ml-ket... Egy nagy etetésből állt volna a nap, ha cici+tápszerkészítés+kanalazás+böfi... 2 hónapig tudtuk ezt így csinálni szopi+tápszer, akkor sajnos úgy döntött neki ennyi elég. Néhány napig még próbálkoztunk, de minden alkalommal üvöltött, ha nem az üveget kapta. Ez a cumizavar, láthatóan létezik, hiába írták fentebb, hogy ilyen nincs...

Még próbálkoztam egy ideig fejni, de az az eleve kevés tej napi egy evésre sem volt elég. Most 3 hónapos a leányzó, soha semmilyen betegsége nem volt még, teljesen egészséges, szépen fejlődik és már csak tápszeres. Ma voltunk a 3 hónapos státuszon 4080 gramm. Szép formás, a védőnő is mondta, hogy minden rendben van ezzel. 48 centivel született és most 56 centi.

Szóval szerintem add neki cumisüvegből, ha cumizavar lesz, akkor ez van, értelmetlen éheznie, az a fő, hogy fejlődjön szépen. :) Kitartás!

2011. júl. 22. 12:33
 15/22 anonim ***** válasza:
94%
Az én kisfiam szopizott is és cumisüvegből is evett (a lefejt tejet, majd később tápit is) semmi baja nem lett, ugyanúgy elfogadta mindkettőt, nem lett cumizavaros. Kanállal 3 és fél 4 hónapos kora óta eszünk.
2011. júl. 22. 12:44
 16/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat! főleg az utolsó válaszolónak, rendkivül nyugtatóak a sorai!
2011. júl. 22. 12:46
 17/22 anonim ***** válasza:

jaj Istenem. Igen sajnos vannak fanatikus tanácsadók, anyukák, akik fogják még a lelkiismeretedet bombázni, hogy csakis akkor vagy jó anya ha szoptatsz...tudom, én is megkaptam anno.

Egy hétig én hülye szinte éheztettem is a babám,rájuk hallgatva mert hát próbáltuk a szopit, de ha nincs elég tej, akkor fejen is állhatok nincs!

Ne ess ebbe a hibába, adj szegény Babudnak cumisüvegből tápit nyugodtan, persze a szopit próbáljátok előtte mindig!

2011. júl. 22. 12:57
 18/22 anonim ***** válasza:

Értékelem a védőnőd igyekezetét, de valósítsa meg - mondjuk éjszaka - ő. :)

Az én babám 7 hónapra született. Amíg kórházban volt - 5 hétig - gyomorszondán vagy cumisüvegből táplálták, szopizni nem volt hajlandó. Amikor hazakerült, mindezek után eldöntöttem, hogy már pedig az én babám szopizni fog. Mindenki - gyerekorvos, védőnő, család - őrültnek nézett, hogy ha ennyi ideig nem szopizott már nem is fog. És láss csodát, - igaz, hogy eleinte napi 12-14 mellretétel árán - de megtanult szopizni. Viszont éjjelre nem volt elég tejcsi, így amíg a tartalék tartott a tejcsit, amikor már nem volt, a tápszert cumisüvegből kapta. És nem felejtett el szopizni... Egy a lényeg: előbb mindig szopizzon, és utána a pótlást add üvegből!

Csak ügyesen!

2011. júl. 22. 13:25
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igy is tettem, ahogy mondtátok és én is helyesnek találtam, hogy először cicire tettem fél órára, aztán mikor láttam, hogy bóbiskolt, akkor elkészitettem neki a tápszert, jah és tápszer előtt adtam még neki egy kevéske baba mosoly teát, kb. 3-4 kortynyit.

Köszönöm a segitségeteket! remélem most már minden rendben lesz és szépen fog fejlődni a kicsikém, és remélem, hogy sikerül némi anyatejet is mellé adni.

2011. júl. 22. 13:55
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem borzasztó kevés tejem volt az első 3 hétben, és mindemellett a Babóm meg lusti és kényelmes. Úgyhogy néhány alkalommal kapott kiegészítésképp tápit cumisüvegből :-), én meg fejtem és fejtem rendületlenül, és meglett az eredménye! Igaz sajnos a ciciből már nem kellett, de a lefejt tejet itta csak, én 3 óránként fejtem, 7 hónapos koráig, mostanában kevesebbszer. A picim 9 hónapos és 9 kg kereken :-)

Kitartás!!! :-)

2011. júl. 22. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!