Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nurofent adtam neki utánna...

Nurofent adtam neki utánna antipiretikus kuppot 39,4-re! Most alszik, a torka van begyulladva meg kap antibiotikumot! Mi várható? Hadjam aludni vagy nézesegessem hogy lejjebb megy e láza?

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 11:55
 1/9 A kérdező kommentje:
16 hónapos
2011. júl. 20. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Hagyd aludni. Majd ha felkel, leellenőrzöd. Esetleg ha nagyon piros lenne, akkor nézd meg a homlokát. Egyébként a nurofen mellé másik lázcsillapítót nem szabad adni. Vagy egyik vagy másik.
2011. júl. 20. 11:58
 3/9 A kérdező kommentje:

de a nurofen fájdalom csillapitó is!

akkor valami baja lehet????????

2011. júl. 20. 12:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd had aludjon,közben fogd meg a kis homlokát nem-e nagyon forró.Ha nagyon meleg akkor mérd meg a lázát.Mikor az én kislányomnak nagyon makacs láza volt,hűtő fürdőbe tettem és mexalen kúpot adtam neki az jól levitte a lázát.Az én kislányom is 16 hónapos.
2011. júl. 20. 12:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyszerre csak lázcsillapító.! órás váltásban lehet adni,de egyszerre semmiképp sem.Hagyd pihenni.Ébredéskor mérd meg neki.Itasd sokat.Borogasd.A lázcsillapítónak is kell egy kis idő hogy hasson.A homlokán ellenőrizheted,arra nem ébred fel,vagy ha van olyan matricás lázmérőd,akkor lehet azzal is,de szerintem ezért ne kelts fel,mivel adtál neki lázcsillapítót is.
2011. júl. 20. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha antibiotikumot kap,akkor nurofent ne adjál neki kúp mellé.
2011. júl. 20. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha csak egyszer fordult elő nem lesz gond,de ezentúl ne add egyszerre,csak felváltva.
2011. júl. 20. 12:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Mivel antibiotikumot kap,adhatsz neki normaflort is,hogy rendbe legyen a pocija.Meg c vitamint is (cebion csepp)
2011. júl. 20. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:

1 éves fiamnak volt tegnap nagyon makacs láza. Délelőtt a doki irt neki antibiotikumot, és mondta adjak neki lázcsillapitó szirupot, Nurofent adtam. De ezt csak 6 órás időközönként lehet adni. De valahogy nem akart segiteni. Délután már ülőfürdőt csináltam neki, ennek ellenére még feljebb szökött a láza 39,4 volt és sikitott szegénykém. Ezért bevittük a kórházba, ott kapott két szurit amitől lement a láza és egész éjjel aludt.

Ott azt mondták hogy inkább a vizes borogatást kell csinálni, mert az ülőfürdőt általában rosszul végzik a szülők. És kúpot ajánlották mert hogy az jobb, de szerencsére nem volt rá szükség. Ma már nem volt láza, most is alszik már elég régóta. Neki is anginája van.

Reggel viszont kétszer ment a hasa, valószinű a gyógyszertől.

Egy biztos hogy nem szabad keverni a lázcsillapitókat, mármint más fajtával!

Ha nagyon forrónak érzed akkor mérd meg neki hónaljban akkor is ha alszik, lehet észre sem veszi. Nehogy baj legyen.

2011. júl. 20. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!