Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nincs éjszakám, fáradt vagyok,...

Nincs éjszakám, fáradt vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A várandóságom utolsó hónapjában annyira vizesedtem, hogy az éjszakáim vakarózással teltek. Amióta megszületett a Mazsola, azóta 2szer szopizott éjszakánként. Ezzel nem is volt gond eddig. Most 10hós, kb 1 hónapja másfél, két óránként kel este. Próbáltam teáztatni, de addig nem hagyja abba amíg cicire nem teszem. Lassan már egy éve nem aludtam egy huzamban 3-4óránál többet. Fogytán van a tartalék energiám is. Napközben nagyon aktív, korán elkezdett mászni, egy hónapja meg már elindult. Nincs megállásom. Sajnos a türelmem is egyre kevesebb. Nem akarom hogy rajta csapódjon, nagyon szeretem. A férjem sajnos rengeteget dolgozik, így ő ezen a téren nem tudja kivenni a részét. Mit tegyek, hogy ne ő, ők igyák meg mindennek a levét?
2011. júl. 19. 22:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el a MagneB6 csodákra képes :o) És nem árt egy jó nagy dag vitaminbomba sem :o)

Ha napközben alszik, aludj te is!

2011. júl. 19. 22:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Mit eszik vacsorara? Az en lanyom is 10 honapos, es ha jollakik vacsoraval, akkor csak 2-3 kozott ebred meg tapszerert. Ha nem eleg kiados a vacsija, akkor 2 orankent ebred.
2011. júl. 19. 22:25
 3/10 A kérdező kommentje:

A MegneB6ot lehet szoptatás alatt is szedni?

Vacsira anyatejet kap. Olyan 6 körül szokott enni egy szelet vajas kenyeret pl sonkával vagy sajttal, fél8kor pancsi, cici és alvás. Amikor még nem tudott szilárdat enni, elég volt a cici és csak 3 óránként kelt. Most viszont...

2011. júl. 19. 22:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Fogzik? Akkor egy ideig sajnos sokat nem tehetsz, hacsak nem enyhülnek a panaszai. A vacsit picit tedd későbbre, adhatsz akár főzeléket is. Bár én nem hiszek abban, hogy éjjelre tele kell tömni a gyereket.. Teli hassal is aludhat rosszul. Egy anyatejes baba meg általában többször ébred, akár azért, mert cicivel aludna vissza az éberebb alvásból...

Amikor nappal alszik, aludj te is, ne akkor akard pótolni a házimunkát! A magne b6 egy ásványi anyag-vitamin kombináció.. ez szoptatás alatt is bátran szedhető. Nem alhat esetleg melletted a pici? Tudom, ez ellen sokan tiltakoznak, de ha elég nagy az ágy, megoldható.. Amíg az enyémek szopiztak éjjel, így aludtunk. Félálomban megkereste a cicit, én odafordultam és aludtunk... Nem is bírtam volna a 3 n agy mellett másképp ki azt a másfél évet a picivel...

2011. júl. 19. 22:55
 5/10 anonim ***** válasza:

De mozgekonyabb, nagyobb es tobb energiara van szuksege. Az en lanyom vacsorara is fott etelt kap 6kor, 7kor furdes es utanna kap meg tapszert.

Szerintem probald ki par este, vesziteni valod nem nagyon van.

2011. júl. 19. 22:56
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Én a helyedben próbálnék neki esténként tápszert adni, lehet nem elég a cici! Én sajnos az elejétől kezdve nem tudtam szoptatni, mert koraszülött volt, és másfél hónapig volt kórházban, az elejétől tápszeres volt, most is az, 9 hós, de nekem végig alussza az éjszakát! Szerintem esténként megpróbálhatnád tápszerrel!
2011. júl. 20. 00:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Bocsànat hogy, nem a kérdésre vàlaszolok! De a Magne B6ot nem lehet szedni szoptatàs alatt!Egy gyogyszerész mondta!

Az én babàm 8.5hos, 6hos kora ota màszik, vacsira tejpépet kapot, de kevés volt, most husmentes fözeléket kap, de van igy is hogy 22h körül eszik tejpépet!

Amugy, nyugi kedves kérdezö, miota màszik én se alszok! Ma éjszaka szélvihar volt, nuku alvàs!Kitartàs, majd mi is felkeltjük, ha hazajön a bulibol, pàr évmulva :)))))))

2011. júl. 20. 06:35
 8/10 anonim ***** válasza:
igen,a magne b6 nem szedhető szoptatás alatt,ezt nekem a doki és a gyógyszerész is mondta.próbálj valamelyik homeopátiás szert.a sedatif csodákra képes.vagy valamelyik más homeopátiás szer.nekünk nagyon bevált.Én fogzásra aktivátort adtam neki,amikor láttam jön a foga és kezdőtek a tünetek,esténként annyi cseppett kapott ahány kiló,sosem éjszakáztam e miatt vele.Persze az is leeht simán rossz alvó.a most 2,5 évesen is felébred éjszak 3*is,nem sír,nem kér semmit csak áttipeg hozzánk,de az épp elég hogy én se aludjak jó pár hete.most ő kapja a homeos bogyót ma végigaludta az éjszakát.
2011. júl. 20. 06:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Lehet szeparációs szorongás is ennyi idősen, és lehet fogzás is a probléma. A legnagyobb butaság lenne tápszerezni, a problémán nem segít, vétek lenne már ha eddig ilyen szépen szoptattál.

A rendes vacsit talán tényleg egy órával későbbre tenném, a többihez meg kitartást.

Esetleg próbálj meg napirendet tartani, délután ne alhasson ameddig akar, hanem azonos időben tedd le és keltsd fel, este is fix ideje legyen a fektetésnek, így be tud állni, alkalmazkodni tud valamihez. Nagyon hamar megszokják és sokkal könnyebb nekik ha tudják mikor mi következik.

2011. júl. 20. 09:32
 10/10 A kérdező kommentje:

Már 8 foga van, lehet most jön a szemfoga és azért van? Nagyon meg van duzzadva felül. De napközben meg semmi de semmi baja. Szeparációs félelemre sem fognám. Nagyon barátságos és jól el van a rokonokkal, barátokkal. Alvás közben is lehet szeparációs féleleme?

Magam mellé meg nem merem tenni, mert pont a minap jártam úgy, hogy éjszaka puffanásra riadtam. Az ágy mellől hallottam is a sírást. Felkaptam egyből és meg is nyugodott. Sajnos olyan fáradt voltam hogy olyan mélyen aludtam, hogy nem emlékszem rá mikor vettem ki és mennyi ideje volt mellettem. Nem szeretném ezt mégegyszer.

A pancsi mindig fél8kor van. Ha valami miatt a kialakult napirend csúszik is, a pancsi meg a lefekvés az mindig ekkor van.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat! Nagyon szépen köszönöm!

2011. júl. 20. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!