Kinek hogy alszik el párhónapos babája?
az én 2 hónapos kislányom teljesen lefáraszt,mert 1,5 óra mire végre elalszik. szopi után a karomba elalszik,de amikor lerakom az ágyába 2perc múlva már sír!
Kiváncsi lennék,hogy kinél hogy zajlik az altatás!
Az első naptól, amikor hazajöttünk a kórházból mindig egyedül alszik el a kiságyban.
Már 6,5 hónapos, ha látom, hogy nyűglődik és dörzsöli a szemét, akkor adok egy puszit és berakom a kiságyba.5 perc és alszik, egy hangja nincs.
Kivételt képez ez alól a fogzás, amikor sokkal nyűgösebb.
Mielőtt kibújt az alsó 2 fogacska (2 nap különbséggel)2 hétig ringatnom kellett nappal, este meg sokáig nyűglödött mire elaludt, de akkor is mindig egyedül.Ha sírt, odamentem hozzá,megnyugtattam és eljöttem, ha kellett akkor 15-ször de sosem vettem ki az ágyból.Pláne nem vettem magunk közé.
Mikor kibújtak a fogai már a nappali ringatást sem igényelte, feszítette magát, így onnantól megint egyedül alszik.
Sajnos tegnap óta megint nyűglődünk egy foggal, már lehet is látni, bízom benne, hogy hamar kibújik.
Az éjszakát 8 hetes kora óta végigalussza, igaz 6-1/4 7körül kelt, de már egy hónapja átállt a 3/4 8-8-as ébredésre:)
úgy látom,itt mindenkinek jó alvó babája van.
gondolom tudjátok milyen szerencsések vagytok..!
10 hós. Délben kiságyba teszem, kijövök, pár perc, max 10 sírás és alszik. Este cicin vagy apa ringatja el kb 5-10 perc. Èjjel ha ébred szopi.
Sokáig nappal csak babakocsiban aludt el.
A 2,5 évesem már képes egyedül elaludni, de kéri hogy bújjak hozzá, kb 10 perc alatt elalszik.
A mi három hónapos lányunk nappal változó, de többnyire nehezen alszik el. Én nem akarom kézbe szoktatni, ezért inkább rohangálok be hozzá, adom vissza a cumit, és így egy idő után elalszik, bár nem könnyen. Ha nagyon nyűgös felveszem, járkálok vele picit, és újra próbálkozunk. Most vélhetően fogzik, ringatni kell, a nélkül esélytelen a nappali alvás, így is időnként sírva ébred fel. :(
Este eddig szerencsések voltunk hál'istennek. Ő tápszeres baba mostmár 2 hete, előtte szopizott minimálisat, de már sajnos elutasítja, fejve kap egy keveset, amit még tudok préselni. Este 7kor fürdés, böfi, kis ringatás, majd megy az ágyába. Van amikor egyből elalszik, van amikor fél óra múlva felébred, olyankor picit megint ringatom, így általában 8-fél9 körül már alszik, onnantól olyan 4-5-ig.
3,5 hónapos lányomat este 7 körül fürdetjük majd megszoptatom. Utána hordozókendőbe teszem és elmegyünk sétálni a kutyánkkal egy/másfél órát. Azalatt elalszik, úgyhogy ha hazaértünk beteszem a kiságyába. Ha mégis felébredne, akkor bekapcsolom neki az "altató masináját", ami többek között szívdobogást is játszik és arra szépen visszaalszik. Napközben pedig, ha látom, hogy már álmoska, akkor egy kicsit járkálok vele a lakásban.
De ez az altató masina gyönyörűen bevált, csak ajánlani tudom! Hajnalban szoptatás után néha teljesen felébred, ilyenkor bekapcsolom hozzá a kivetítőt is, azt egy kicsit nézegeti aztán el is alszik újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!