Hogy tud egy anyuka a pici párhónapos babája mellől elmenni dolgozni?
Úgy értem,hogy hogyan bírja a baba nélkül?Főleg azért,mert ilyen pici babának még szinte csak az anyjára van szüksége.
Nincs lelkiismeret furdalása aki ezt meg tudja tenni?Nem őrül bele a gondolatba,hogy hiányzik a gyerekének?Kinek mi a véleménye erről?Barátnőm amikor beíratta bölcsibe a másfél éves fiát,kettő volt amikor már járt,akkor már terhes kismamák érdeklődtek,hogy 6 hét után beveszik-e a gyereket.Hát én teljesen le voltam dermedve,hogy minek szül aki ennyire nem hajlandó az idejét agyerekére szánni.
Sok hasonló kérdés volt már korábban.... és mindig nagy vitákat váltott ki....
Mindenkinek más az indoka, van aki anyagi szükségből, "muszáj"-ból megy vissza dolgozni és van aki a karrierje miatt...na ez utóbbival én sem értek egyet, de hát nem vagyunk egyformák. Az egyik elítéli a másikat....van aki azt mondja, hogy aki 3 évig vagy 2 évig otthon "ül" a gyerekkel az csak lustálkodik, nem akar dolgozni, élvezi a "semmit tevést" és hasonlók...itt olvastam a fórumon!
Na, látod, ezzel én pont így vagyok! Nem értem meg azokat a szülőket, akik néhány hónap után visszamennek dolgozni, és hagyják a nagyira, sőt, IDEGENEKre a kisgyereküket. Hacsak nincs erre nyomós indok (pl nagyon nagy anyagi problémák), akkor szerintem egy anyának a gyereke mellett a helye, vagyis fordítva: a gyereknek az anyja mellett a helye!!!! Ne mondja nekem senki, hogy ez nem igaz, vagy hogy a gyereknek semmi baja nem lesz akkor sem, ha úgy hányattatják a nagyvilágban, mint egy rongybabát. Vagy ha többet látja a dadát, bébiszittert, nagyit stb. mint a saját anyját. Akkor nem kell vállalni gyereket. 2-3 év nem a világ, ha otthon kell lenni a gyerkőccel, az csak töredéke az életünknek, a kicsinek viszont nélkülözhetetlen, és az egész életére kihatással van.
Ja, és azok az anyukák, akik unatkoznak és azért mennek vissza dolgozni, írjanak már, és adjanak tanácsot, mit szúrok el, mert nekem aztán egy percem nincs unatkozni a 8 hós kislányom mellett! :-)
15:42-esnek
Szerintem túlzás, hogy egy 2 éves kihagyás miatt 20-30 évi anyagi döglődés következne. Manapság már annyi mindent átgondolunk és felelős döntést hozunk, akkor a gyerekvállalás is lehetne az. Tudom, baromi nehéz ez a mai világban, de ha a karrierem olyan baromi fontos, hogy nem tud rám várni 2 évet, akkor nem szülök még gyereket. Valamit valamiért, de szerintem ne a gyereket a karrierért, ha lehet.
Januárban fogok szulni. A párom sajnos elveszítette a munkáját. Igy is alig tudunk megélni. Itt Szlovákiában jo ha 150 Euro anyaságit fogok kapni. A fizetésem pedig 300 Euro korul van. Hitelre vettuk a házunkat (mind a ketten dolgoztunk), rezsit kell fizetni.... Nincs már megoldás, mint hogy én vissza jojjek dolgozni és a párom otthon maradjon a kicsivel. Ha én is megtehetném, 3 éves koráig otthon maradnák a gyerekkel. De gondolom aki nincs ilyen helyzetben, az ugy sem fogja megérteni ezt.
12 hkm
Az a másik, hogy ha valaki gyereket szül bírjon már ki legalább 6 hónapot otthon.
Jó, vannak esetek, amikor muszáj egy gyereket pár hónaposan bölcsibe adni, mert ellehetetlenül a helyzet, de az ritka.pl: tragédia, vagy valami baromi nagy anyagi kár.
Szerintem a kérdező, nem az olyanokra gondolt, mint a 12h kismami.
Én pl ismerek egy kozmetikus csajt aki a 3. gyerekét szülte meg a nagymamáknak, mert már 2 hónaposan hol az egyik hol a másik mamánál van a gyerek reggel 8-tól este 7-ig. Hát nem az anyagiak miatt ment dolgozni, mert a férje valami fejes és villájuk van, a csajnak meg olyan szalonja, hogy a legolcsóbb gép 1.5 misi volt.
A gyerek elmúlt 1 éves de még felállni sem tud önállóan, mert olyanná hizlalták a nagyik, hogy nem bír mozogni sem az a kis szerencsétlen.
Na ez csak egy példa de szerintem, az ilyenekre gondolt a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!