Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tud egy anyuka a pici...

Hogy tud egy anyuka a pici párhónapos babája mellől elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés

Úgy értem,hogy hogyan bírja a baba nélkül?Főleg azért,mert ilyen pici babának még szinte csak az anyjára van szüksége.

Nincs lelkiismeret furdalása aki ezt meg tudja tenni?Nem őrül bele a gondolatba,hogy hiányzik a gyerekének?Kinek mi a véleménye erről?Barátnőm amikor beíratta bölcsibe a másfél éves fiát,kettő volt amikor már járt,akkor már terhes kismamák érdeklődtek,hogy 6 hét után beveszik-e a gyereket.Hát én teljesen le voltam dermedve,hogy minek szül aki ennyire nem hajlandó az idejét agyerekére szánni.

2010. jún. 25. 15:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
Én otthon vagyok a 22hónapos kisfiammal,és 19 hetes kismama vagyok.Szerintem ez pont az a dolog amit nem lehet álltalánosítani, beskatulyázni!Nem tervezem gyerekeim bölcsibe adását,DE megnyugtat a gondolat ha valami történne,lerobbanna a férjem,elvinné a víz a házam stb...(sorolhatnék egy csomó nem várt fordulatot)akkor olyan helyre adhatnám a gyerekem míg dolgozom,ahol szakszerűen,szeretettel,iskolázottan bánnának(remélhetőleg)!Senkit nem itélek el hasonló okok miatt bölcsibe adja a gyerekét,és szerencsésnek érzem magam hogy én megtehetem hogy velük lehessek!
2010. jún. 25. 16:01
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
Bírom már hogy minden okos ezzel példálózik, hogy más országban ez meg az. Költözz más országba, itt mi kismamák ilyen kényelmesek vagyunk és baromi jól élünk. Ébredjél már fel!!!
2010. jún. 25. 16:03
 13/17 anonim ***** válasza:
63%
Engem az bosszant, hogy amikor a tv-ben erről a témáról van szó, mindig csak a karrierista színésznőket, médiaszereplőket kérdezik meg, és egymásnak bólogatnak, hogy milyen fantasztikus dolog a bölcsi, és milyen fontos hogy az anyuka jól érezze magát a bőrében, vagyis építgesse karrierjét, minél több műsorba meghívják, nehogy elfelejtsük hogy létezik Ábel Anita, Erős Antónia, Lilu, ja meg a Maunika ... Az egyszerű nőket meg lenézik, akinek fontos hogy otthon legyenek gyermekükkel e lehető legtovább.
2010. jún. 25. 16:04
 14/17 anonim ***** válasza:
37%
16:03-as vagyok, annak a válaszolónak szántam az előző kommentet aki azt írta, hogy csak a mi országunkban van, hogy otthon vannak a mamik.
2010. jún. 25. 16:07
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
15:59 és ha mondjuk nem dolgozna a kozmetikus csaj, akkor tönkremenne a szalonja...elveszíteni az ügyfeleit, a befektetését, és a férjére lenne utalva, úgyhogy a függetlenségét is-... ha meg a pasi 2 év múlva válik, akkor menne a csaj az utcára...
2010. jún. 25. 18:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindenki más, mindenkinek joga van eldönteni, meddig marad otthon! Nem kell senkit megszólni, főleg, mivel nem tudja senki, mi volt az oka annak, hogy már dolgozik. És ha mondjuk a karrierje miatt nem marad otthon 3 évig, akkor rossz anya lenne?? Anyagilag nem könnyű, ha csak az egyik szülő dolgozik, ráadásul nem könnyű elhelyezkedni úgy, hogy valaki éveket kihagy. Én még nem tudom, mennyi ideig maradok otthon, min. 1 évig biztosan, de a három évet soknak tartom. Sok nőnek szüksége van a munkára, célokra, nem kell ezért elítélni őket! A 6 hét nagyon durva, de lehet, hogy komoly anyagi problémái vannak, vagy netán egyedül neveli a gyerekét, és muszáj! Én megértem aki főállású anyuka, és nem fog soha többet dolgozni, de azt is aki visszamegy pár hónap után.
2010. jún. 25. 18:25
 17/17 anonim ***** válasza:
66%
tényleg sok országban csak 1,5 vagy max 3 hónap a gyerekágy. de ezen országokban rendszerint egy fizetésből (apukából) megél a család. kedves kérdező, ne akard tudni milyen lelki gyötrődés annak aki beadja egy bölcsibe a gyerekét, mert dolgoznia kell. legyen ez akár anyagi, akár karrierista megfontolás. igaza volt annak a válaszolónak aki írta, hogy nem minden pozícióban lehet egy évnél tovább távolmaradni. sőt, már az is nagyon sok. nem könnyű, kár ilyen provokáló kérdéseket feltenni, mert ezzel csak megbántasz másokat - szerintem. nem tudom, ez kb. olyan, mintha megkérdezné valaki azt, hogy akinek nincs havi fix 300 000 Ft-os bevétele annak nincs lelkiismeretfurdalása, hogy nem tud mindent megadni a gyerekének. Érted?
2010. jún. 25. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!