Teljesen kétségbe vagyok már esve! Másnak is ilyen nehéz az első babával?
Köszönöm! Nagyon jól esik az együttérzésetek!
Sajnos az evéssel nálam is gondok vannak, mert egyszerűen nincs időm rá, annyira lefoglal a baba. De igyekszem eleget enni, nehogy elapadjon a tejem.
Nem tesz rosszat a babának hosszútávon, ha hordozóban altatom? És ha feljön neki a tejci, nem fullad meg, hogy nem tud távozni? Vagy olyan helyzetben nem is jön fel egyáltalán?
De igen, rosszat tesz, ha hosszú távon hordozóban altatod!
A kimerültségről: én is sírtam, kivoltam, úgy éreztem nem bírom.. ahogy a legtöbben. Ne aggódj, csak a babádra figyelj, és ha csak teheted, akkor magadra is, lásd el, egyél, igyál és pihenj!! A pihenés nagyon fontos, fontosabb, mint a háztartás!
A cuppogás és kézszopogatás nem feltétlenül éhség. A hasfájás, de akár a fáradtság jele is lehet, én azt olvastam anno, amikor ilyen helyzetben voltam,...
Próbálj rendszert vinni az életetekbe lassacskán, fél órán belül ne kapjon újra enni, aztán lassan növeld ezt az időt 1 órára, 2-re.
Megtanulja a pici hamar, és Neked is könnyebb lesz.
És PIHENJ! :-)
Szia!
Nemrég kérdezte itt egy anyuka akinek a babája egy hósan szintén sokat bukott, hogy mit tegyen. Javasoltam neki(minthogy az én lányom is elég sokat bukott eleinte), hogy etetés közben is büfiztesse meg. Ugyanis lehet, hogy rossz a szopási technikája és sok levegőt nyel. A lenyelt levegő visszanyomja e tejet és utána megint gyorsan éhes lesz.
Nálunk bevált, és az az anyuka is azt írta, hogy úgy néz ki hatásos módszer.
Próbáld meg, veszíteni nem vesztesz vele, remélem beválik.
Én is iszonyatosan ki voltam az elején, mert nálunk még kis súllyal is született a pici, 2250 gramm, nem volt rendesen tejem, neki meg ereje nem volt kiszívni. Nagyon megszenvedtünk az első hetekkel. Éjszaka nem kapott tápszert, csak nappal, ha muszáj volt, de úgy meg éjjel alig aludtam, mert fél óránként felkelt. Kínszenvedés volt. A védőnő pedig hetente mondta, hogy 6 hetes korától jobb lesz, akkor már tudom miért sír. Frászt. A mai napig van, hogy nem tudjuk miért nyűgös, pedig mostmár 3 hónapos lesz pénteken. Még mostanság is van, hogy sírok, lemerülök, főleg mert mostanában még a séták is valami miatt szenvedéssel telnek, dobálja magát, nyűgös.
Lesz ez majd könnyebb, de tényleg hogy nem egyszerű. Kitartás!
Köszönöm mindenkinek!
A szopizás közbeni büfit megpróbálom, csak nem nagyon akar büfizni, helyette inkább elalszik...
Még arra gondoltam nyugtatásképp, hogy mi lenne, ha túl gyakran kéri a cicit, akkor csak egy kicsit adnék neki, aztán letenném? Nagyon rossz ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!