Sajtot milyen főzelékbe szoktatok reszelni, és mennyit???
Túróból sem tudom,mi az a mennyiség amit adhatok 8 hónapos babámnak??
2011. júl. 16. 14:52
1/4 csill79 válasza:
Szerintem nem kell olyan szigorúan venni.Én gyümölcshöz kevertem egy kis túrót meg natúr joghurtot.KB 1 evőkanálnyit,de ahogy érzed,amennyit felvesz.
Sajtot kis kockákban is adhatod a szájába.Elnyammogja.Lányom is 8 hós mult,foga nincs,de simán megeszi a nagyobb darabokat is.
2011. júl. 16. 15:04
2/4 anonim válasza:
Sajtot bármelyik főzelékbe reszelhetsz, amihez megy. Én kb 1 púpos evőkanállal kevertem 200 ml főzelékhez.
Túróból annyit adsz, amennyi jólesik neki. :)
Az én lányomat először átcsapta, így kicsit szüneteltettük. Egyébként kb. egy 25 dkg-os túrónak kb. a felét, + fél pohár joghurtot kevertem össze, és banánt nyomkodtam még hozzá. De bármilyen gyümölccsel készítheted (akár üvegest is keverhetsz bele)! Most pl. itt az őszibarack.
2011. júl. 16. 18:58
3/4 anonim válasza:
Nekem tejfehérje érzékeny gyanús volt a lányom.De szerencsére bebizonyosodott, hogy nem az, miután egy hónapig minden nap kapott sajtot, és panaszmentes volt.Nekem akkor azt javasolta a gastrós doki, hogy ne rontsak ajtóstól a házba.Egy púpozott mokkáskanál reszelt sajttal kezdtük főzelékbe, és fokozatosan kellett emelnem az adagot.Miután napokig nem volt tőle baja, utána már a reggeli részeként kapott pici sajt darabkákat.Most már kaphat mindent, de apránként.A túróra is azt mondta a doki, hogy főzelékbe, emelkedő adagban, mindig teáskanálnyi mennyiséggel kezdtük.Visszakaphatta a tejpépet is, most vágott be 200 g-ot ( nem ma evett először), és alszik másfél órája, olyan jóllakott tőle.Most már túrót is kap magában, és a túró rudiról leveszem a csokit,és adok neki néhány falatot.Imádja!Szerintem egy 25 dekás túró fele nagyon sok kezdésnek, ezzel én is majdnem jól laknék, nem csodálom, hogy kicsapta a babát.(nem kötözködés akar lenni)Én mindent apránként adtam.
2011. júl. 20. 15:24
4/4 anonim válasza:
Jézusom, nehogy egy negyed kilós túró felét neki add! 8 hónaposnak először is a gyümölcsébe kever egy kávéskanál túrót, vagy joghurtot. Az én fiamnak a túrótól fájt a hasa, fetrengett elalváskor, viszont az üveges (alma-banán-túró) desszertet bírta a gyomra. Így aztán ha nincs panasz, növelheted az adagot. És a sajttal is vigyázz, ha felmelegszik a főzelékben a reszelt sajt, nyúlós lesz, a fiam folyton fuldoklott tőle, inkább nyersen kicsiket csippentve adom a szájába a reszelt sajtból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!