5 hónapos babának mit adtok tízóraira és uzsonnára?
Figyelt kérdés
Adhatok neki mindkét alkalommal gyümölcsöt vagy inkább maradjon egyik alkalommal a tejpép?2011. júl. 16. 09:08
11/13 anonim válasza:
Szia!
Engem is érdekelne hogyan kezdtétek a hozzátáplálást és hogy fogadta a babád. Mi almával kezdtük, de az nem jött be neki (anyósom vette és kicsit savanyú volt), tegnap krumplit kapott, azt elfogadta.
Előre is köszi.
12/13 magpetzsu válasza:
Szia. Az én fiam 5 hónapos, és már csak reggel, és este kap tápit. Tízórai gyümölcs+babapiskóta, ebéd mindig főzelék, uzsi pedig tejpép. Étkezések között nasinak szoktam a kezébe adni babakekszet. Mi már 2,5 hósan elkezdtük a hozzátápit (védőnő tudtával), mert már nem volt elég neki a tápi. Szopni csak 1 hónapig szopott. Akkora volt már akkor is az étvágya, hogy nem volt neki elég. Már 2 hónaposan is 250 ml evett. Meg is látszik rajta, mert most 5 hónaposan több, mint 10 kg.
13/13 A kérdező kommentje:
Almalével, narancslével, mandarinlével kezdtük kb. 3 hónapos korában, cumisüvegből kapta, nem kanalaztuk neki. Reszelt almát is kapott de az nem igazán jött be (magában), azóta kapott banánturmixot (tápszerrel vagy anyatejjel kevertem), reszelt alma-banánturmix- babapiskóta (így már nagyon fincsi volt). Igazándiból én soha nem csak kóstoltattam vele (szerencsére nem hasfájós) hanem több kanállal is adtam neki (soha semmitől nem lett baja). 4 hónapos korától kap (a korának megfelelő) üveges bébiételt, ami nagyon ízlik neki (az édesebbek) azt az utolsó falatig megeszi, aminek csak felét eszi meg azt pótolom tejpéppel (vagy tápival) és másnap megeszi a másik felét (ez inkább a főzelékfélékre igaz). Az üveges bébidesszerteket is nagyon szereti, nem tartanak sokáig :-) Uzsonnára adtam neki először sütőtök-alma, sütőtök-körte, imádja, (a sütőtököt a legtöbb baba szereti). Vacsorára, mint írtam a banános-rizses tejpépet kapja, azzal elvan reggelig (amikor elfogyott és más milyet kapott, éjszaka ébresztett mert éhes maradt).
2011. júl. 16. 12:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!