Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. s! Őssejt beültetés?...

S. O. s! Őssejt beültetés? Aki tud róla bármi infót kérem írjon

Figyelt kérdés
beteg a babám sajnos lehet hogy az össejt segítene rajta de neki nem vetettük le, ha születne testvére és tőle levennék majd a beteg testvérének adnák ez mennyibe kerülne nekünk?
2011. júl. 14. 20:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
30%
Milliókba (20-30 között, attól függően hova utaztok kezelésre). Megjegyzem ezzel a második gyermek életét is tönkreteszitek.
2011. júl. 14. 20:45
 2/14 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom :(

Találtam Neked egy cikket,a fő részét bemásolom:

Sajnos nagyon-nagyon sokba kerül.

Márkus Tímea azzal köszönt el tőlünk este hat óra után, hogy „nélkületek, az emberek segítsége nélkül nem jutottunk volna el idáig". Mint már számtalanszor leírtuk: az összefogásnak, lapjaink szervezőmunkájának köszönhetően gyűlt össze annyi pénz, 6,2 millió forint, amelyből az első őssejtbeültetés árát, az 1,8 milliót, valamint a kint tartózkodás költségeit sikerült kifizetni.

2011. júl. 14. 20:49
 3/14 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Még annyi,hogy ez 2008-as adat,gondolom azóta már sokkal többe kerül.

Alapítványokkal kellene felvenned a kapcsolatot,hátha tudnának segíteni.

2011. júl. 14. 20:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Mit értesz azalatt, hogy az őssejtbeültetés segítene rajta? Gyógyítják Magyarországon őssejtbeültetéssel ezt a betegséget? Vagy külföldön valahol? Vagy ez csak kísérleti jellegű dolog és mondjuk Kínában elvégzik?

Most olvastam egyébként vannak közösségi őssejtbankok szerte a világon, egy őssejt idehozatal két és fél millió forint és ezt finanszírozza a TB.

Ha levetted az őssejtet,az is ennyibe kerül plusz a beültetés- ha külföldön akkor milliók.

Németországban az élő donoros májátültetéshez a donor vizsgálata!, hogy alkalmas e másfél millió forint.

Egyébként ha leukémiás és van testvére illetve ti megfeleltek donornak, akkor csontvelőből tudnak őssejtet kinyerni és azt beültetni. Ez a fajta őssejtbeültetés már legalább 40 éves.

2011. júl. 14. 20:58
 5/14 A kérdező kommentje:

Istenem, ez ilyen drága??

és Magyarországon nem is ültetik be??

jaj pedig úgy megörültem mikor olvastam róla...

megszakad a szívem....

ez a rohadt pénz

:(

köszönöm

2011. júl. 14. 20:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is nagyon sajnálom. De mielőtt belekezdesz, fontos tudni, hogy kistesó őssejtje sem biztos, hogy jó lesz a nagytesónak. Sajnos.
2011. júl. 14. 20:59
 7/14 anonim ***** válasza:
De mi a betegsége? Nem biztos, hogy az őssejt az egyetlen megoldás!
2011. júl. 14. 21:03
 8/14 A kérdező kommentje:

hát tényleg nem biztos csak úgy hirtelen olvastam :(

trombózist kapott szüléskor sérült az agy

:(

2011. júl. 14. 21:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

valóban milliók, még az hagyján, leveszik de utána... :(

alapítványok segítenek, ha ez valóban gyógyír lehet rá. őszintén még annyira az elején vannak ezzel az őssejttel, hogy én nem vagyok benne biztos, hogy jó ebbe most milliókat ölni és kísérletezni míg pár év múlva lehet valóban gyógyíthatók lesznek ezek a betegségek. persze ne érts félre, nem akarlak lebeszélni, ez csak az én tippem!

tényleg írj alapítványnak!

egyébként az első válaszolóval nem értek egyet! beteg testvér mellett sokkal nehezebb egy kisgyerek élete mint a tudat, hogy az őssejtjét felhasználták a testvére gyógyítására.

sok sok erőt kívánok nektek!!!

2011. júl. 14. 21:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egy riportot hallottam a Kossuth rádióban és ott egy orvos mondta a felesége sérült gyerekekkel foglalkozik a Pethő intézetben és nem tapasztalta, hogy javult volna az állapotuk az őssejt beültetés után.

Egyelőre ez még gyerekcipőben sem jár.

A ti esetetekben is erről lehet szó, az őssejtbeültetés segítene, ha bárhol a világon (Kínán kívül) beültetnének és utána lenne egy módszer, ami aktivizálja ezeket és egyébként...

De a remény hal meg utoljára, a kitartó munka meghozza a gyümölcsét és hátha nem csak lenne esélye, hanem az őssejtbeültetés segít rajta pár év múlva. Ebben az esetben egyébként közösségi bankból tudnak neki adni őssejtet, ne bánd, hogy nem vetetted le, ez nem lesz akadálya a kezelésének.

2011. júl. 14. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!