Más is betartja a "fél banán stop-ot"? Tényleg ennyire veszélyes?
Védőnőm mondta, és hiszek is neki, csak furcsállom, hogy nem is magától mondta, hanem én kérdeztem rá, hogy mennyit ehet banánból egy 6 hónapos. Erre mondta ő, hogy max felet egy éves korig, mert magas a káliumszintje, és szívmegállást okozhat.
Barátnőm Németországban 2 gyermeket nevel, és sose hallott ilyet, és nem is figyelt erre.
Tényleg ennyire veszélyes? Lett már vajon baja babának banántúladagolásból? Viccesen hangzik, na de most komolyan.
Borzasztóan figyelek erre, és hát lányom simán megenne egy egész banánt is...
Valóban magas a káliumszintje,és a kálium hiánya vagy túladagolása ritmuszavarokat,akár szivmegállást,helytelen mükődést is okozhat.
A túladagolás viszont még egy ilyen kicsi gyereknél sem 1-2 banánnál kezdődik,mert akkor már jópáran nem irogatnánk itt szerintem..
Barátnőmnek is azt mondták pár hete, hogy ne adjon még 6 hónaposan banánt, csak vagy 9 hónapos kortól.
Nekem mind3 első kajái között volt... Szerencsére nem volt gond, de ha most lenne kisbabám és ilyet hallanék, akkor inkább nem adnám, csak amikor ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!