Miért van mostanában annyi tápszeres baba? Talán nem eléggé kitartóak?
Talán mert nincs, vagy nem elég a teje az anyukának. Az enyém sem volt elég a kezdektől. :( Már a kórházban is kipótolták tápszerrel. Elhiheted, hogy nem örültem neki. Ráadásul ezen a lelki terhen kívül még a tápszer is marha drága. :(
Szóval én nem hiszem, hogy az anyukák többsége nem elég kitartó.. Azt tudom, hogy nyugatabbi országokban nem "dívik" a szoptatás...még mindig nem! De nálunk azért nem ez van.
No, itt megint balhe lesz...
Egyebkent a kerdesedre valaszolva nem, nem azert. Legalabbis a reszemrol. A fiam a kezdetek, kezdeten nem volt hajlando szopizni, ezert fejtem neki a tejet. Sajnos a napi 6-7 alkalom nem volt eleg, 6 hetes korara elapadt a tejem. Azt nem tehettem meg hogy egesz nap azzal nyuzom hogy szopizzon, mivel nincs segitsegem. Mikor orakat uvoltott egy-egy sikertelen szopizasi kiserlet utan, helyett dontottem ugy hogy fejem amig tudom. Jobb neki is nekem is ha van egy kiegyensulyozott, boldog anyukaja, ahelyett hogy magamat ostoroznam, ingerult lennek mindenkivel, mert nem tudok szoptatni. En ugy erzem mindent megtettem amit lehetett, de nem csinalok belole lelkiismereti kerdest, legkozelebb talan ugyesebb leszek en is es a baba is. :)
Nalunk 1 ev a gyes, DE itt borzasztoan tamogatjak a reszmunkaidos elhelyezkedest. Pl. az en munkahelyemen a gyerek ovis koraig kotelesek reszmunkaidos allast biztositani. Van olyan hely ahol meg lehet oldani hogy munkaido alatt fejjel, jegakku, hutotaska es nem kell tapszeres potlast adni. Ha tudtam volna szoptatni, biztosan igy csinaltam volna.
Az egyik fenti valaszolo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!