Szemgyulladás? Mit tegyek? HELP!
Figyelt kérdés
1 hetes babám jobb szeme már tegnap is kicsit dagadt volt de ma reggelre teljesen bepirosodott és váladékos is lett!össze van ragadva szegénykémnek teljesen!mit ajánlotok rá?tanácstalan vagyok!kérlek segítsetek!2011. júl. 14. 11:10
1/9 anonim válasza:
kamillás felforralt víz, visszahűtve, sterilvattát mártasz bele óvatosan kitörlöd, naponta többször meg kell ismételni, először sírni fog, de jobb lesz neki, a kamilla gyulladáscsökkentő, segíteni fog.
2/9 anonim válasza:
Hívd fel a védőnőt és a gyerekorvost, az orvos ki is megy ilyen pici babánál szó nélkül!
Saját tapasztalatomat írom le, nekünk is váladékozott az egyik szeme, mikor hazajöttünk a kórházból, de már ott adtak szemcseppet. A gyerekorvos annyit tett hozzá, hogy anyatejet csepegtessek a szemébe. Pár nap alatt helyrejött.
3/9 anonim válasza:
2. vagyok, azért is kérnék segítséget a helyedben a védőnőtől, gyerekorvostól, mert nem mindegy, hogy milyen irányban törlöd ki a szemét, és ők meg tudják mutatni neked.
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat!!felhívtam a védőnőt mindjárt itt is lesz!majd megírom hogy mit mondott!
2011. júl. 14. 11:28
5/9 anonim válasza:
első vagyok, ja amúgy jól írták az anyatej is jó szembe cseppentve, de a doki tudja megítélni hogy szükség van e egyéb szemcseppre stb. én csak egy gyors házipraktikát javasoltam. a kötőhártyagyulladásnál mi mindig kamilláztunk és segített.
6/9 A kérdező kommentje:
megnézte a védőnő!szemcseppet írat fel neki a dokinkkal!szerintetek addig akkor csepegtessek bele neki egy kis tejcit?
2011. júl. 14. 11:45
7/9 anonim válasza:
Nekem is nyatejet javasoltak. :) Tenleg bevalt. Ennel jobb antitesteket tartalmazo keszulek nincs is. Ha szoptatsz nyugodtan probald ki. Kifejsz egy kis tejet, felszivod egy pici vatta koronggal es belecseppentesz a szemebe. En anyatejes vattaval torogettem neki. Csak arra vigyaz egy vatta korongal csak egyszer torold at es dobd is el. Amikor tiszta johet a cseppentes. 2 nap alatt rendbejott gond nelkul a kis szeme.
8/9 A kérdező kommentje:
rendben!nagyon köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!első babám és van amiben még elkel a segítség!
2011. júl. 14. 11:49
9/9 anonim válasza:
Szia!
Anyatej csepegtetését,nekem is mondták anno.A gyerekdokink a kamillát nem ajánlotta,mert az szárít,és a baba allergiás is lehet rá.Forralt,lehűtött vízzel kellett törölgessem a pici fiam szemét szemét,és szemcseppet kapott.És mellette orr porszíval szívni kellett az orrát.De mikor ez nem használt,akkor kaptunk beutalót,gyerekszemészetre, könnycsatorna átmosásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!