Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szemgyulladás vagy mi lehet?...

Szemgyulladás vagy mi lehet? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

9 napos kislányom jobbik szeme tegnap délután óta váladékozik, és picit poccadt is, azóta kamillás vattával törölgetem neki. Nálatok is volt már ilyen? Használni fog? És mitől lehet? A kórházban is olyan volt neki, de egyik napról a másikra el is múlt. Bízom benne, hogy most is így lesz! Nagyon féltem!

Köszi a válaszokat!

2009. jan. 21. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem vidd el gyerekorvoshoz. Jobb megmutatni neki.

A szemmel nem lehet játszani.

2009. jan. 21. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet a könnycsatornáival lehet valami "bibi". A biztonság kedvéért mutasd meg orvosnak, valószínű kaptok rá szemcseppet.
2009. jan. 21. 12:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Kamillázni tilos! Én két hete voltam ugyanezért a szemészeten szintén kilenc hónapos fiammal. Szemészetre mindenképp érdemes elvinni, legalább kizárják a könnycsatorna elzáródást és mégis ránéz egy doki. Nekem azt javasolta a doktornő, hogy minden ilyen esetben bórvízzel mossam neki, az gyulladáscsökkentő. A kamillát most nagyon ellenzik a szemészek, mert az is allergizál.
2009. jan. 21. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez a helyzet.Most 6 hetes a kislányom és már a kórházban kezdődött.Egyik nap volt másik nap semmi.Itthon a dr-nő írt szemcseppet,azt mondta,hogy ha nem használ akkor a könnycsatorna a bűnös.Nem használt.Nálunk úgy tűnik,hogy kezd a dolog magától megoldódni.Már 3 hete nem volt semmi,de tegnap előtt kicsit tovább voltunk muszályból a levegőn és most megint kijött egy kicsit.De szerintem nekünk magától tágul a könnycsatornánk és nem lesz szükség "orvosi segítségre".Persze ha nem javul vagy súlyosbodik a következő tanávsadáson szólók a gyerekorvosnak.Jó babázást!
2009. jan. 21. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Előzőnek: vigyázz, attól hogy panaszmentes, még el lehet dugulva!!

Kérdező: Vidd el gyerekszemészhez! A kamillateától kiszárad a kis bőre. Én fél évig (!) jártam dokihoz, mert a kórházban azt mondták, hogy kamillázzam. Kb 10-szer mosták át, mire helyretették úgy el volt dugulva. Nekünk is volt panaszmentes időszakunk...

2009. jan. 21. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!