Meg tudná mondani valaki, hogy pontosan miért nem lehet csapvizet adni az egy év alatti babának?
Figyelt kérdés
Mindenki csak azt mondja, nem lehet, de azt senki, hogy miért nem. És nem olyan általánosságra gondolok, hogy "sok benne a szennyező", hanem valami konkrétra...2009. márc. 31. 19:36
1/4 anonim válasza:
Lehet adni csapvizet, csak forralva. Mert elszaporodnak benne olyan bacik, amivel a picik még nem tudnak megbírkózni. Ezért találták ki a babavizet, de felbontás után 24 órával már azt is forralni kell.
2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Ilyesmire gondoltam.
2009. márc. 31. 21:06
3/4 anonim válasza:
Az előző válaszolót kiegészíteném azzal, hogy a csapvíz ásványianyag ( nátrium, kálium, magnézium, kalcium ) és anionok ( elsősorban nitrátokra és nitritekre gondolok, ami nagyobb adagban halálos lehet a babáknak) tartalma magasabb lehet, mint amit egy csecsemő szervezete és veséje fel tud dogozni. Ezért is javasolják a babavizet, vagy a forralást.
4/4 anonim válasza:
Szia!
Nekem 1 éves a kisfiam, de a doki és a védőnő lehurrogott, amikor 8 hós korában megkérdeztem, hogy meddig kell még forralni a csapvizet. Azt mondták, hogy már nyugodtan adjam a babának, mert úgyis be van vizsgálva.
Semmi baja nincs tőle.
De ahány orvos, annyi válasz:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!