Hogyan telik mostanában a napotok 13-14 hónapos babáddal? Miket csináltok, miket eszik, mennyit van el magában, mivel játszik?
13 hónapos kislány:
Reggel 6 körül ébred, kap tápszert 180 mk víz, kb 210 ml lesz belőle. Kb fél órát játszik velünk a mi ágyunkban, pizsamában. Bohóckodunk, ha itthon van a Párom, vele is játszik.
Fél 7 körül beteszem a kiságyba, sajnos a járókát nem szereti... teszek be játékokat. Fél órát elvan magában ott, addig gyorsan csinálok reggelit, beindítom a mosógépet, ilyesmi. Utána kiveszem és játszunk a szőnyegen 9-ig, közbe azért el tudok mosogatni, jön utánam mindenhova, s kicsit játszik a lakás minden pontján.
9 felé tízórai, gyümölcs, magában vagy müzlivel, utána víz.
Fél 10-től kb 11-ig viszem sétálni, még babakocsiban, elintézzük a vásárlást, postát, stb.
11-től délig megint játék vagy pancsolás az erkélyen a kismedencében.
Délben ebéd neki, ha itthon van a Párom, akkor együtt esznek, ha nincs, akkor én etetem. Zöldségpüré hússal, sajttal, főzelékek. Kb 200 grammot eszik meg ezekből. Utána kap 100 ml tápszert s el is alszik.
Alvás fél 1-től kb fél 3-ig, van amikor 3-ig.
Ha ébred, viszem sétálni kicsit. Vagy játszunk itthon, kirakós játék, buborékfújás, bújócska, ruhák rámolása, bármit, amit szeret.
4-kor kap uzsonnát, tejpép vagy 2 x 120 ml gyümölcsjogurt vagy túrókrém.
Fél 5-től újra játék, az ágyában is elvan fél órákat, de alapjában tekereg körbe a lakásban én meg megyek utána :)
7-kor fürdés, pizsama, utána kb 8-ig játszik velünk vagy a Párommal vagy meséskönyvet nézünk. 8-kor tápszer, 210 ml vízzel, ebből kb 250 ml lesz. Fél 9-től reggelig alszik.
Sajnos csak 2 foga van még, az ételeket pürésítem, nem eszi meg a darabosat.
Játékokat szereti, elvan kulcs.csomóval, szalagokkal, könyvekkel, zenélő játékkal. Csörgőket már nem szereti. Van kis távirányítója, azt nyomkodja :)
Menni még nem tud egyedül, csak max 5-6-ot lép s lehuppan.
14 hónaps kisfiú.
Reggel 6körül kel újabban:-(, majd reggeli összebújás. majd beteszem a kiságyába ott elvan mig én lezuhizom, elkészülök.
reggelizünk: tojáskrém,padlizsánkrém, virsli, felvágott kenyérrel, tea, gyümölcs
imádja a gyümölcsöket.
9 körül elmegyünk sétálni, bolt, posta, amit kell intézni. Ekkor alszik egy órát a babakocsiba, de ha itthon maradunk akkor is alszik.
legkésőbb 11 re hazaérünk, ebédfőzés, akkor körülöttem sertepertél, segít pakolni:-), főzni.
fél 1 körül ebéd: tésztaféléket, húslevest, gyümölcslevest, krumplis husis dolgokat szereti, paprikás krumpli, rakott krumpli. azt eszi amit mi, ha olyan amit nem szeret akkor kap bébiétel, vagy főzök neki. majd mig elmosogatok addig elvan, majd pici játék, és ellszik fél2 körül, és alszik fél 4, 4 ig. akkor uzsizik valamit túrórudi, joghurt, gyümölcs, gabonapehely, avyg ami eszembe jut. MAjd elmegyünk sétálni, játszóra, játszóházba, könyvtárba, vagy fagyizni. Elvagyunk.
HAzajövünk, akkor játék a terszon, vagy olvasás, és fürdés 7 kor, alvás 8 ig. ez most kitolódott a meleg miatt. ja fürdés előtt vacsi,vagy az ebéd , vagy tojásosnokedli, vagy kenyér, lecsó (imádja). KAjával mindíg bajba vagyok. gyümölcsöket imádja, viszont a tehet nem eszi meg, kakaonak sem, tejbegriz, rizsnek sem.
Imádja a könyveket, mindíg elolvassa nekem, felmondja az állatokat:-), kerti játékokat szereti még, de a könyv a sláger. most jön a 13 foga. 1,5 hónap alatt 7!! foga jött ki. gondolhatod mennyit alszunk.nagyon sokat beszél, mindennek mondja az első 2 szótagját. Mostmár volt párszor , hogy összekötött két dolgot pl: égy ráááá (légy rá)- rászállt fejére. mama régóta mondja neki, mikor kakil, hogy kaka...ma elkezdte mondani hogy kaka, és tényleg kakilt.már megy stabilan, esik sokat, felászik mindenhova, ma esett egy jónagyot, neki a széklábának és felszakadt a szája:-(
menni-...menni..menni, ez a lételeme:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!