Mit csináltok ha nem akarja meginni a babátok a tejet?
Lányommal nekem is épp ez a problémám, azzal a különbséggel, hogy ő már nem is szopizik!
Tehát ő nem iszik anyatejet és nem is fogad el semmiféle tápszert, tejitalt sem.
Ő most 13 hónapos és 1 hónapja csinálja ezt.
Holnap épp megyek vele dokihoz, így rákérdezek mit csináljak.
Jelenleg joghurttal, sajttal, kefírrel, túróval pótolom a tejes étkezést nála. De ez koránt sincs meg fél liternyi adag. Jóval kevesebb.
Próbáltam már ízesített tejitalokat, tejpépeket, de az sem tetszett neki.
Van, hogy összekeverem a gyümölcsöket tápszerrel vagy a főzelékét tápszerrel csinálom, így néha megeszi.
Holnap megírom, mit ajánlott a doki.
Szia, voltunk ma dokinál. Azt mondta, hogy ha a lányom eszik tejtermékeket, mint pl. túró, sajt, kefir és joghurt, valamint eszi a különféle húsokat is, akkor ne aggódjak.
Szerinte erőltetni nem kell a tej/tápszer/tejital ivást.
Azt mondta, hogy lehet ez csak átmenet és majd később megissza ezeket is, de ha nem az sem gond, ha mellette kiegyensúlyozottan táplálkozik.
Mivel a te gyereked még anyatejet is kap és mellette eszik is néhány tejterméket, ezért szerintem nem kell aggódnod.
1 év fölött amúgy azt mondta a doki, hogy kb. 400 ml tejalapú étel szükséges. De ettől eltérő lehet a babák igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!