Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi 2 gyerek között az...

Mennyi 2 gyerek között az ideális korkülönbség?

Figyelt kérdés

Van egy kisfiam, 9 hónapos majd szeretnék másik babát.

Először úgy gondoltam hogy a 3 év legyen meg közöttük, de mostanában az jár a fejemben, hogy az egy év az kevés?

2009. márc. 31. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
22 hónap van a lányok között. Nehéz, de anyum sokat segít. Később együtt játszanak, mennek oviba...jó lesz. Most se rossz, csak nehéz a kettővel egyszerre. Sokszor ketté kellene szakadnom.
2009. márc. 31. 12:50
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
A saját tapasztalamból adódóan azt tudom tanácsolni h 6-7 év köztük pont ne legyen, mert az egyik akkor megy suliba, nagy változásokon esik át és megsinyli...
2009. márc. 31. 12:52
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Én nem bírnám itthon kettővel, de ez egyénfüggő, így mi akkor tervezzük a másodikat ha a kisfiam megy oviba majd...de még meggondoljuk, mert ha csak egy évig lesz gyed akkor nem lesz második, én egy évesen nem adom oda idegennek
2009. márc. 31. 12:53
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Biztos nehéz egy pici mellett egy másodikkal is, de úgy gondolom, ha úgy adódna, akkor meg tudnám azt is oldani (pedig most sem egyszerű, de hát az ember tűrőképessége azért mindig nagyobb, mint gondolná). Az én picúrkám 6 hónapos, de egy-másfél éves korára szeretném, ha úton lenne a második. Az elején biztos nehéz lesz, de valóban szerintem később egyszerűbb, ha kicsi a korkülömbség, együtt mehetnek oviba, suliba stb.
2009. márc. 31. 13:19
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Azt olvastam valahol, hogy az anyai szervezetnek 15 hónap kell, míg teljesen kiheveri a terhességet és a szülést. Ha előbb jön a következő, akkor valószínüleg nem jut elég tápanyaghoz, kisebb súllyal jön világra. Ebből kiindulva ugye 2 évnél kisebb korkülönbség nem szerencsés. De ideális szerintem nincs. Én is 2 évet terveztem, de az első baba után sajnos volt két vetélésem, így most 4 év van a lányok között. Szerintem jó így is. A kisfiam 2 és fél évvel a kissebbik lányom után született, nekem ez a korkülönbség is jónak tűnik.
2009. márc. 31. 13:28
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nekem a sors úgy hozta, hogy 12 év lett!

A nagy nagyon sokat tud segíteni, abban nagyon jó.

De viszont ő is úgy nőtt fel, hogy nem volt tesója akivel játszon, és a kicsi is úgy fog, mert már a nagyobbat más köti le ennyi idősen.

Ha a sors nem szól közbe akkor 3-4 évnél több nem lenne közöttük.

2009. márc. 31. 13:55
 7/8 anonim ***** válasza:
37%
Szia nekem a doki azt mondta hogy 7-8 hónap alatt regenerálódik a szervezet szülés után.Én is sokat gondolkodom azon,hogy a most 5 hónapos fiamnak mikor legyen kis testvére...De hajlok a 2 év korkülönbségre.Tehát kb 13-14hónapos korában kellene megfogannia a kisebbiknek.De majd meglátom addig hogy fog "önállósodni"a fiam,mert most nagyon anyás még.Meg hogy bírjuk e egy/másfél keresetből a 2 gyerkőcöt.De végül is anyum is bart 2-3 gyerekkel,pedig köztünk is 2-2 év van
2009. márc. 31. 13:57
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

mi 3 ev múlva tervezzük a kistesót (majdnem egy hónapos a fiam), szerintem az teljesen jó.

amúgy a nagy, és a kis korkülönbségnek is megvannak az előnyei-hátrányai

2009. márc. 31. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!