Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért utálja, ha ringatom?

Miért utálja, ha ringatom?

Figyelt kérdés

4 hónapos múlt a kislányom. Mostanában előfordul, hogy annyira érdekli a világ, hogy akkor jelzi, hogy álmos, amikor már kicsit túl van pörögve. Ennek az az eredménye, hogy sír elalvás előtt. De ha kiveszem az ágyból, és ringatom, akkor úgy üvölt, mint akit nyúznak. Én csinálok valamit rosszul, vagy szimplán neki nem jön be a dolog?

Persze nem elaltatni szeretném kézben, csak kicsit megnyugtatni. Olyan rossz, hogy nem tudom megnyugtatni saját babámat. :(

2011. júl. 12. 07:44
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Ha nem akarja, hogy ringasd, akkor ne eröltesd. Nem minden gyerek szereti.

2. A napi programját úgy rendezd be, hogy az elalvás elött már ne legyen feldobós dolog - valami "unalmasabbat" csináljatok, hogy lenyugodjon (pl. könyvnézés), akkor könnyebben elalszik.

3. Lehet, hogy túl melege van - ilyenkor böven elég, ha a pelenka felett csak egy body van rajta, még az is inkább túl meleg. (Esetleg egy textilpelenkár tegyél rá, ha már elaludt, de az sem fontos.)

4. Ha nem szoktatod rá, hogy kézben aludjon el, akkor késöbb nem kell leszoktatnod róla - és ha nincs rá igénye, akkor felesleges erölködni ezzel. A babának sokkal jobb, ha az ágyában el tud aludni, mintha késöbb lesz beletéve.

2011. júl. 12. 07:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Persze, nincs azzal baj, ha az ágyban alszik el, hiszen így is lett szoktatva. Csak olyan rossz, hogy nem tudom megnyugtatni. Felveszem, magamhoz ölelem, ő meg üvölt, de teli tüdőből. :(

Melege nincs, ujjatlan body van rajta, és be sem takartam. Kis izzadós. :)

Ráadásul semmi olyat nem csináltunk, ami felpörgethette volna. Tudtam, hogy álmos lesz lassan, mert 5-kor ébredt. Kint voltunk a teraszon, nézelődött. Szóval semmi extra. Mégis nyűgösködött szegény.

2011. júl. 12. 08:00
 3/3 anonim ***** válasza:
lehet,h amikor sír az ágyban már kezd is elaludni és mikor kiveszed az olyan neki, mintha nem akarnád hagyni elaludni.
2011. júl. 12. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!